Žltá riedka stolica u malej. Ísť s ňou ku doktorke?

alubinka
3. jan 2011

Neviem sa rozhodnúť či máme navštíviť našu doky. Na jednej strane nechcem byť jedna z tých čo pre každú maličkosť utekajú za lekárom, no na druhej strane čo ak predsa je to niečo vážnejšie ako sa zdá. Preto vás prosím, skúsenejšie maminky, čo by ste vy robili v mojej situácii?
Včera podvečer mi Vanesska vygrckala celý obsah žalúdka.Grcala prúdom, nie také bežné grcky ako doteraz. S mm sme usúdili že jej nesadol obed. (aj sfarbenie tej grcky bolo také a po dlhom čase som jej dala kupovanú výživku) Potom ju ešte naťahovalo, ale už nemala asi čo vygrckať. Všetko to trvalo maximálne 15 minút. Pomaličky som jej dávala čajík, a ked už bola vyhladovaná tak som ju nakojila ale postupne, najskôr len z jedného prsníka. V noci sme sa normálne kojili a na desiatu dnes dostala smotanový jogurt. Po tom jogurte si ešte viackrát odgrgla, ale nenatiahlo ju ani negrckala.
Lenže obed mi celý odmietla, dostala som do nej maximálne 5 mini lyžičiek štavy. Ale asi hladná nebola, lebo vyzdržala až doteraz, keď som ju nakojila pred spaním.
Ale trápi ma ešte obsah jej plienok. Zakakala za dnešný deň asi 4 plienky (bežne za celý deň maximálne dve) ale stolica nebola normálna. Bola to skôr len čistá voda žltkastej farby. Bojím sa aby sa neodvodnila alebo niečo podobné. Čo by ste robli vy?
Ďakujem vám za odpovede, moc si to vážim, keďže doma mi nemá kto poradiť.

kaja73
3. jan 2011

Určite jej vysad mliečne vyrobky,iba koj a davaj odskušane prikrmy.Tiež daj probiotika a ked bude mat aj o den dva problemy tak chod k Dr.

katecameron
3. jan 2011

urcite by som jej v prvom rade dala diétu ziadne jogurty ale ryzu nalebo jemne slany zemiacik uvareny samozrejme nna hnacku nasadila probiotika alebo hylak forte ak do 2dní nenastane zlepsenie tak ku doktorke ale ja si myslím ze tu bude nejaka crevna viroza tak to by jej mohlo prejst aj doma ale na 1mieste je tá DIéTA

maryanna
3. jan 2011

diéta diéta, ryža, mrkva, obe varené a taktiež aj odvary, mrkvový, ryžový , čučoriedky sú vynikajúce na hnačku, nám pomohli tie, žlté zrelé banány, zemiaky..
žiadne jogurty, vločky, marhule hrušky, ovocie čo poháňa.....
a veľa veľa piť, čistej vody....lebo keĎ sa ti raz dehydratuje kvôli hančke a grcaniu , pobyt v nemocnici je istý, ..
ak to neprejde do 2 dní, chod za dr..
my sme to mali min mesiac, ale prešlo samo vĎaka diéte..ale možno máte nejaký bacil v črevách tak bude treba liečbuu

metlonka
3. jan 2011

No ja by som pre istotu isla k lekarke, pri takom malom dietati nikdy nevies...
Zrejme je to nejaka crevna viroza...my sme to pred niekolkymi dnami prekonali.
Musis si dat pozor aby nebola dehydrovana...ak jej bude stupat teplota, moze to byt prave z toho.
Ak pije z flasky caj alebo vodu, mohla by si do nej daj trosicku soli...sol zavodnuje.
Alebo si v lekarni kup Kuliska, alebo nejaky podobny roztok, hlavne jej davaj po lyzickach vodu, musi stale pit.
Je to dost nebezpecne...mozte skoncit aj v nemocnici...
Tie probiotika ti odporuci aj doktorka. Jest ju vobec nenut, bude ti odmietat jedlo...nemala by jest ziadne ovocie...
Najlepsie je materske mlieko.

nice202
3. jan 2011

podla mna si pokazila zaludok. mozno z tej kupovanej stravy