Zelená stolica u bábätka

majusik1
22. aug 2012

ahojte,mala niektorá z vas problem so stolicou??moj maly ma tmavo zelenu a neprijemne zapachajucu stolicu.je kojeny ale obcas mu dam nutrilon HA-raz za den.a je mi zvlaštne ze nekaka,a musim mu pomahat rek.rurkou,inac nekaka.pockala som tyzden a nic,po tyzdni a pol ked som videla po nom ze je nespokojny tak som mu pomohla s tou rurkou.neviem ci je to normalne ci nie.dik za rady..

bodka13
22. aug 2012

@majusik1 chápem,že si vyplašená ale tém o zelenej stolici dieťaťa je tu veľmi veľa 😉 ...nepíšeš vek dieťaťa 😕
...zelená stolica značí,že pije iba predné mlieko ....dojčené dieťaťa nemusí kakať aj 10 dní a pritom sa nejedná o žiaden problém 😉 ..nestačí mu dojčenie keď prikrmuješ?

majusik1
autor
22. aug 2012

@bodka13 maly ma 2 mesiace.mam pocit ze nestaci,lebo zacne pit a po 2-3 minutach uz sa vrti a vyzera to tak ze mu neide.tak som dala 90 nutrilonu a bol spokojnejsi..

adele15
22. aug 2012

@majusik1 aj nas maly ma zelenu stolicu a tiez hrozne smrdka 😀 to je z toho nutrilonu HA, aj my ho davame

bodka13
22. aug 2012

@majusik1 treba sa poradiť s laktačnou poradkyňou,bábätká to robia dosť často a počas dojčenia sa vyskytujú obdobia rastového špurtu,kedy sa nám maminám na pár dní zdá že je mliečka málo-ale treba piť veľa tekutín,ostať v pohode a prikladať na požiadanie ...ono sa to rýchlo upraví 😉 ja by som nedokrmovala 🙂 ...skús napísať @strapco - ona ti určite poradí 😉

majusik1
autor
22. aug 2012

@adele15 ja davam nutrilon velmi kratko.zatial ho pil 3x.takze myslim ze tym to nebude,lebo este ho nepil a aj tak mal zelenu stolicu.

bodka13
22. aug 2012

@majusik1 ..tak je to tým predným mliekom...treba opraviť techniku dojčenia 😉

majusik1
autor
22. aug 2012

@bodka13 diik za radu.a s kym to mam riesit? 🙂 s laktacnou poradkynou??

strapco13
22. aug 2012

@majusik1 najlepsie je skontaktovat sa osobne s laktacnou poradkynou www.mamila.sk ..najdes podla kraja
opis mi dojcenie, ako casto, ako striedas prsniky, kedy je dieta nespokojne
ci pouzivas dudel, flasku, klobucik
ako spinka
odekdy dokrmujes? aky bol dovod prikrmovania, kolko prikrmujes, ake bola stzolica pred zacatim prikrmovania

inak nutrilon je hnus..zapeka, robi tazkosti

bodka13
22. aug 2012

@majusik1 no pozri...naša @strapco už aj nakukla 🙂 ...všetko jej pekne popíš a potom aj tej laktačnej,ony po dohode(musíš si to zaplatiť)prídu aj k tebe ...aj švagriná si tak dala poradiť a dojčí doteraz 😉 (malá slečna už má 16mesiacov)

feb13
22. aug 2012

@majusik1 Ahoj moj mladsi kaka raz za 3-4 dni a u plno kojenych deti je to vraj normalne, pokial ho brusko nebolieva. Zelenu stolicu (spenatovu, niekedy so zltymi kuskami, ale nesmrdela) mal isty cas, trvalo to asi 2-3 tyzdne, uz si presne nepamatam... u kojenych deti je to tiez normalne, teda nie vzdy, ale zvacsa... nic mu nebolo, potom to samo preslo. Kazde dieta inak metabolizuje materske mlieko ale podla niektorych aj deti na UM mozu mat zelenu stolicu.
Starsi do 5-6 mesiacov kakal po kazdom kojeni aj v noci ale sme mu davali Nutrilon ked som bola v nemocnici a nemohla som kojit kvoli liekom a vtedy za 4 dni kakal len raz a ta stolica bola ako kamen (akoze gulka tvrda aj na dospeleho...). Podla mna skus sa zbavit toho Nutrilonu a prejst na plne dojcenie.

oliq
23. aug 2012

ahoj 🙂 mam 8tyzdnoveho synceka a mame rovnaky problem uz par dni - stolica nam akosi zozelenela 🙂 a aj ked som vsade citala, ze to v podstate nie je nic hrozne a moze sa - tak ako uz baby napisali - jednat o to, ze ma maly menej mliecka resp. z Nutrilonu, dnes rano sme boli u detskej dr. na vyter, aby sme boli spokojni.. no a tam si dokonca maly kakol do plienky, takze to mala dr. "live" a povedala, ze to je ok, pokial to nie je uplne vodove resp. spenene... tak uvidime, co sa bude diat, poradila nam probiotika BioGaia, ze sa mu trosku brusko da doporiadku 🙂 :

eemmaa
23. aug 2012

Baby ak si pozorne prečítate krabicu tak tam je písané na HA že je s toho zelená stolica tak že žiadny stres a mne to potvrdila aj doktorka 🙂

eemmaa
23. aug 2012

@oliq tak my používame tu gaiu a žiadnu zmenu som si nevsimla tak neviem....

andrejka1974
23. aug 2012

moja pije nutrilon anticolics a stolicu sme mali vzdy do zelena , a moja nastastie kaka sama, a kaka tak raz za 3-4 dni ale je spokojna brusko ju neboli 🙂 🙂 🙂