Zelená stolica a bolenie bruška 7 týždňovej dcérky

matilda99
7. dec 2011

ahojte, chcem sa spytat. malinka ma 7 tyzdnov. Od porodnice pribrala 2,5 kg takze hladna urcite nie...len stolica sa mi zda ze je jej malinko sice po kazdom kojeni no malinko a je zelena ako ked jem spenat...a malinka vzdy po jedeni ( len kojim ) ani cajik, ani voda,ma pravdepodobne krce v brusku , lebo je nesvoja , mrnci a kope nozickami. co pomoze ? alebo mam utekat k doktorke? dakujem vam

lenka0283
7. dec 2011

to je v poriadku to deticky mavaju..moja mala mala tiez lebo som mala slabe mlieko ale ked pribera nieje to nic zle...a brusko ju boli lebo ju asi trapi kolika..🙂

estterka
7. dec 2011

stolica u cisto dojceneho dietatka je ok. podla mna skor laktacnu by si si mohla skusit najst a s nou najst riesenie na jej nespokojnost po dojceni,moze to mat viac pricin.

zvonkohra
7. dec 2011

Skus espumisan,popr.feniklovy caju alebo teplu plienocku ak nepomoze a vidis ze sa trapi tak urcite k dr.

estterka
7. dec 2011

@lenka0283 slabe mlieko neexistuje,zelena stolica ako hladova je len mytus

kvietocek7
7. dec 2011

@matilda99 zelena stolica je u babatka z toho ze pije vela predneho mliecka a z toho moze mat aj bolest bruska tvz.koliku.
pozri si tuto web
http://dojcenie.wordpress.com/
alebo sa pytaj blizsie tu na MK https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/
narychlo len mozem poradit ze skus dojcit malinku dlhsie na jednom prsniku-(nestriedat prsniky) kym poriadne vsetko nevytiahne,tym sa dostane k zadnemu mliecku ktore jej nebude sposobovat zelenu stolicu ani bolest bruska.
Zelenu stolicu moze mat aj z toho ze ty pijes caj. Cajik pre babo vela nepomoze treba ti iba upravit dojcenie tak si pripadne vyhladaj laktacnu poradkynu v tvojom okoli. Drzte sa!

katrinka8
7. dec 2011

@matilda99 - ako pisali baby, stolica zelena u babatka je normalna, este doplnim, ze tie laktacne poradkyne kuk na www.mamila.sk 😉 Drzte sa!

mamabiba
8. dec 2011

@matilda99 Skús sa opýtať priamo @strapco13..je to naša laktačná poradkyňa a určite ti rada poradí. Čo ja viem, tak zelenú stolicu mávajú deti v tedy, keď papajú hlavne predné mliečko..to neobsahuje veľa tuku...u nás je to tiež. Pokiaľ malá vymýšľa na prsníku a spapá iba predné mliečko, tak máme v plienke zelené. Ale určite sa opýtaj laktačnej 🙂

mamabiba
8. dec 2011

@estterka v tom máš pravdu, že slabé mlieko neexistuje, ale máme predné mliečko a zadné mliečko. Predné je skôr vodové na zahnanie smädu a zadné je tukové. Pokiaľ sa dieťatko napije iba predného mliečka, tak má väčšinou stolicu zelenú, ale to nieje žiadna vada. Z toho predného mliečka môžu byť aj u takýchto malinkých detičiek bolesti bruška. Preto je dobré nechať vypiť deti aj to zadné, tukové. Niesom taká múdra, tiež sme mali zo začiatku problémy, ale veľmi milá @strapco13 mi dávala skúsené rady, podľa ktorých som sa riadila a do týždňa sme boli ok, pekne plne kojené, bez problémov.