Ahojte žienky,
viete mi niektoré dať referencie na očného lekára Budiského Vojtecha, ktorý ordinuje v Martine? Bola som u neho s mojim 6 a pol ročným synom na odporúčanie neurológa, pretože ja som si nič nevšimla a syn sa nesťažoval na zhoršené videnie!, a lekár mu hneď predpísal okuliare s dioptriami na jedno oko +1,25 a na druhé +2. Mne sa to zdá, že je to pre takéto dieťa príliš silná dioptria hneď na začiatok!Neviem, či sa nemám objednať ešte u nejakého iného lekára, na konzultáciu.
Ďakujem pekne
Denisa
podla mna mavaju deticky aj horsie dioptrie ..urcite mu ich nedal z brucha chlapec musel sam pritakat ci sa mu v nich dobre pozera nie? mozes sa opytat aj v optyke ci mu premeraju ocka
My sme akurat dnes boli u očného s 5 ročnou dcérkou , tiež sme si nevšimli nic, akurat chodila blízko k telke.. a na prvý krát rovno -4,5 na jedno a -4 na druhé ocko ..Prisli sme na to na preventivke ze niečo nie je ok.. Som z toho nešťastná..Dufam ze si zvykne na okuliarky a časom sa to zlepší
ja nosim okuliare od mala (3 roky, mozno uz 2 - skratka od prvej kontroly - a nosila som ako mala aj +4. potom mi to klesalo a svojho casu, ked som mala +2 som aj bez okuliarov krizovo zvladla citat - len som musela prilis namahat zrak. a asmozrejme to neslo dlho. teraz (ked uz 10 rokov robim za PC) to uz bez okuliarov nedam 🙂 a to mam stale len plus2. Ale uz citim, ze mi treba viac.
takze dvojky nie su silne. maly si nemusel uvedomovat, ze zle vidi, nemal to s cim porovnat. to oko ciastocne doostri. ja som svojho casu skusala aj sosovky, ale vratila som sa ku skulkam, decka sa mi nikdy nesmiali, nemala som traumu z nich, rano zalozim este v posteli a vecer ich ku posteli odkladam ...
UVEA Vrútky. Budinský dáva zbytočné silné okuliare.....
mozes konzultovat u niekoho ineho, ale hodnoty ktore udavas nie su objektivne silne dioptrie.... my sme tiez nevideli ziadnu vadu a pri prvej kontrole mu namerali na pravom oku +2,5 a na lavom az cez 5.
Druha vec je ze kolko nameria a kolko da... nam napriek nameranym hodnotam dala cca polovicne dioptrie a potom ich po pol roku este zvysovala asi dvakrat. S okuliarikmi sme zacinali ked mal asi 3 roky. Teraz ma osem, viem ze okuliarky bude mat nadosmrti, ale ja som po operaciach oci, takze pre mna spravy neboli zle...
T
ked sa ti to nezdá, choď. za to nič nedáš a potvrdíš si to u ďalšieho lekára. Ja som tak isto bola s mojim synom - v polovici prvej triedy sedával blízko pri telke, dala som mu svoje okuliare a že PARÁDAAA !!! super !!! to dieťa si ani neuvedomovalo, že zle vidí. mal vtedy hneď -1,5 na obe oči.
postupne sa mu to ustálilo na -2 - -2,5 diopttrie, bola som u dvoch ďalších odborníkov, ktorí potvrdili nález prvého očného lekára.