Vysoká horúčka a záchvaty kašľa

ucholacik
28. jan 2018

Ahojte baby.Moj 4rocny syn ma od piatku vysoke horucky nad 39c a a v noci sme mali 40.Od.piatku berie antibiotika ale ma kasel ako by pri laryngitide ale nemava zachvaty kasla.Bojim sa aby neslo o nieco vaznejsie.Moze to byt aj zapal pluc???Nechuti mu jest a je ospaly.

chvostik1
28. jan 2018

Chod s nim zajtra k dr a pytaj sa na roentgen pluc.

deti95060810
28. jan 2018

môže byť aj zápal priedušiek. syn mával ako dieťa takéto silné zápaly priedušiek. horúčky 40 tky... Niekedy nezabrali ani antb., po dobratí nasadil lekár ešte jedny...

kiks_1
28. jan 2018

Pri zápale pľúc ho bolí chrbát ak ho aj mierne klepneš a má typický výraz tváre, zadýchával by sa....
Zajtra choďte k dr.. Na kašeľ skús cibuľový čaj a znížiť teplotu surovým zemiakom, sprchou.

katrinka34
28. jan 2018

Nikto z nás Ti tu neporadí aj keby sme boli všetky lekárky. Malého treba vyšetriť, poprípade mu odobrať krv a až vtedy bude možné stanoviť diagnózu .... Tieto dohady neprospievajú vôbec nikomu ....

gebeente77
28. jan 2018

@ucholacik mudr ti povie najlepsie, moj najstarsi ide konecne do skoly zajtra, mal zapal priedusiek. Mal v minulosti aj zapal pluc, mudr mala rovnaky postup aj medikamenty ako teraz, povedala, ze zacinajuci, ked videl pluciar snimok rtg, tak ze nijaky zacinajuci, ale uz rozsiahly a v plnej krase... takze ako laik bez rtg ani mudr nebude mudrejsia/si, takze ak ho to neprechadza, vyziadaj si rtg zajtra 🙂

euka210
28. jan 2018

kym zaberu atb trva 2-3 dni

bosoriak
28. jan 2018

@ucholacik A este ma teplotu? Ak do 72 hodin od zacatia uzivania antibiotik neklesne teplota, znamena to vacsinou, ze antibiotika su neucinne a treba ich bud vymenit alebo vysadit. Tazko povedat, pises, ze v piatok mal horucku a hned mu aj v piatok nasadili atb. Dufam, ze mu aspon spravili nejake vysetrenia, lebo nie kazda horucka nad 40 automaticky znamena bakterialnu infekciu.

Kazdopadne, ak ma este stale teplotu a stav sa zhorsuje, isla by som znovu k lekarovi zajtra. A naozaj ti tu nikto nepovie, ci ma zapal pluc, to sa urcuje len z rentgenoveho snimku, castokrat ani lekar pri vysetreni si nie je 100% isty len podla pocuvania.

Drzim palce.

kris557
28. jan 2018

Ja ked som mala zapal pluc som mala kasel hlienovy ale tak strasny ze vlastne ten hlien neisiel vobec vykaslat.
Kaslala som pomaly nonstop az som mala svalovicu na bruchu.
Tak podla mna zapal pluc nema 🙂