Ahojte mamičky, vedeli by ste mi poradiť čo je toto a čo s tým? Samozrejme, už sme to riešili aj s dermatológom, dal nám na vyskúšanie dva typy mastí, ale zatiaľ nič nezabralo. Riešili sme pred mesiacom aj atopic. ekzém, na ktorý nám perfektne zabral jeden krém, ale na toto zatiaľ nič :(
Ďakujem vám za každú radu.
@borka77 Syn ma 8 mesiacov a ma presne takyto isty fliacik na tvari, mozem povedat ze skoro na tom istom mieste. Ma to tam uz dost dlho. My mame doma kyselinu mliecnu na premastenie. Inak sem tam to zmizne a potom sa to znova objavi. A na telicku nema taketo fliaciky? Iba na tvaricke?
zinková mast a vysušiť..a potom nejaký hydratačný krem..
Ďakujem. Vyskúšam kúpiť an Holtov krem aj tu kyselinu mliečnu, ta ale náhodou nie je na predpis?
Nikde inde to nema, len na tvaricke.
Manželova sestra máva pravidelne na tvári herpes, od narodenia a velmi som sa bala, ze to moze byt tiež, preto ste ma trosku upokojili svojimi reakciami.
holtov krem sa neodporúča pre deti do 10 rokokv, kvoli obsahu boru..
@borka77 urcite susit, ako pise @luba41 je to kvasinka,, namiesto zinkovej masti kludne pouzi hoci sudiocrem, aj ten obsahuje zinok ,,a az ked to vyschne bude supinkate a nebude cervene, vtedy hydratovat nejakym jemnym kremom, nie mastnym ale hydratacnym ...a zaviest do stravy probiotika a prebiotika ..
Prave som sa vrátila od našej detskej lekárky, dala nam Holtov krem (1 krát denne na noc), Fucidin a Jarisch roztok na obklady. Za 3 dni mame prist na kontrolu.
Ano, dermatológ nam dal dve masticky asi pred týždňom, ale nepomohli vôbec :(
Ďakujem vam za odpovede 🙂
Pekny den
@borka77 fucidin je to najhorsie co vam na to mohla dat,,, skuste tu zinkovu a potom hydratovat ,, jednoduhsie riesenia niekedy maju vacsi efekt ,,,fucidin je hormonalna mast, ktora neriesi vobec pricinu problemu, naopak narusi strukturu pleti, zasiahne do hormonalnej ustavy,, ,fliacik zmizne sice takmer okamzite,, a potom sa vrati v raz takej sile ,,,ano, za 3 dni je pokozka cistucka a krasna ,,,a za tyzden to moze byt katastrofa ,,,je to maly fliacik, ktory bude po zinkovke za par dni fuc ,,viem o com pisem
Ja by som skusila koloidne striebro
Mne sa tiez vie mala vyhadzat na lickach, je to pomerne aj suche, premastujem infadolanom, vyborna masticka
San activ kremik by som vyskusala...
@borka77 Holtov krém si neskúšala? je voľnopredajný.
inak môže to byť prejav nejakej reakcie na jedlo alebo len vysušená pokožka