Vybratie nosnej mandle u 4-ročnej

bellaa3007
17. apr 2024

Ahojte , viem je tu par diskusii ale budem rada ak mi napíšete ako prebiehalo "po" zákroku, ake bolo hojenie a či vôbec Vám to pomohlo.
Dcera odkedy je v školke ma nonstop suchy kasel a hned jej to lezie na priedusky. Takže ma stále zápal priedusiek a teda takmer vždy zaberu až antb.Takže musia von. Má 3 stupen zvačšenia

lechtivka
17. apr 2024

@bellaa3007 nám vyberali 29.2. Tiez mala 3 stupen.... 18.3 sla do skolky a odvtedy je uz zasa 2x chora 😂 takze neviem ci pomohlo lebo niekde som pocula ze az po roku vidiet zmenu 😂... Moja do vybratia vkuse zelený sopel ,vkuse chora...a teraz ma prvý krát kasel ze jej to zliezlo dole 🤦

bellaa3007
autor
17. apr 2024

@lechtivka ano mne vraveli, že cca o pol roka vidieť "zmenu" My ideme v juni a teda bude mat pauzu od školky do septembra .
Ake bolo hojenie a celkovo "po"?

lechtivka
17. apr 2024

@bellaa3007 super. Hned vecer v den operacie tancovala 😂 sem tam ju bolelo hrdlo ale nic strasne

nikola81
17. apr 2024

Nam vyberali tiez v 4 rokoch, zotavenie velmi rychle, vecer bol akoby sa nic nedialo, ziadne problemy ani bolesti. Z mojej skusenosti ale zial mozem povedat ze efekt to u nas nemalo ziadny. Nadalej caste a dlhotrvajuce soplenie. Momentalne ma 8 rokov a je to bez zmeny. Mandla nedorastla, lebo niekedy sa to moze stat a problemy sa opakuju. Nas pripad to nie je. Chodi aj na imuno alergo.

bellaa3007
autor
17. apr 2024

@nikola81 mala ide metodou, kt by nemala dorasť mandla. A teda máte aky zaver?znižena imunita?

katesocka
17. apr 2024

Synovi vyberali pred rokom v júni, tiež mal 4 roky. On bol po zákroku v pohode, ale tuším na druhý deň dostal teplotu a nakoniec mal zápal mandlí 🤦‍♀️ a dostal atb. Čo sa týka chorobnosti, najprv to bolo ok, keď aj bol prechladnutý, za pár dní sa mu to zlepšilo. Od septembra do decembra bol takmer celý čas v škôlke. No od januára je viac doma ako v škôlke, furt je chorý. Teraz išiel po tuším 3 týždňoch, vydržal 2 dni a zase to vyzerá že na neho niečo lezie.

sevrin
17. apr 2024

Bol som v nemocnici, uviazali mi okolo krku plachtu a posadili na stoličku. Prišiel lekár, niečo mi zašprajcoval do nosa (dosť nešetrne na moje pomery), zabolelo to celkom, ale len na chvíľu a krvi tieklo jak z prasaťa.
Asi to musel byť veľmi silný zážitok keď si to pamätám ešte z útleho veku, mohol som mať okolo 4 rokov. Čo bolo ďalej si už nepamätám.
V detstve mi potom z nosa často tiekla krv, ale či to bol dôsledok tohto mäsiarského zákroku to sa už nikdy nedozviem.

iduska13
17. apr 2024

A ja som sa bála, že to len moje dieťa je také, ktorému sa po výbere pohoršilo.
Vyberali jej ju začiatkom marca a od vtedy ma už druhý krát chytene priedušky.
A pritom všetci v okolo mi tvrdili,že od zákroku ich deti choré neboli.
Ale výhodu to má, v noci menej chrape 😀
Po samotnom zákroku už bola na druhý deň fit. Chcela ísť skákať na trampolínu.

bellaa3007
autor
17. apr 2024

@iduska13 no, tak moja mqla od septembra 4x zápal priedusiek 😀 hmm horšie to ešte môže byť? 😀😀

iduska13
17. apr 2024

@bellaa3007 Joj to naša pred výberom každý mesiac čosi.... Zo začiatku vždy priedušky a potom jej to už začalo na uši "sadat", nás už keď videli na ORL tak mohli kávu variť 😂