Vybočený členok u 3,5 ročného chlapca

iskrickaa
10. máj 2019

Ahojte mamicky,

Vsimli sme si uz pred takym rokom, ze nas maly sa pri chodzi takmer pravym clenkom dotyka zeme, akoby mu chodidlo tahalo dolava. Ked zacal chodit menej nez rocny, bol stale bosy alebo nosil batefoot. Teraz je vacsinou vonku v poltopankach alebo nizkych teniskach. Doma bosy. Co robit? Davat mu cele topanky? Nechceme, aby smatlal. Dakujem!

zuzik307
10. máj 2019

@iskrickaa vyhladat fyzioterapeuta, vacsinou je to zalezitost slabych svalov bruska/chrbta...

iskrickaa
autor
10. máj 2019

@zuzik307 hmmm, maly ma viditelne svaly na chrbte i bruchu odmalicka. Vo svojom veku urobi 6 klikov za sebou a 10 brusakov. Na tyci vydrzi byt zaveseny pol minuty. V tomto to isteze nebude...

matabb73
10. máj 2019

Treba ísť k ortopedovi, lebo môže mať problém s kolenami. Dostane špeciálne vložky do topánok, v horšom prípade ortézy. Treba nosiť obuv , ktorá drží členok. Aj sandalky také. Protetika také vyrába.

iskrickaa
autor
10. máj 2019

@matabb73 dakujem ti, vsetky topanocky okrem jarnych ma po clenky, vyhadzujeme ich, uz som objednala cele tenisky, ortoped o mesiac, ano, viem o protetike. Bohuzial nezijeme na Slovensku. Doma moze chodit bosy?

liliflora
11. máj 2019

@iskrickaa ahoj, skus vygooglit info o supinovanej obuvi, je to presne na vboceny clenok. Moj syn take nosi. Aj na doma nosil zo zaciatku sandalky . Na boso je v pohode, len nie na rovnom povrchu.

iskrickaa
autor
11. máj 2019

@liliflora dakujem ti.

haloo21
10. sep 2020

Uz som to tu pisala niekde ale napisem este raz skúste detickam zaobsatar tie ortopedické puzzlove podlahy, mavaju ich aj fyzioterapeuti. Idealne dat to dietatku niekde, aby muselo cez to prejist, napriklad ked si umyvaju zubky, alebo pri vstavani z postele. Su mozno trochu drahsie ale su dobre aj pre dospelych ked chodia po roznych povrchoch. skuste kuknut overenedetmi.sk maju dobre ceny.

iskrickaa
autor
10. sep 2020

@haloo21 Dakujem! Maly uz nosi specialne vlozky, teda, vyrabaju sa mu nove, z minulorocnych uz vyrastol.