Ahojte. Chcem sa spýtať. Cvičím s 2 mesačnou malou vojtov cvik "držať hlávku,prstom tlačiť medzi rebro" na jednu aj druhú stranu.
Dnes mi to fyzioterapeutka ukazovala,ale keďže to bolo rýchle a skoro ráno,nie som si úplne istá, či som to dobre pochopila,a či to správne cvičím. Malá má s toho cviku strach až taký, že sa ide vždy zachádzať a oči von, celá červená. Máte niektorá skúsenosti? Nejaké rady, prosím. Ako to cvičte správne. Nechcem jej ublížiť. Ďalšiu poradňu máme až 10.10. 2023, čiže dovtedy neviem.... cvičíme 4x denne,s rozostupom 4h. Malá každé 3h papá umelé mliečko. Ďakujem krásne.❤️
My sme tiez nahravali, ukazovala nam na videa na babiku presne cviky a vzdy ked sme nevedeli nahodou stacilo zavolat a dohodli sme sa kedy sa ukazeme aby sme si to presli este raz
Mne sa to stalo naposledy cvicila som to co nam zadala predtym a na dalsom cviceni som jej povedala ze som si nebola tym cvikom ista tam sme ho nacvicila este raz
Dcera bude cervena od jedu cely cas kym to budete cvicit. Moj chytal hysaky rok, jednoducho som si to nevsimala. Tebe odporucam to isté
@ggabie18 videá si treba robiť.
Ak je to ten, čo si myslím, tak ten bod na rebrách ideš od trojuholníka na hrudníku (kde končia rebrá a pomaly začína brucho, cca pod cickami) a musíš správne smerovať prstom. Ja som mala stále problém so smerovaním.
A áno, plač celý čas ... ak som zle cvičila, neplakal, inak celý čas. Až keď mu ten cvik nič nerobil, už robilo jeho telo to, čo malo, až vtedy prestal plakať...
Rada, rozprávať sa, vravieť, že všetko je dobré, že šikovne to robí, ale úprimne, mne pomohlo to len ignorovať a pretrpieť ten plač spolu s nim...držím palce ❤️
@ggabie18 S dvoma deťmi u dvoch rôznych fyzio sme tento cvik cvičili takto: Treba zrovnať telíčko, hlava, chrbtica, zadok musia byť v jednej línii, to je dôležité. Hlavičku otočiť cca pod uhlom 45stupňov napr. napravo a bradu jemne tlačiť k hrudníku. Prstami nájdeš koniec hrudníka a prst priložíš do medzery medzi posledné rebrá pod bradavkou. Tlačíš jemne do hrudníka a zároveň smerom hore k ľavému ramenu dieťatka. Ak to robíš správne, dieťa pokrčí nôžky a otvára pästičku ľavej ruky. Držíš v intervale, ktorý určila fyzio, napr. 1 minutú, minútu a pol. Ak sa zapiera nohami do podložky a krúti sa, môžeš ho položiť tak, že zadok je na konci stola, nohy sú mimo stola, tým pádom nemajú oporu, nemôže sa zaprieť a pekne ich zdvihne. Plakať proste bude, lebo je to pre ňu nekonformná poloha, ale nemusíš sa báť, nebolí to. Čím bude staršia, tým bude silnejšia, bude sa viac krútiť a sabotovať to, ale dovtedy to natrénuješ a zvládneš to aj tak. Ak nie je možnosť preobjednať sa na skorší termín, tak len trénuj a ak to nepôjde, nič sa nedeje, ukážu ti to znova najbližšie. Nemusíš mať obavu, aj keby to nešlo, do toho 10.10 sa nič zásadne nestane, žiaden vlak vám neujde. Držím prsty, a neboj sa, neublížiš jej, len treba pevnú ruku a tlačiť len jemne.
Môj syn sa z toho vždy od strachu pocikal a dával si ramena k ušiam. Vykašľala som sa na to a nič lepšie som nemohla spraviť. Ten cvik akurát spôsoboval, že bol od strachu paralyzovany a celý stuhnutý. Potom sa to samé upravilo,ma skoro 5 rokov a je úplne fit
tiež som mala tento problém. vyšla so z dverí od fyzio a už som poriadne nevedela cvik...
mne pomohlo si fotiť jednotlivé úchopy - aby som presne vedela kde konkr. mám dieťa chytiť, alebo stlačiť. vycapila som si to na noteb. a podľa toho cvičila.