Vitamíny vhodné pre škôlkara

viva13
29. aug 2019

Poradite zele vitaminy pre deti.vitaminy a ochrana pred prechladnutim nieco vhodne pre skolkara 4r

silesias
29. aug 2019

V lekárni je veľmi veľa hovadin pre deti. Mne moja dr povedala že to je iba reklamný ťah, tie dávky sú tam príliš nízke. Pokiaľ chcem naozaj imunitu tak sirupy ako imunoglukan a vítam C.

evittam
29. aug 2019

@viva13 Su to len vyhodené peniaze a ako píše
@silesias . To im rovno kup gumovych medvedíkov.
Naše deti maju zdravú a pestrú stravu, vit.C a D v zimných mesiacoch. Syn bol naposledy chory pred 11.rokmi, dcerka este vobec. Par soplov nepocitam. A imunita nie je o pchani sa umelymi s.ackami.

patka06
29. aug 2019

Nič také, čo by aj malo účinok neexistuje ...sú to len "drahé cukríky"
Dopraj svojím deťom pestrú, dostatok pohybu vonku za každého počasia a dostatok spánku ...to je najlepšia ochrana

prevenar
29. aug 2019

@viva13 "vitaminy pre deti" su marketingovy podvod plny farieb a cukru. ^^ ..ak chces nieco uzitocne pre dieta podavaj mu D3, Omega3 a B12

ochrana pred prechladnutim je otuzovanie ..je to zadarmo . 🙂

hettinka
29. aug 2019

@viva13 JUST sirup Narosan cucoriedka. Dávala som škôlkárom vždy cez zimu. Okrem toho ale aj ovocie, otuzovat a tak. Len staršia nejedla poriadne.

viva13
autor
29. aug 2019

no ale v zime je tažke zohnať kvalitné ovocie a zeleninu,mám domace ale len cez sezonu

bibistec
29. aug 2019

Detom daj zmerat hladinu d vitaminu a lekarka ti povie kolko toho diplnat inak tie zele su strasny sajrajt. Pozri zlozrnie to je uz fakt lepší obycajny cukor...

dzulli1980
29. aug 2019

Dávala som Imunoglukan, no z toho dcéru bolelo bruško, tak som prešla na Narosan sirup čučoriedkový + ja jej dávam aj probiotiká, lebo nechce jesť jogurty, tvaroh, proste žiadne takéto "zdraviu prospešné baktérie" 🙂

lenicka1121
29. aug 2019

Ahojte, aký máte názor alebo na Arko Defenses? Pripadne aj skúsenosti. Synovi ho doporučil pneumolog. Kúpila som už ten adult na vek 7 rokov. Syn už užíval Imunor, Broncho vaxom, isoprinosine... aj tak býval chorý, opakovane zápal priedusiek, pľúc... opakovane infekty dýchacích ciest. Imunor za mňa vyhodené peniaze keďže vôbec nezabral

bibistec
29. aug 2019

@lenicka1121 obsahuje kolostrum cize nic pre alergikov. Ps merali tvojmu synovi hladinu d vitaminu z krvi? Prip. Potravinove alergie?

lenicka1121
29. aug 2019

@bibistec hladinu vitamínu D merali. Ma podľa alergologicky malo tak dala Devit. Alergie na potraviny nema ziadne.

lenicka1121
29. aug 2019

@bibistec hladinu vitamínu D merali. Ma podľa alergologicky malo tak dala Devit. Alergie na potraviny nema ziadne.

bibistec
29. aug 2019

@lenicka1121 lebo ten nedostatok d vitaminu poukazuje na tu zlu imunitu. A tie potravinove alergie aj merali z krvi ci len vy si myslite ze nma ziadne? Lebo opakovane infekty dychacich ciest moze poukazovat napr na.alergiu na mlieko. To len zak naokraj. Nic v zlom len kebyze aj toto riesite. My mame totiz tiez skusenosti s podobnym

agnes28
29. aug 2019

@lenicka1121 ahoj ja mam s nim vyborne skusenosti. Odporucila nam ho imunologicka

lenicka1121
29. aug 2019

@bibistec merali z krvi, robili testy, samozrejme. Alergia na mlieko sa nepotvrdila

lenicka1121
29. aug 2019

@agnes28 ďakujem. A je pravda, ze po doužívaní tych 7 flastieciek ma dat 3 tyzdne pauza a potom opat tych 7 dni uzivat?

neluskas
29. aug 2019

@viva13 ahoj, tiez som vyskúšala množstvo produktov z lekarni na podporu imunity u deti, ale nic nam nezaberalo. neskor som sa dostala k prirodnym produktom a uz nevieme co je choroba. uzivaju ich obidve moje dcerky a som s nimi veľmi spokojna, nemaju ziadne vedľajšie účinky na rozdiel od produktov z lekarni

viva13
autor
29. aug 2019

@neluskas IP viac info prosim

agnes28
30. aug 2019

@lenicka1121 ano je to mesacna kura. A je dobre to davat pravidelne, aspon v zimnych mesiacoch min. 3 mesiace po sebe

lenicka1121
30. aug 2019

@agnes28 ďakujem. Dúfam, že to synovi aj pomôže na tie časté infekty dýchacích ciest. Odporučil pneumolog vzhľadom na to, ze sa nemôžeme dostať na už dlho plánovaný operačný zákrok v celkovej narkóze, syn musi byt 3 tyzdne zdravy, bez infektu co sa zatiaľ nepodarilo a to uz hadam aj rok predkladáme kvôli chorobnosti. Syn mal už na imunitu všeličo, aj na predpis no aj tak je chorlavy. Posledne odbery krvi na imuno dopadli tak, ze výsledky nie sú také zle a že to nevysvetľuje zvýšenú chorobnosť. Este syna caka vysetrenie ciliarnej diskinezy (PCD) keďže je neustále zahlieneny. Aj teraz, každý večer aj v noci kašle, chrchle, budi sa na kasel, cez den nič. Vyjadrenie lekarky: syn je zahlieneny, dam mu Pamycon do nosa. Ani neviem ci ho mam vobec vybrat z lekarne , syn sople nema, nadchu nema.

Za tu cenu ten Arko Defenses hádam pomôže, nie je to najlacnejší prípravok, 15 eur za balenie je dosť.

agnes28
31. aug 2019

@lenicka1121 ano no je to 15 eur mesacne... vyskusajte a uvidite. Probiotika davate?

lenicka1121
31. aug 2019

@agnes28 probiotika iba ked je syn chory, pri užívaní ATB

silesias
31. aug 2019

@lenicka1121 nerobili Vám vyšetrenie na reflux? Môj syn je nonstop chorý. Veľmi časté zápaly dýchacích ciest, zápaly priedušiek a laryngitidy. Stanovy zistili reflux 4 stupeň. Musíme držať diétu a čo som čítala krásne sa dieťa dokáže z toho dostať.
Skúste si to preštudovať. Jedná sa o GER diétu. Je tu kopec diskusií mamičiek ktorým táto diéta tak pomohlo že vyliečili aj astmu.

lenicka1121
31. aug 2019

@silesias reflux vyšetrovali, doktorka na gastre reflux vylúčila. Reflux mal syn iba ked bol babo no podľa lekarky ho teraz nema. Astma bola synovi diagnostikovana, dedičná ,mame to v rodine. Teraz budu synovi robiť nejaké vyšetrenie z potu, odporučil pluciar. Objednane aj vyšetrenie PCD v Martine nakoľko syn je neustále zahlieneny

bibistec
31. aug 2019

@lenicka1121 skuste este raz testy na aleegiu na mlieko moze sa to menit. Nam az na treti krat vysla a mali sme vsetky problemy co popisujete a vsetko preslo

silesias
31. aug 2019

@lenicka1121 nás nikdy na reflux nevysetrovali. Teraz som sa sama objednala na alergickí imunologicke oddelenie v srobarovom ústave, tam porobili komplet všetky testy. A vyšetrovali aj ten reflux. Vraj tichý štvrtého stupňa.
Syn má diagnostikovanu bronchialnu astmu ( aj moja mama ma us sme všetci alergici ) a chronicky zápal hrtana a nosa. Ja verím že je to z toho. Veľa som o Tom čítala a keďže sym má tri roky a musí inhalovat kortikoidy som za diétu.

lenicka1121
31. aug 2019

@bibistec spýtam sa alergologicky na najbližšom termíne. Ďakujem za radu

bibistec
31. aug 2019

@lenicka1121 mozes ale ta ti s tym nepomoze oni to nerobia to su uplne ine testy.

lenicka1121
31. aug 2019

@bibistec a na akú ambulanciu sa teda obrátiť ?

bibistec
31. aug 2019

@lenicka1121 to su sukromne testy cize treba najst sukromnu ambulanciu vo vasom meste ktora tieto testy robi. Kedze aj union cast preplaca zistovala by som priamo cez union nech daju zoznam ambulancii kde to robia.