mamicky, mam problem s tym, ze som mojej dcerke (13 mesacnej momentalne) asi 3 mesiace davala sucasne Vigantol aj Cebion multi. Nikto ma neupozornil na to, ze sa moze kumulovat vitamin D. Teraz mam velky strach, ci som ju tym D-ckom nepredavkovala. Nemate s tym niekto skusenost? Davala som 2 kv. Vigantolu a 3x4 kvapky Cebion multi/den. Kazali Vam Vasi pediatri vysadit Vigantol, ked brali Vase deticky Cebion multi?
Dakujem za reakcie.
@sisiska kluuud🙂 ja si teda citam pribalove letaky a ked som malemu na radu lekarky zaimplementovala znizene mnozstvo cebionu multi a zaroven znizila davky Vigantolu, brat studujuci medicinu sa mi vysmial do oci, ze co stresujem pri tom pididavkovani🙂
@ginger_fox ked som tu na nete vsade citala, ze by sa Vigantol mal vtedy vysadit, tak som ostala z toho uplne vystresovana...a doktorka, ktora zastupovala nasu pediatricku sa k tomu nevedela vyjadrit...inak my mame na jeden rok este dost velku fontanelu cca 2x2 cm, tak pevne verim, ze tie zvysene davky neuskodili, ale skor pomohli...
tiez si nemyslim, ze zvysene davky D-vitaminu sposobuju problemy. Viem, ze niektori lekari pocas nedavneho vypadku Vigantolu na trhu, podavali novorodencom vitamin D injekcne v jednorazovych davkach na niekolko mesiacov.
Ahoj, dcérka má 17 mesiacov, od narodenia užíva Vigantol ráno, Cebion/nie multi/ večer. Nám tak radil doktor.
ja by som sa toho nebala, berieme vigantol aj Cebion sucasne a vobec nemam stresy, ze by som mohla tym babu ublizit, prave naopak v zimnom obdobi a este ked sa k tomu pridruzi prechladnutie... ziedny strach, ide o velmi nizke davky. 🙂
no na toto som sa pytala nasej detskej a kezala mi vigantol vysadit ked davam cebion.
nic jej nebude, neboj