viete mi poradit , dcera ma 13rokov a mame ist ny vybratie nosnej mandle ma ju velku boli sme na vysetreni ako takom a jedna lekarka povedala , ze je UZ VELKA dcera vekom tak neviem , co robit ak mate odbornu radu rada ju primem dakujem
no ja som asi uplny zabednenec, ale co tim chtel basnik rici?
Ved nosne mandle vyberaju aj dospelym. Chod k inej doktorke alebo do sukromneho sanatoria. Snad ju nechcu nechat zadusit. My sme dali drobcovi vybrat nosnu mandlu minuly rok, uplne bez komplikacii, bez stresu, bez bolesti, v uplnej narkoze. Otvorna dychanie mal menej ako 1/4, tak ju mal velku.
Daj jej ju určite vybrat...odporúčam pod narkozou....my sme boli s našou dcérou, mala síce len tri roky...rano sme prisli, za 30 min. bolo po vsetkom a poobede sme isli domov...robil nám to MUDr.Mrazik v Piestanoch....pozri www.klinika.sk.....sú fakt vyborni, len je tam cakacka aj 2 mesiace ☹
My sme boli v auguste s detmi na vyber nosnej mandle a bola tam taka dievcina...cca 15 rokov, normalne jej ju vybrali 🙂 ziaden problem 🙂
Ahoj, synovi vyberali nosnu mandlu tento rok, ma 16, tiez sa primar cudoval, ze je velky, ale problemy ustupili, stale bol "ufufňany" a uz je dobre. U nas to robia povinne v celkovej narkoze, uz nie v lokalnej ako volakedy. Mne kedysi (ako 23 rocnej) vyberali krcne mandle v lokalnej anesteze.
mne ju presne v takom veku vyberali, a prave kvoli tomu ze bola velka. Tazsie sa mi dychalo nosom, a bola som takmer stale chora. Po vybrati sa to omnoho zlepsilo...
predpokladám, že lekárka to myslela tak, že je veľká na vybratie bez celkovej narkózy, to znamená, že zrejme ju budú musieť uspať. Menším deťom sa robí len premedikácia - to je v podstate taký oblbovák, aby si deti nepamätali a spolupracovali pri zákroku, v lokálnom umrtvení sa mandľa vyberie, takže asi u 13-ročnej bude nutná celková anestéza, ale určite vybrať a nebáť sa toho. Držím palce
nosna mandla vekom zanika az sa strati, ine je to o krcnej mandli !!!
My sme boli vyberat ,moj sin ma 4 roky a bolo nutne vybrat nosne mandle mal velku a mal zalahnute v uskach . A teraz je v setko vporiatku. 🙂
mam 22 a nosnu mandlu (spolu s inymi ukonmi v nose) mi vyberali v marci tohto roku, v uplnej narkoze v BA Ruzinove... nevidim dovod preco by 13 rocnej nechceli vybrat, navyse ak jej robi problemy s dychanim alebo co, tak neni o com... sice mi to nepomohlo absolutne (ale mne toho robili viac - sekali prepazku, robili kyretaz sliznice, odstranovali polypy atd.) takze nedycham aj tak... ale inak je to bezna operacia ktora by normalne (za normalnych okolnosti) mala pomoct...
vazne tam mozete da t aspon nazov temy
dakujem
ale ja idem toez na nosovu mandlu a mam 456 rokov
Musis si to zmenit a uviest nazov temy, lebo si to nik nenajde a nebude ti vediet odpovedat, daj si do nazvu temy, o co sa jedna...nemas nazov temy