Dobry den. Chcem sa podelit o skusenost pri liecbe ovcich kiahni pri velkom vysype. Z klasickej liecby puder, tantum verde tanno herbal dcere neulavilo nic. Nakoniec som sa dopatrala ku kupelom so sody bikarbony. Kedze sme boli zufali tak sme skusili. Veru pomohlo. 200 g sody na jeden kupel vlaznej teplej vody cca. 10 min. Oplachovat cele telo vlasy namocit, vyhnut sa ociam. Neoplachovat. Po zaschnuti natierame aloevera gelom. Kupel 1 az tri krat denne, podla stavu. Krasne sa to stahuje a hoji. Svrbenie sa zmiernilo. Kupel tak na treti den vysypu. Hadam niekomu pomoze. Samozrejme vitaminy decko, cecko, bekomplex a zinok.
@pribinak fenistil 3x denne nezaberal uz vobec, s hypermanganom som nemala skusenosti a kedze nespravna koncentracia moze poleptat, tak som do toho nesla a sodu som mala doma.
@pribinak dcera mala obrovsky vysyp uplne vsade.
@palculienka40 hypermangan sa rozraba jemne ružová voda, vlažnej teploty
@pribinak dakujem, uz pokracujeme so sodou. V noci som mala jedine tu a kedze zabrala skvele tak ine skusat nejdem.
@palculienka40 dobrý deň.moj syn ma teraz tiež ovčie kiahne a najlepšia vec na svete na svrbenie bol u nás spray aloe Vera.ja som malého vyzliekla,postavila do vane a s tým sprejom celého nasprejovala, chvíľu počkala,opatrne poutierala a už po prvom raze hovoril že super ho to vôbec nesvrbi.nam určite pomohol ten spray.opakovali sme viac krát za deň
@lusy9911 nie kazdy ho ma doma. Poznam ho je super. Ale soda bola pomoc akutna ked nemate inu moznost.
@pribinak nám tiež pomohol hypermangán 👍
@doominicka ja som napisala aj inu moznost pomoci.
@doominicka navyse lekarne nie su otvorene nonstop a.nie su vsade. 😉
@palculienka40 Ja som pochopila ,ja som tiež dievčatá kúpala v sode bicarbone ,ale potom sme prešli na ten hypermangán.
@palculienka40 Každé dieťa prijíma liečbu inak 🙂 ja neútočim
@doominicka nebrala som to ako utok. Samozrejme kazde je ine. 😉
Tamtu verde sprej
@danielahamar no vydzal jedno pouzitie
@palculienka40 tak už potom ozaj neviem, ak nezaberajú antihistaminika, hypermangan a vseliake maaste a spreje
@danielahamar zabera soda bikarbona a aloevera gel.🙂
@palculienka40 skoda,ze som to nevedela pred tyzdnom..dcera zvladla kiahne relativne dobre pred ani nie mesiacom no syn, ten sa dvz dni trapil a nic mu nepomahalo od bolesti a svrbenia..po dvoch vycerpavajucich dnoch obratom zmena, uz sa nestazoval a robil neplechu tak ako vzdy
Púder sa už na kiahne absolútne neodporúča, aj nás pred ním varovali dve doktorky. My sme kúpali v hypermangane (slabučko ružová voda - dávkuje sa na špičku noža, resp.ja som pinzetou trošku nabrala) a nastriekať Tantum Verde. Nič viac . Proti svrbeniu Fenistil, deťom predpísala doktorka 3x10 kvapiek a mne dospelej 3x20 kvapiek. Tantum Verde treba kúpiť veľké balenie kloktadla a naplniť si doma do malého rozprašovača.
@filili dcere uz fenistil nezaberal mala 3x denne 50 kvapiek, jedna kvapka na vahu a tantum verde bez efektu. Kazdy je iny.
@palculienka40 Fuuha, dávala si jej 150 kvapiek denne? 😳 Také dávkovanie nemajú ani dospelí, deti berú 2 kvapky na kg váhy rozdelené do 3 denných dávok, takže to ma dcéra 75 kg? Nič v zlom, len som prekvapená, že dala doktorka takéto vysoké dávky, s tým som sa ešte nestretla. Jasné, Tantum Verde nemusí každému uľaviť, u nás najviac pomáhal ten hypermangan.
@filili tak dala jednu kvapku na kilo vahy. Ale nezabralo. Teraz uziva zodak.
Ako často ste kúpali v hypermangane? Dcéra od utorka má len chrasty. Kupeme len raz denne. Nesvrbi ju to, len už by som chcela aby to opadlo konečne. Staráme chce ísť do školy.
@katuch my sme kúpali v sode, už nekúpeme nesvrbí, len sa hojí, kedy vám povedla mudr., že by mohla ist do skoly? môže aj s chrastami? dakujem.
@palculienka40 nás nesvrbi ale kúpené v hypermangane. Povedala že až keď sa odlupnu všetky chrasty tak až vtedy môže ísť do školy.Po hypermangane má suchšie chrasty
@katuch tak vraj mozeme ist aj s chrastami dnes bola kontrola, uz ju to nesvrbi. Nove sa jej nerobia a uz ma pozaschynane vsetky. Len chrasty su. Tak neviem. V pondelok uz ide do skoly. Dcera vsak brala aj antivirotika herpesin, mala tazky priebeh, ma slabu imunitu a je v puberte.
Dcera.ma kiahne od piatku
Fenistil kvapky 3x15 kupel hypermangan a cisty teatree olej JUST
Zo zaciatku sme zarabali silnejsi kupel 3x denne lebo mala.vyhadzany cely zadok aj susku nohy slapy ako muchotravka plnu hlavu vo vlaskoch tak sme prelievali.polievali chvilku si v tom polezala.trochu jej to akurat zafarbilo nechty na nohach a chytila jemne solarkovy nadych ale ziadne poleptanie.. teraz davam uz menej len jemne ruzovu vodu 1x denne aj vana sa potesila😂 v miske mam este zarobeny cely den zvlast hypermangan tym jej potieram najvacsie kiahne na tvari a za uskami cistym tamponom lebo ten olej je silny aby si nepretrela oci nahodou natieram aj 5x denne na striedacku s teatreeckom vsetko sa uz krasne susi nic nesvrbi.fenistil.l som znizila uz len na 2x denne.mozno zajtra uz bude stacit len na noc.
@saxana000 ake velke mate dieta? Kazde to znasa inak. Moja uz neberie ziadne lieky.
@palculienka40 5 rokov
@saxana000 moja ma 12, mensie deti to lahsie zvladaju.
@palculienka40 fenistil? Hypermangan? To ste neskúšali?