Tvrdá stolica u ročného dieťaťa

trushme20
30. nov 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať lebo už som z toho hotová neviem či to zo zubov alebo čo už dlhodobo ma problém syn (ročný ) tvrdú stolicu ale až tak ze mal aj krv trošku vyskúšala som vlákninu, slivkového stavy, panenský olej, ovsené vločky. Už som dva krát volala doktorke poradila mi toto vždy dávam glicerinové čipky aby sa vykakal keďže mu to nechcem stále robiť s teplomerom vykaká sa s čipky ale ma tvrdé a strašne chudáčik tlači až mi je to ľúto na neho pozerať niekedy nekaka aj 3 dni papa už skoro všetko normálnu stravu mliecko mi dávam iba ráno a vecer ale teraz mi odmieta nejak papať stravu len to mliecko chce čo mám už robiť prosím poraďte mi hotová som z toho a už sa začínam aj báť ked ked nemal zúbky tak kakal pekne sem tam ho aj prehnalo potom už mu vyšli zúbky kakaval normálne a teraz zas tvrdé ale jak kameň len bobky pije aj kamilkove čajíky teraz mu dávam aj slivkové šťavy. Už som hotová prosím vás poraďte mi lebo doktorka mi stále dáva len ovsené vločky biele jogurty a najhoršie natom je že to mi on nechce papať poradili mi aj orechy ale ani to už nechce papať 😣😣😣😣😣 čo mám robiť ?

trushme20
autor
30. nov 2024

A ešte som chcela dodať ze mu idú zúbky stále stolička mu už vyšla ale to neni možné aby dlhodobo mal tvrdé a nemohol kakať ved to musí byt pre neho strašne niečo

mikitilik29
30. nov 2024

@trushme20 my sme používali Forlax 4g

lucia13022023
30. nov 2024

Sesternicina mala to mala, ale neskôr až v takom štádiu, že nekakal aj 5 dní, lebo sa bála. Sesternica vravela, že to bol boj, plakali obe, mala spotená, vysilena... A doktorka stále len čipky. Tak išli k druhej doktorke, ta začala hneď riešiť, výmenné lístky na gastro, alergológiu atď, malej sa zistila laktozova intolerancia a od vtedy je dobre. Ťahalo sa to do jej troch rokov.

katesocka
30. nov 2024

Dcéra má 22 mesiacov a teraz týždeň kakala úplne tvrdé, ako bobky, trápila sa. Prišli to z ničoho nič, dovtedy mala normálnu stolicu 1-5 krát denne a zrazu toto. Skúsila som všetko možné, slivky, hruška, harmancekovy čaj (ten jej zabral vždy keď bola bábätko), dokonca raz aj Easylax, nepomohlo. V lekárni nám odporučili Lactecon, dávala som 3 dni a včera sa konečne normálne vykakala, tak asi pomohlo. Ale inak, včera sme boli u pediatričky na očkovaní a tá poradila vyššie spomenutý Forlax. Keby sa včera nevykakala normálne, dnes by som ho skúsila. Aspoň ho mám doma, keby sa to náhodou zopakovalo.

lilizzachy
30. nov 2024

@trushme20 dcerka uzivala symbiolac sirup ,ale neviem ci sa moze uz od roka... Mojej aj tak najviac zabralo ked uz tri dni nekakala kupit slivkovy kompot, dve slivky (polovicky) s trochou vody pomixovat a toto ked zjedla vzdy sa vykakala

trushme20
autor
1. dec 2024

Ďakujem skúsim sa spýtať na ten Forlax a Lactecon. Lebo už neviem čo mám robiť koľko krát sa trápim s ním ked kaká a nemôže sa vykakať