Trojročný syn má horúčku, zápal hrdla a plný nos. Čo mu je?

dadagabko
30. dec 2014

moj syn bude mat v marci 3 roky ma vysoke horucky, nechutenstvo,leukocity 64000, zapal hrdla a mandlya velmi plny nos uz od 23.12.boli sme na pohotovosti24.12. povedali ze ma chripku, dostal amoxiklav a lieky na , nepomohlo to a dnes sa mu zacervenalo oko. co to moze byt?27.12 sme sli zase na pohotovost dostal zinnat a pamycon no stav sa velmi nezlepsil len horucky su miernejsie. 29.12 sme boli u detskej pluca ma ciste ale cakame na vysledky s krvi ci nema mononukleozu...no dnes sa mu zacervenalo jedno ocko.maly nosi silne dioptrie...co to vsetko moze znamenat??

maznacik007
30. dec 2014

mononukleoza alebo zapal dutin a mohlo mu to vrazit do ocka ten hnis z dutin, neboli ho hlava, celo ... treba rtg dutin dat urobit...
@dadagabko

jeemima
30. dec 2014

AHOJ JA SOM MALA PRED MESIACOM ZAPAL DUTIN A NA JEDNEJ STRANE MI TO CHYTILO AJ OKO A CO SA MONONUKLEOZY TYKA TAK SYN JU MA MINULU ZIMU MAL ROK A POL STALE HORUCKY ALE NESOPLIL NEKASLAL LEN POCAS TYCH TYZDNOV MAL DVA KRAT ZAHNISANE HRDIELKO ALE CO SA TEPLOT TYKA MALI SME ASI DVA MESIACE.....NA TRI KRAT SME MALI TAKY TYZDEN ZE CELY PREHORUCKOVAL A POTOM MAL LDHO UZ LEN ZVYSENU TEPLOTU. SKORE UZDRAVENIE PRAJEM

latvia
31. dec 2014

@dadagabko povedat z e ma dieta chripku a naordinovat antibiotika mi pride viacmenej ako omyl...nehovoriac o tom, ze dat amoxiklav na pravdepodobnu mononukleozu je chyba cislo dva....leukocyty su v akych jednotkach? 6,4 x 10na deviatu alebo 64 x 10 na deviatu, lebo v tom je sakra rozdiel. normalny pocet leukocytov je od 4-10x10 na deviatu, ak by ich mal 64 tak to je uz rapidne cislo kde by ho zrejme nechali v nemocnici. ak to je mononukleoza, tak tam treba liecit symptomy, pripadne bakterialnu superinfekciu (kedze mononukleoza je virusova). zinnat vyhubi vsetky bakterie, pokial ti po nom negrcia a nehnackuje, je to silne a hnusne antibiotikum. pamykon je ok, pokial ma zelene sople, moze ostat. je este mozne, ze sa ti do 10 dni vysype do amoxiklave, totizto virus mononukleozy ma skrizenu reakciu s amoxicilinom, preto sa nema davat pri podozreni na mononukleozu. vytery doktorka zobrala_ ak ano, vysledky by uz mali byt. nevies co vyslo? CRP z prsta nerobila_ pecenove testy? pri mononukleoze byva zvacsena pecen a zvysene hodnoty pecenovych testov.... s okom by som sla priamo za ocnou lekarkou, nie za pediatrickou, hlavne ked nosi silne dioptie, mozno ma zapal spojivkoveho vaku a treba aj ATB do oka.

dadagabko
autor
10. mar 2015

dakujem za reakcie. nakoniec zistili ze to nebola mononukleoza. trvalo nam to sice velmi dlho ale dostali sme sa z toho. 🙂