Triaška u bábätka po prebudení

lucy1311
19. jún 2013

Ahojte, chcem sa poradit ... maly ma 6,5 mesiaca. Dnes po prebudeni v kociku vyzeral ako keby mal slabu triasku - jemne mu triaslo ruky, nohy, hrudnicek ... bol kludny len tak pozeral, neplakal ani nic, vyzeral normalne ako inokedy po prebudeni ... velmi ma to vylakalo nakolko je aj sledovany u neurologicky pre strednu asfyxiu pri porode, apgar 1 v prvej minute ... neurologicka ma dovolenku, az v pondelok je v ordinacii tak sa zatial chcem poradit ci mate niekto takuto skusenost s vasim babatkom ... mam strach ci to nemoze byt napr. epilepsia .... dakujem za prispevky ... :(

bobkovica
19. jún 2013

@lucy1311 Ahoj, moj syncek ma tiez 6,5 mesiaca a co opisujes sa mu stava uz asi mesiac. Po prebudeni sa pozera prekvapene a trasie ho. Pytala som sa na to v poradni aj u lekara a vraj sa to detom stava ked sa zobudia prekvapene a trosku dezorientovane, ze nevedia hned kde su. Moze sa im aj nieco snivat a prebudia sa uprostred sna a kvoli tomu to je. Tak hadam naozaj to tak je.

lubinkas
19. jún 2013

Moja mala to mavala taktiez. Hned po prebudeni sa akoby chvilku chvela. Neplakala, nehnevala sa, len sedela a chvela sa. Tiez som sa bala, ale lekarka mi povedala, ze to je uplne v poriadku, len treba dietatko objat, pomojkat, ze po prebudeni to deticky mozu mat. Inokedy to nemavala vzdy len po zobudeni. Trvalo to mozno 2 mesiace a ako prislo tak odislo😉.

lubinkas
19. jún 2013

@lucy1311 prepac, zabudla som dat odkaz. Text vyssie je pre teba🙂. Nebala by som sa. Urcite by som sa na to pre istotu spytala, pri nejakej kontrole, ale myslim, ze sa nemas coho bat.

lucy1311
autor
19. jún 2013

@lubinkas
@bobkovica dakujem baby trosku ste ma upokojili ... on uz bol hadam dve min prebudeny ked som si to vsimla cepkom ako triaska celeho tela tak snad je to to co hovorite...pediatricka je vo vyjadreni opatrna lebo bol rizikovy tak toto mi vobec nespomenula len ze sa mam na neurologa obratit :-/ ... Stalo sa mu to vonku v kociariku tak snad bol len dezorientovany lebo mna hned katastroficke scenare napadaju ☹

jana208
6. aug 2013

@lucy1311 ahoj, moja malá má 14 mesiacov, a cca už pol roka sa nám stáva presne to isté, pri prebudení sa trasie, potom to prestane. Bola si s tým problémom u lekára?

anjelicek26
6. aug 2013

@lucy1311 - je to uplne normalne, suvisi to s tvorbou neuronovych prepojeni v mozgu. Hlavne po prebudeni alebo ked je dietatku zima sa to stava...

lucy1311
autor
6. aug 2013

@jana208 hej mame pre istotu aj eeg spravene ale je to tym ze bud cika alebo je dezorientovany pri prebudeni. Hlavne to druhe som zaregistrovala ze sa casto zobudi a nevie kde je akoby a ked ho upokojim tak prestane. Nesmie mat nepritomnytzv sklenny pohlad musi proste na teba reagovat a pri epi by to asi neslo ale ked je to len z uvedenych pricin je to ok

jana208
6. aug 2013

@lucy1311 myslím si tiež že to bude skôr tým že je dieťa dezorientované, ked ju zoberiem na ruky, prípadne dám prsník, tak sa upokojí a o pár sekúnd to prestane. Tak vdaka za radu.

lucy1311
autor
6. aug 2013

@jana208 hej u mojho je to tiez tak a ked zaspaval tak ho niekolko sek aj mykavalo ti poviem ked mu hlava nadskakovala ... Iny des ale zistila som ze ked je velmi uplakany a zaspi tak vtedy to ma lebo ma citlivejsiu mozgovu koru a je stale vo vyvoji

jana208
6. aug 2013

@lucy1311 a kolko ma tvoj chlapček? a ako často sa mu to stáva?

slozika
6. aug 2013

@lucy1311 mam znamu, jej to maly robi aj ked sa tesi, alebo zlobi, ked nieco uvidi. tiez sa pytala od lekarky a ze to niektore deti mavaju a dokonca aj jej vnuk. ale cim je starsi, tym menej to ma, asi je to prejav niejakych silnych emocii

lucy1311
autor
6. aug 2013

@jana208 zajtra ma 8 mes 🙂 zacalo to v maji mykanim a triasku som si vsimla asi v juni ako udreli tie velke tepla ... Teraz sa mu triaska obcas prihodi ked sa zobudi napr v autosedacke ukludnim ho a je ok
@slozika jj on ked vidi jedlo napr aj vtedy ho striasa ale to je ako pises emociami, to predtym po prebudeni bolo ine ale myslim ze to bolo cikanim, bala som sa epi ale cim dlhsie ho pozorujem tak viem cim to asi je a aj ten mozocek ma asi fazy prudkeho vyvinu, konzultovala som s neurolog kedze sme sledovany kvoli zlemu porodu

slozika
6. aug 2013

@lucy1311 robi to hlavne ked sa tesi, ked nieco chce, ked uvidi novu hracku, ocividne je to reakcia na niejaky pocit, pozitivny, ci negativny.

lucy1311
autor
6. aug 2013

@slozika moj mwly ked vidi oblubenu hracku spravi z ust taky zobacik vydava smiesny zvuk a tiez ako by sa striasol :D je to tymi emociami ale to po prrbudeni je ine to je tym dezorientovanim alebo cikanim to vidiet uplne rozdiel