Zdravím sme v Turecku a maly nám dostal včera kiahne. Nevystavujem malého slnku ani nechodíme do kolektívu. Otázka znie či by mu neprospela morská voda?
@79sisi79 otázka znie,ako s a dostanete domov.... To sa asi ťažko bude izolovať.
Morska voda neprospeje - pri svojej slanosti este viac porozmaca vyrazky.
tak ja som videla že večer sa vo francuzsku chodili deti kupat do mora, ja som svoje deti kupala v morskej soli z dm , nie dlho a pekne zasušilo ,nič som neoplachovala
My sme ani netušili že kiahne budeme mať. By som samozrejme nešla. Nebol ani v takom kolektíve . Bohvie kde to chytil. Samozrejme nebudem to tu roznášať . Aj keď som videla deti s kiahňami a nie dve . Ešte som si pomyslela že chvala bohu mi nie a potom Bum ! Nie je mi to jedno. Aj v lietadle snami cestovala rodinka a chlapček bol cely vyhádzaný aj natrety púdrom 🙂
Ahoj, moja kamoska toto presne zažila, den po prílete. malého dala do takej vodnej kombinézy pre male deti, bol v tieni v bazéniku na pláži, kde mu preniesli morsku vodu z mora. , kým bezne trva 14 dní od počiatku vysyp až do chrasty, on odchadzal po 7 dnoch uplne ok. morska voda je na toto zázrak.
ale z lietadla ste to tak rychlo dostat nemohli, tam je aj nejaka inkubačná doba. možno nema kiahne, len teda nejaku infekciu. ste si istí, že su to kiahne ? 🙂
No čo už stalo sa. V hoteli v Bulharsku sme tiež mali dieťa s kiahnami (zistili sme až na konci pobytu). Chodilo normálne do jedálne, k moru. Dokonca aj odleteli, boli to Nemci. Moje deti s ním boli tiež a kiahne nechytili vôbec. Ale ako píšem zistili sme na konci pobytu, aj to jeho matka povedala.
Zase detailne iné deti nepozerám tak mi to ušlo.
@banderaska29 áno sú žiaľ . Ale si poklad ;) toto som potrebovala počuť . Možno v škôlke dostal ale mame tak blbu škôlku že učiteľka aj s pásovým oparom chodila medzi ne ! Ani neoznámia ( minule piata choroba ) som volala že maly ju ma a ona : už tu mal každý . Akože fakt nezodpovedne ! Si zober že v lete majú ľudia zaplatené dovolenky čo nie je 100 eur :(
Nemyslím si že v lietadle budú ho kontrolovať. Treba ho obliecť tak aby nebolo vidno ze má kiahne.
@79sisi79 mne asi pred 15? rokmi, ked som pred dovcou stresovala, vravela moja dr, ze najnovsie vyskumy hovoria, ze morska voda ANO. Mimo ludi, mimo prudkeho slnka.
Keď si predstavím,že v lietadle iné deti,tehotné,starší ľudia,alebo proste dospelí,čo fakt nemuseli prekonať a niekto v pohode sa radu,poriadne oblec a choď,snáď neuvidia... By som chcela vidieť,
@sisska96 ,či by si rovnako hovorila,kebyže to urobí niekto tebe,tehotnej,tvojmu dieťaťu,alebo proste niekomu blízkemu. Sú ľudia s oslabenou imunitou,čo to môžu dostať v podobe pásového oparu opakovane,ale však nevadi,na toto slúži poistenie a rozum.
@79sisi79 oplachnut, nemacat. Ziadne priame slnko. Ak mate moznost kupit hypermangan, tak oplachovat v tom. Dcera bola do tyzdna bez vyrazok. Ziadny tekuty puder a podobne, co vyrazky zbytocne dusi a predlzuje priebeh hojenia. Prajem rychly a bezproblemovy priebeh a aj navrat domov.
Ďakujem Vám žienky za info držte palce ! Zoberte si že ste v tej istej situácii . Nie je mi to vôbec jedno ! A ty čo to nezažili dúfam že ani nezažijú . Nemôžme zato . Ďakujem
@79sisi79 nezazila som to priamo, u nas mali kiahne v jasliach a moje dieta ich potencialne dostalo, takze sme cakali, stresovali atd co bude. A druhykrat mali epidemiu v skolke, ked som bola tehu a mala slabsiu imunitu. Takze stres poznam +++ (mimochodom zdravotny system v Turecku nie je vobec zly). Ale prave preto, ze vies ake je to, netreba vystavovat inych riziku. Drzim palce.
Súhlasím s @abbey1
@maciatkolulu nebuď naivná. Takto robí väčšina ľudí
@79sisi79 pásový opar sa prenáša inak ako kiahne hoci je to ten istý vírus. A je extrémne bolestivý v akútnej fáze to by učiteľka do škôlky nebola schopná prísť
https://etabletka.sk/co-je-to-pasovy-opar-ako-s...
Kiahne sú kvapockova infekcia a šíria sa vzduchom, pásový opar kontaktom koža na kožu, tam kde sú vyrážky
@79sisi79 my sme v rovnakej situácii. Až na to ze sme v Chorvátsku a môžme ísť kedykoľvek autom domov.
Citala som si k tom veľa článkov, či ísť niekde mimo ľudí do tiena, dat okúpať do mora atď lebo niektorí sa s detmi kúpali počas kiahní a chodili von ale rozhodli sme sa, ze budeme na izbe, je to síce otrava (striedame sa) ale nebudeme riskovať zdravie druhých a hlavne zdravie dcérky. Mohli by sme kohokoľvek nakaziť ani nevedieť ako, u niekoho to môže mať oveľa horšie priebeh a za druhe aby sa malej niečo nestalo a nenachytala infekcie alebo iné choroby a mohla by mať oveľa väčšie komplikácie keďže ma oslabenu imunitu.
Samozrejme, keď ste letecky, tak ci tak musíte ísť domov s ľuďmi v lietadle ... Ľahký priebeh prajem.
NIE. Pri kiahnach sa treba vyhybat slnku a tiez infekcii vyrazok. Takze piesok je urcite zly napad. A sol tiez nie najlepsi na podrazdenu pokozku. Ak je prilis horuco, tak je mozne dieta v mori schladit ALE len schladit a okamzite potom poriadne oplachnut normalnou vodou. Neutierat, nesuchat len osusit.
PS Neviem ako ste sli do Turecka, ale vies, ze dieta s kiahnami nesmie do lietadla? Takze ak ste sli letecky, zistovala by som si moznosti navratu, respektive predlzenia pobytu.
Drzim palce