Sme pri mori a syn dostal kiahne. Prospeje mu morská voda?

79sisi79
28. jún 2024

Zdravím sme v Turecku a maly nám dostal včera kiahne. Nevystavujem malého slnku ani nechodíme do kolektívu. Otázka znie či by mu neprospela morská voda?

cookie29
28. jún 2024

NIE. Pri kiahnach sa treba vyhybat slnku a tiez infekcii vyrazok. Takze piesok je urcite zly napad. A sol tiez nie najlepsi na podrazdenu pokozku. Ak je prilis horuco, tak je mozne dieta v mori schladit ALE len schladit a okamzite potom poriadne oplachnut normalnou vodou. Neutierat, nesuchat len osusit.

PS Neviem ako ste sli do Turecka, ale vies, ze dieta s kiahnami nesmie do lietadla? Takze ak ste sli letecky, zistovala by som si moznosti navratu, respektive predlzenia pobytu.
Drzim palce

dadka1997
28. jún 2024

@79sisi79 nevystavovat ani slnku ani morskej vode, ak chceš schladiť, môžeš aj na ubyotvani v sprche... skor sa poinformujte ako to je s predlzením pobytu, dieťa s takym virusom nesmie ist do lietadla

egonsk
28. jún 2024

@dadka1997 ani behat medzi ludi by namala s nim, lebo to tam roznesie po polke hotelu, ked s nim bude chodit sa stravovat...

maciatkolulu
28. jún 2024

@79sisi79 otázka znie,ako s a dostanete domov.... To sa asi ťažko bude izolovať.

dkethe
28. jún 2024

Morska voda neprospeje - pri svojej slanosti este viac porozmaca vyrazky.

sara07
28. jún 2024

tak ja som videla že večer sa vo francuzsku chodili deti kupat do mora, ja som svoje deti kupala v morskej soli z dm , nie dlho a pekne zasušilo ,nič som neoplachovala

79sisi79
autor
28. jún 2024

My sme ani netušili že kiahne budeme mať. By som samozrejme nešla. Nebol ani v takom kolektíve . Bohvie kde to chytil. Samozrejme nebudem to tu roznášať . Aj keď som videla deti s kiahňami a nie dve . Ešte som si pomyslela že chvala bohu mi nie a potom Bum ! Nie je mi to jedno. Aj v lietadle snami cestovala rodinka a chlapček bol cely vyhádzaný aj natrety púdrom 🙂

79sisi79
autor
28. jún 2024

@sara07 tiež som čítala že morská voda super . Že vysušilo do pár dni

banderaska29
28. jún 2024

Ahoj, moja kamoska toto presne zažila, den po prílete. malého dala do takej vodnej kombinézy pre male deti, bol v tieni v bazéniku na pláži, kde mu preniesli morsku vodu z mora. , kým bezne trva 14 dní od počiatku vysyp až do chrasty, on odchadzal po 7 dnoch uplne ok. morska voda je na toto zázrak.

ale z lietadla ste to tak rychlo dostat nemohli, tam je aj nejaka inkubačná doba. možno nema kiahne, len teda nejaku infekciu. ste si istí, že su to kiahne ? 🙂

sara07
28. jún 2024

@79sisi79 tri deti som tak mala, neoplachovala nesušila

bosorkabb
28. jún 2024

No čo už stalo sa. V hoteli v Bulharsku sme tiež mali dieťa s kiahnami (zistili sme až na konci pobytu). Chodilo normálne do jedálne, k moru. Dokonca aj odleteli, boli to Nemci. Moje deti s ním boli tiež a kiahne nechytili vôbec. Ale ako píšem zistili sme na konci pobytu, aj to jeho matka povedala.
Zase detailne iné deti nepozerám tak mi to ušlo.

79sisi79
autor
28. jún 2024

@banderaska29 áno sú žiaľ . Ale si poklad ;) toto som potrebovala počuť . Možno v škôlke dostal ale mame tak blbu škôlku že učiteľka aj s pásovým oparom chodila medzi ne ! Ani neoznámia ( minule piata choroba ) som volala že maly ju ma a ona : už tu mal každý . Akože fakt nezodpovedne ! Si zober že v lete majú ľudia zaplatené dovolenky čo nie je 100 eur :(

79sisi79
autor
28. jún 2024

@sara07 dam ti vedieť každopádne a brutálne ďakujem za info

sisska96
28. jún 2024

Nemyslím si že v lietadle budú ho kontrolovať. Treba ho obliecť tak aby nebolo vidno ze má kiahne.

selenka7
28. jún 2024

Tak to pravdepodobne chytil od tej ucitelky s pasovym oparom, je to ten isty virus. Kazdopadne, do lietadla s kiahnami urcite nie. Ohrozujete cestujucich, hlavne dospelych, ktori kiahne este nemali.

simsalabim
28. jún 2024

@79sisi79 mne asi pred 15? rokmi, ked som pred dovcou stresovala, vravela moja dr, ze najnovsie vyskumy hovoria, ze morska voda ANO. Mimo ludi, mimo prudkeho slnka.

cookie29
28. jún 2024

@sisska96 to je vtip? dieta s kiahnami na palubu? Za normalnych okolnosti letecke spolocnosti odmietaju a pokial ma dieta vyrazku podobnu kiahnam, vyzaduje sa lekarske potvrdenie o neinfekcnosti. V lietadle je uzavrety okruh vzduchu, cize virus cirkuluje +++

maciatkolulu
28. jún 2024

Keď si predstavím,že v lietadle iné deti,tehotné,starší ľudia,alebo proste dospelí,čo fakt nemuseli prekonať a niekto v pohode sa radu,poriadne oblec a choď,snáď neuvidia... By som chcela vidieť,
@sisska96 ,či by si rovnako hovorila,kebyže to urobí niekto tebe,tehotnej,tvojmu dieťaťu,alebo proste niekomu blízkemu. Sú ľudia s oslabenou imunitou,čo to môžu dostať v podobe pásového oparu opakovane,ale však nevadi,na toto slúži poistenie a rozum.

sissy27
28. jún 2024

@79sisi79 oplachnut, nemacat. Ziadne priame slnko. Ak mate moznost kupit hypermangan, tak oplachovat v tom. Dcera bola do tyzdna bez vyrazok. Ziadny tekuty puder a podobne, co vyrazky zbytocne dusi a predlzuje priebeh hojenia. Prajem rychly a bezproblemovy priebeh a aj navrat domov.

79sisi79
autor
28. jún 2024

Ďakujem Vám žienky za info držte palce ! Zoberte si že ste v tej istej situácii . Nie je mi to vôbec jedno ! A ty čo to nezažili dúfam že ani nezažijú . Nemôžme zato . Ďakujem

cookie29
28. jún 2024

@79sisi79 nezazila som to priamo, u nas mali kiahne v jasliach a moje dieta ich potencialne dostalo, takze sme cakali, stresovali atd co bude. A druhykrat mali epidemiu v skolke, ked som bola tehu a mala slabsiu imunitu. Takze stres poznam +++ (mimochodom zdravotny system v Turecku nie je vobec zly). Ale prave preto, ze vies ake je to, netreba vystavovat inych riziku. Drzim palce.

abbey1
28. jún 2024

@79sisi79 Kontaktuj delegáta, máte poistenie, je tam na 100% i situácia, ked nemôžete vycestovať späť. Zostanete o pár dní dlhšie a je. Hlavne sa teraz vyhýbajte slnku.

mamamasama
28. jún 2024

Súhlasím s @abbey1

sisska96
28. jún 2024

@maciatkolulu nebuď naivná. Takto robí väčšina ľudí

bosorkabb
28. jún 2024

@abbey1 pozor toto nemusí umožniť hotel.

janage
28. jún 2024

@79sisi79 pásový opar sa prenáša inak ako kiahne hoci je to ten istý vírus. A je extrémne bolestivý v akútnej fáze to by učiteľka do škôlky nebola schopná prísť
https://etabletka.sk/co-je-to-pasovy-opar-ako-s...

Kiahne sú kvapockova infekcia a šíria sa vzduchom, pásový opar kontaktom koža na kožu, tam kde sú vyrážky

tara42
28. jún 2024

@79sisi79 my sme v rovnakej situácii. Až na to ze sme v Chorvátsku a môžme ísť kedykoľvek autom domov.
Citala som si k tom veľa článkov, či ísť niekde mimo ľudí do tiena, dat okúpať do mora atď lebo niektorí sa s detmi kúpali počas kiahní a chodili von ale rozhodli sme sa, ze budeme na izbe, je to síce otrava (striedame sa) ale nebudeme riskovať zdravie druhých a hlavne zdravie dcérky. Mohli by sme kohokoľvek nakaziť ani nevedieť ako, u niekoho to môže mať oveľa horšie priebeh a za druhe aby sa malej niečo nestalo a nenachytala infekcie alebo iné choroby a mohla by mať oveľa väčšie komplikácie keďže ma oslabenu imunitu.
Samozrejme, keď ste letecky, tak ci tak musíte ísť domov s ľuďmi v lietadle ... Ľahký priebeh prajem.

abbey1
28. jún 2024

@bosorkabb Na to je tu poistenie. Hotel s tým nič nemá. Jasne, že nie je povinnosťou hotela ich tam nechať, ak majú plnú obsadenost.