Skúsenosti s účinkovaním Dulcolaxu

marikap18
3. apr 2019

Ahojte mamicky, synovi som kupila dulcolax a chcela by som sa Vas spytat, ake mate s nim skusenosti. Ked ste ho uzili, alebo Vase dieta, za kolko hodin zacal ucinkovat?
Na pribalovom letaku sa pise za 8 hodin, ale rada by som vedela, aka je skutocnost, ci to moze byt aj skor, ci neskor.
Dakujem za info
Marika

jamimka
3. apr 2019

Ahoj. Užívala som ho ja, najprv po jednej tabletke 2 dni po sebe. Pred spaním...nic mi to nerobilo. Potom som zobrala 2 tabletky pred spaním okolo 22h a rano okolo 6tej som sa zobudila na silne kŕče. Ale ze brutálne a nepohla som sa z WC asi hodinu, potom este asi 3x som bola na WC.

topasitta
3. apr 2019

@marikap18 skusila si uz vsetko ostatne? Na taketo laxativa vznika navyk , a dieta dostanes do bludneho kruhu- bez laxativa sa nevykaka a tak zas bude treba dat dalsiu davku.

marikap18
autor
3. apr 2019

@topasitta S mojim synom je to na dlhe trate a uz neviem,co s nim.Beriem to ako poslednu alternativu.

evinkakub
4. apr 2019

@marikap18 skus pouzit dulcolax cipok, ten ucinkuje do par minut

marikap18
autor
4. apr 2019

@evinkakub Dakujem, vcera som mu dala ten Dulcolax v tabletke a veru uz mu ju nedam, chuda ma krce, ale aspon nieco z neho vyslo. Lebo na WC nebol 6 dni.

topasitta
4. apr 2019

@marikap18 to mi je luto. Ak zdrava strava, probiotika, dostatok vody a vlakniny, a pohybu, nepomozu, lepsie je pouzit laktulozovy sirup ( Lactecon, Duphalac ) na prechodne obdobie.

xima
4. apr 2019

Ahoj, viem ze to bude zniet ako divna rada, ale skus mu urobit spenatovu polievku. Nam toto vzdy zaberie ked ma syn problem sa vykakat. Aj kamoske som to minule poradila, ked uz skusala dat malej vsetko mozne(slivky, hrusky, ovsene vlocky),a po spenatovej sa pekne bez problemov vykakala. Klasicka spenatova s vajickom.

evinkakub
5. apr 2019

@marikap18 hej, je to hrozne tie tabletky, boli z toho brucho cely den... ale aspon budes vediet...
Inak, ja ked som nemohla na wecko, co v tehotenstve aj 5 dni, pomohlo mi vzdy horuce granko😊 drzim palce

marikap18
autor
5. apr 2019

@topasitta
@xima
@evinkakub
My to mame hlavne psychicky problem, on sa boji kakat, ze ho to bude boliet, ale zbytocne mu vysvetlujem, ze ked to zdrzuje, tak to bude horsie. On ma dobru stravu, aj pohyb, ale co s nim, mam svoj rozum.