Šarlach a výsyp trvajúci viac ako 10 dní

dasa16
6. máj 2015

Prosim Vas mal niekto taký prípad ze dieta malo sarlach a bolo vyhadzane viac ako 10 dni ?
Ak ano kedy to zmizlo a ako dlho bralo ATB?dakujem

katarinamarkova
6. máj 2015

@dasa16 vyrazky by pri liecbe mali po par dnoch ustupit....malemu ak si dobre spominam ustupili hned na druhy den.....
ak berie antibiotika - vyzera to skor na zihlavku prave z nich, zbehni k doktorke 🙂 ....nezjedol pocas uzivania antibiotik napr. nieco kysle? nejake bylinky? oriesky? atd atd atd
nemas nahodou exematicke dietatko?

maminka142
7. jún 2015

@katarinamarkova Prosím Ťa môže byť šarlach aj keď ma dieťa takmer všetky príznaky, len nema vyražky na tele? Ma aj jazyk presne ako píšu, najskôr biely a už ho ma červeny malinovy... ale vyržku na tele ani jednu.. Dnes je tretí deň od začatia choroby... Ďakujem.

katarinamarkova
7. jún 2015

@maminka142 ahoj, neviem, zbehni k dr. lepsie posudi.....treti den? od zaciatku? to ani moj nebol vyhadzany.
on sa vyhadzal presne po tom, ako mu klesla horucka...
zaciatok ako klasicka chripka.....bolave hrdlo, brusko, sup vysoke horucky....myslim, ze to bolo po nejakych 3-4och dnoch, ked som sa uz tesila, ze super teplota ziadna, chripka vyliecena mu ostal taky ten divny jazyk a prakticky v priebehu jednej noci sa kompletne vyhadzal.
ono je x typov bacilkov co sposobuju divne bolave hrdlo, nemusi to byt zrovna sarlachovy, ale zas aj moze.
prajem skore uzdravenie bez komplikacii.

maminka142
8. jún 2015

@katarinamarkova Ďakujem Ti 🙂 Zatial som u doktorky nebola.. Teploty ešte ma, ale bolí ju už len uško... ak to neprejde ani zajtra tak pôjdeme k doktorke...

maruska.s
6. dec 2021

@dasa16 môžem sa spýtať,ako to u Vás dopadlo? Malý ma vraj sarlach,ATB berie 2.den, vysyp už 4 dní a stále nemizne...

mackova11
29. apr 2024

@maruska.s ako dlho ste mali vysyp? Priznaky, teploty, bolest hrdla... Aj u mna u dcerky aj u syna... Cez vikend... K dr sme hned nesli... syn aj vysypany. odvtedy uz mesiac, teraz mu az zistili vysoke aslo a v triede maju deti sarlacha... prelieceny nebol atb.. Zeby mal ten vysyp odvtedy, kvoli tomu? Cakam na vysledky z hrdla

maruska.s
29. apr 2024

@mackova11 už si to presne nepamätám, ale teplotu sa mi zdá, ze syn ani nemal. Ale vysyp trval nejaké 3 týždne. Kašeľ prišiel až neskor, to už bral atb, keď začal kašľať. A cca po mesiaci sa mu začala supat ešte pokožka na prstoch na nohách...