Ružové fliačiky na penise 15 mesačného chlapca

bubla30
16. dec 2013

ahojte, skusim sa poradit aj s vami. maly (15 mes) ma asi tyzden ruzove fliaciky na penise-zvrchu len. Ma aj jemne scervenenu cast semenikov-zospodu-len na jednej strane, Boli sme s tym aj u koznej-klasika, plienkova dermatitida, dala nam ichtyol, nech natierame zakazdym pri prebalovani. Davam mu to, no jeden den to uz ani nema, o dalsie dva opat- a vacsinou navecer. Rozmyslam, ci to naozaj nema kvoli tomu, ze sa mu to sucha o plienku, aj ked neviem, preco aj teraz-aktivne beha uz asi dva mesiace. Po noci to ma ale kludne a pekne, zhorsuje sa to vzdy az navecer. Uz som z toho jelen, neviem, co s tym dalej. Nemate podobnu skusenost?dakujem!

sue
16. dec 2013

@bubla30 skús mu jeden deň plienku nedať a len ho dávať cikať a kakať a uvidíš, či sa mu to zlepší... máte látkové či jednorázové plienky?

linda20111
16. dec 2013

@bubla30 ahoj, mam podobnu skusenost, maly mal take fliacky na vajickach + na zadocku (ja som myslela ze zapareniny), ale isla som k lekarovi a ten povedal ze su to mykoticke vyrazky - dostal to z plienok co som kupila v DM (chcela som ich vyskusat kedze ich kazdy chvali). Takze plienky sme hned vyhodili a davala som naspat len pampersky a predpisal krem Imazol, s tym som natierala, do tyzdna to zmyzlo.

lucinocka
16. dec 2013

@bubla30 ja mam sice dievca ale take ruozve pupence sa jej vyhadzuu na pisulke, ked sa pokaka a hned sa neprebali, napr. v noci, alebo cez den ked si nevsimneme a hned je cela flekata a nezabera na to ziaden krem u nas, len na predpis nejaka hormonalna masticka akoby na mykozu, vtedy to zmizne...ale vzdy je to u nas ked sa pokaka

bubla30
autor
16. dec 2013

@linda20111 my sme plienky nemenili, mame pampers stale-doteraz nic nemal. mne praveze dr.povedala, ze to mykoza nieje. imazol nezabral,davala som asi tyzden pred tym,ako sme sa dostali k dr.-na jej odporucanie.

bubla30
autor
16. dec 2013

@sue jednorazovky, mame aj lattkovky, skusim davat tie-len ich nema rad, kedze je v nich taky "natrepany". uz bol aj cele popoluie bez plienky, ziaden rozdiel-ale ak to ma podrazdene, tak mu to potom uz drazdia aj teplaky:/