Psychický problém s vyprázdňovaním u dvojročného dieťaťa

gabriel888
25. feb 2021

Ahojte. Prosím máte alebo mali ste niektorá skúsenost, že vaše dieťa sa balo kakat? Ak áno, ako ste to riešili?
My už robíme rôzne vyšetrenia, ci tam nie je zdravotný problém. Zatiaľ je všetko v poriadku. Máme podozrenie že sa toho len bojí. Ďakujem za odpovede 😇

diewcatqoo
25. feb 2021

Ahoj, riesila som nieco podobne so synom. Pri odplienkovani nastal blok a bol schopny zadrziavat stolicu aj tyzden. Skusali sme vsetko mozne, behali po vysetreniach, davali prehanadlo.. nezabralo nic. Musel si to nejako sam usporiadat v hlave. Trvalo to vyse pol roka, az sa jedneho dna rano zobudil a zahlasil, ze ide kakat na velky zachod. Neverili sme vlastnym usiam. Vobec netusim, co bolo tym spustacom, ze mu to v hlave zrazu docvaklo.
Kazdopadne, drzim palce. Je to trapenie, aj pre dieta, aj pre rodicov.

aleshka_supermama
25. feb 2021

@gabriel888 minulý rok sme mali toto iste, 1x ju zapieklo a odvtedy mala v sebe blok, dokázala aj 3 dni nedať 💩potom som jej dala preháňadlo, dávala som jej vlákniny jablká všetko možné mastná polievka nič. Ja som bola z toho na nervy. Trvalo toto obdobie 2 mes. Skončilo to keď som išla do pôrodnice prišla babka ta ju nechala tak ani netlacila na ňu že sa musí vykakat, až mi volala moja mama že mala sa sama vykakala.
Inak sestra mala tento istý problém keď malú odplienkovala.

nikpa
25. feb 2021

@gabriel888 s týmto sme bojovali ked sa syn začal pytat na malu po odplienkovani, to išlo bez problémov. Problém nastal ze nevedel co so stolicou, akoby sa bál ked mu to vychadzalo zo zadku, nevedel či s tým do wc, do nočníka alebo do plienky tak to zdrziaval, asi pol roka kakal ledva raz za týžden. Tomu predchádzalo presviedčanie, sľuby, prehanadlo, čipky, jedlo na zmakcenie stolice 🙈 no bol to boj. Nepomohlo nič, muselo mu to v tej hlave len dozrieť, potom postupne začal na wc aj na veľkú chodit ale prve razy ktoré sa podarili boli s plačom a velkym stresom.

nikinkals
25. feb 2021

@gabriel888 “My sme si presli nedavno tym🤦‍♀️, v novembri mala 2roky a prislo to v decembri, ked som bola v nemocnici, potom hodiny co sme ju aj po chvili museli nosit, lebo tlaky mala, ale ona aj prdiky zadrziavala a plakala som s nou..vela vlakniny, ovocia, dufalac, cipky na zmakcenie stolice, ale nic... vsetko v hlave.. postupne po par dnoch zacala kakat v spanku, povolila zvierac a zaplakala, ked bola zapecena.. chvalabohu pochopila a teraz chodi na tajnasa kakat do chodby, izby, pod perinu🤭 a uz iba pride a povie fuuj ble a je dobre.. cakame na jar, pojde dolu i plienka😉lebo rozumie vsetkemu😇

gabriel888
autor
25. feb 2021

Och ďakujem vám za odpovede 🙏 s manželom sme sa dohodli, že ho necháme v kľude a nech skúsi sam kakat. Lebo dnes vonku behal, prišiel ku mne, zadupkal, zatlačil a bolo dobre 🙏 bez plaču a stresu. Tiež má duphalac, ovocie, polievky, zeleninu. Sladkosti ani ine mlsky nedávame. Preto mi to nejde do hlavy. Ešte pobehame lekarov nech sme si istý a necháme mu čas. Uz sme kupili aj knizku o kakani. Hadam najdem aj nejakú rozprávku 😇ale musím povedať že viac mamičiek v okolo ma s týmto problém 🤭 a najviac chlapci 🤷‍♀️