Predčasná puberta u 7-ročnej

11. feb 2024

Ahojte je to chulostiva tema, sestra zije v zahranici tam zdravotnictvo, kontroly atd. su cakacky extrem.
Dcerka spadla na gymnastike a poranila si intimne partie, na prehliadke jej nasli, ze na jej vek uz zacina ochlpenie a nejake zvlastne vytoky. Sestra ma strach, ze dostane menzes uz teraz, ked v noci ide na WC este s plysakom.
Mate podobne skusenosti?
Dakujem 🥺

kacena4
11. feb 2024

u nas v 9r., treba endokrino vys a daju sa nasadit lieky ak to ma napisane v správe nech nastoji na vys. drzim palceky

deti95060810
11. feb 2024

dcéra tiež ochlpenie asi v 9 rokoch... endokrin. odhalila že ešte nemá žiadne hormóny na menzes... brali jej krv
menzes dostala až v 12,5 r - teda úplne Ok
prečo mala ochlpenie nevieme..

tanyan
11. feb 2024

Nemusí to nič znamenať, resp. nič extrémne negatívne. Dcére sa začalo objavovať ochlpenie pod pazuchami približne keď mala 6, postupne aj dole. Robili jej na endokrinológii testy a všetko má v norme. Medzičasom má 9 a pol a menzes nedostala.

autor
11. feb 2024

@tanyan dakujem dievcata

vakatko
11. feb 2024

To sa prejavujú rastové hormony a ATB v kurčatách a mliečnych výrobkoch na vývoji detí.

autor
11. feb 2024

@vakatko 😳

snowflakenel
11. feb 2024

Kamaratka riesila prsia dcerky v 4 rokoch. Vraj hormony. Vysadila najma kuracinu

alenka26
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. feb 2024

@snowflakenel jej prsia nerastu, skor to ochlpenie a ten vytok nevedia ci je spojeny po uraze alebo s tymto 🤷‍♀️ krajina je to o dost inde ako Slovensko tak sa nebojim o maso 😑

alenka26
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabika0825
13. feb 2024

Ja som mala ochlpenie začínajúce už cca na začiatku 3 triedy na základnej škole. Ms som dostala ako 10 ročná.

radoslava3
12. apr 2024

@tanyan ahoj môžem ss?? Nás čaká tiež endokrinologia

tanyan
13. apr 2024

@radoslava3 Neviem či budem môcť pomôcť, ale môžeš.

lunastruna
13. apr 2024

Dievčatá aj moja 9.5rocna dcéra už má aj dole ochlpenie, aj vidím že rastú cicusky, akné na čele 😔 kožná nás poslala aby jej urobili hormonálny profil, no strašne sa bojí odberov a neviem či ju tým trápiť....

luccija
13. apr 2024

@lunastruna áno, daj ho spraviť