labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea
ja si myslim že je to aj o takej dani za točo tu mame, že nam nezomrie každé druhé dieta na detsku chorobu, že su atb, vylieči sa takmer každa inf.choroba... tým sa nuluje prirodzený výber žial
@labaga určite to nie je iba očkovaním, žijeme v zlom životnom prostredí, potraviny,ktoré jeme my aj naše deti obsahujú svinstvá,ktoré berieme už ako samozrejmosť... čo ty vieš,čo v tých supermarketoch kupujeme? voľakedy taký voľný pohyb tovaru nebol.... a tie poruchy? o tie sa predtým nikto nestaral, deti sa občas prepleskli a bol kľud, a keď im to nešlo v škole,tak boli proste blbé 😖 ... proste sa to voľakedy neriešilo.dnes sa to zas už podľa mňa s tými posudkami od psychológov trošičku preháňa... treba nejaký zdravý stred...
@rolak vedela si že npr.zemiaky.-- len u nas su 7-10x chemicky ošetrené? samozrejme vo velkovýrobe... a to oficialne- pozri agroserver... myslis ak by neboli atb bolaby si tu??? ja určite nie.... moj imuntný systém niejenatolko super aby odolal infekciam... to žial odovdzavam mojim detom ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
súhlasím s @irriss predtým to nik neriešil, deti proste zomreli a nebola to taká tragedia lebo ved ako im pomocť. ale veru ťažká téma. len na zamyslenie sem napisem ako som sa prednedavnom rozpravala s mamou či mame v rodine nejake dvojicky. a ona mi povedala-jasne, ved prababka ich mala asi 3 alebo 4 krat. tak som nechapala ze akoze nevie, ved to boli jej tety a ujovia tak ma odbila ze ale vyse polovica z nich pomrela, že to nebolo ako teraz, to bežne deti zomierali.....
tiez neviem,co chces temou dosiahnut,ked ocividne mas svoj nazor urobeny.
Ja si myslim, ze nie vsetko sa da hadzat do jedneho vreca..Alergie su urcite vydobytok modernej doby, pesticidy, prechemizovane prostredie atd, to co tu kedysi nebolo. Ostatne choroby a diagnozy su asi o tom, ze v minulosti sa to bud nepoznalo ( napr. autizmus v zmysle ako ho vnimame dnes) a tito ludia boli povazovani proste za postihnutych vyvrhelov spolocnosti a ostatne diagnozy tiez prisli s vyvojom psychologie..ved kedysi kazdy kto bol "iny" bol blazon alebo dieta vhodne do polepsovne ci osobitnej skoly...to len taky moj laicky pohlad, ze mozno toho nie je vsetkeho zas tak viac, ale zijeme kvalitnejsie a dlhsie, neumierame na x inych chorob a tak sa dostavaju do popredia taketo "poruchy" ci ine odchylky od normalu..kedysi sa to ani nesledovalo...to je len moj nazor..ja si celkovo nemyslim, ze je toho viac..ono je to tazko porovnavat v roznych dobach s roznym vyvovom vo vede, medicine a aj vplyvom prostredia..to mi niekedy pripada ako pri autach ( ospravedlnujem sa za prirovnanie mozno mimo), ze mame stale viac nehod - ale ved mame aj viac aut ako pred 30 rokmi, ze maju mat deti autosedacky, ved kedysi sme lezali v aute vzadu a spali a ake to bolo "bezpecne" a bolo menej nehod ako teraz, pripadne ked pocujem, ze najviac kradnute auta su nas u Skodovky, ale pritom su aj najviac predavane..proste niekedy neporovnavame hrusky s jablkami a tym mame vlastne mozno aj skreslene informacie..
no a potom,ked tu sa tu niekto ozve,ci sa nezacina s takym a takym jedlom tochu priskoro prikrmovat,je zruseny okamzite,ze vsak "aj my sme jedli a aky sme v poriadku a zdravi " napriklad..a tie lieky vsetky,co clovek za zivot poje..