Ahojte mamičky,
otepľuje sa, plánujeme výlety, dovolenku,...nebudeme predsa sedieť doma. Ale malá mi neznesie cestovať. Autobusom vydrží tak 5 - 10 minút a potom zbledne, je mimo, ak nestihneme vystúpiť, pozvracia sa. Auto už len keď vidí, plače, zbledne.
Mala som ten istý problém, ale v neskoršom veku (asi 6 rokov som mala) - mama mi vtedy dávala kinedril, ale vraj nezaberal, pretože som zaspala na krátky čas a keď som sa prebrala, tak mi bolo opäť zle. Museli sme vystupovať.
Nerada by som s malou sedela doma, alebo len tu okolo bloku rátala kroky od nudy. Chceme chodiť po Slovensku, ale v tom prípade sa to nedá.
Prosím vás, máte nejaké zaručené lieky, alebo tipy, pre deti, aby vydržali cestu?
čo jej mám dať jesť pred cestou, piť, lieky, ...rozprávanie a zabávanie nezaberá.
@tosomja no nas maly vcera prvy krat povracal komplet celu autosedacku 😖 Mne sa osvedcilo pri dcere ktora tak pred rokom ovracala medzimestsky autobus ze nedavat pred cestou moc jest ani pit.Ja by som kinedril dala iba pri dlhsej ceste,pri kratsej sa mi osvedcili homeopatika Cocculine( neviem ci som spravne napisala 🙂 )Ale neviem ako je stara tvoja dcerka lebo treba to cuckat.A cestovat najlepsie vlakom,nasim tam zle nebyva.
@tosomja - no pomoze len vela prestavok a dat autosedacku na predne sedadlo (teda ak je uz vo väcsej sedacke a deaktivujes airbag). Vpredu viac vnima jazdu, pozoruje, neskor jej prijde zle. A robit prestavky hoc aj po 15 minutach zasa 15 minut prestavka, ist pomaly, otvorit jej okno.
@tosomja a vlak ste skusali? Moja znesie jedine jazdu vlakom, v buse je jej pri dlhsej ceste zle, vo vlaku nie. Lieky sme zatial neskusali. Uvazovala som vsak nad homeopatikami cocculine. So synom podobne problemy neboli.
tu je jeden clanok o kinetoze
http://cestovanie.sme.sk/c/4892164/ako-sa-vyhnu...
@mummy01 Moja od narodenia nerada cestovala autom, nevedela som, prečo stále plače v aute, to sme išli asi 5x - nemáme vlastné auto. Minulý rok v lete ovracala švagrové auto, bol hrozne nahnevaný, mrzí ma to, ale je to dieťa. Coculine poznám, brala som to ja keď som bola tehotná a išla som na služobku...prečítam si leták, ale mne sa zdá, že to treba brať už deň pred cestou, či?...vlakom cestujeme najradšej, ale len z mesta do mesta, nie všade je prístup na vlak, ako som vyššie spomínala, ak chceme ísť do ZOO, či na kúpalisko niekde mimo mesta, kde sa nedá dostať vlakom.
@tosomja ako keby si pisala o mne, len s tym rozdielom, ze mne kinedril zabera 😀 Teraz ked som uz "velka" a sedim v predu, predycham aj bez kinedrilu, podmienka vsak je, ze nesmie byt vonku horuco, nesmie sa kurit a v aute nesmu byt tie visiace smrady. Ale ked ma das dozadu, tak....... 😀 Takze skus kinedril, mozno zaberie, na mna neplatia ani homeopatika (coculine)
No jednoznacne vlak,ak treba cestovat autom,ja davam kinedril.mala nam tiez uz asi pol roka vracia v aute,a kinedril jej zabera-vzdy dam stvrtku a je pokoj,no a cerstvy vzduch ,nedavat papat nic tazke a priliz tekute-napr.mlieko pred a pocas jazdy autom...
;) uz niiiiic
@anjelicek26 To absolvujeme skoro stále 🙂 práve preto by som potrebovala radu, kde nemusím vystupovať, prestupovať - pretože ak sa potrebujeme napr. dostať k lekárke na určitú hodinu, tak sa tam dostaneme hodinu neskôr, alebo musím cestovať "už večer" aby som sa tam vôbec načas dostala.
A nie všetky autobusy vám zastanú, alebo nie vždy sa dá vystúpiť a počkať na ďalší spoj, napr. cez víkendy 😖
@tosomja moja existuju take lizatka,maju ich v lekarni pri našej dr. su to lízatka pre deti ktorym je počas jazdy zle...Ale uplne važne 😉
my sme mali take lízatka pre "nachladene deti" 😉 aha http://www.vitalita.cz/travelpop-lizatka
@tosomja ak jej byva zle, tak ja by som potom tomu prisposobila aj vylety. chodila by som do casu, kym sa to neupravi hlavne tam, kam sa da dostat vlakom. viem, ze je to narocne, ale urcite si nejako poradite 🙂
mne ako dietatu byvalo tiez zle vo vsetkom okrem vlaku, ked sa nedalo ist vlakom, tak mi rodicia dali kynedril, ktory ma ale odpalil na cely den (vela som spala a bola som z neho omamena), tak to tiez nebolo bohvieco. ked mi ho nedali, tak robili prestavky, ked som sa zacala zle citit. casom som z toho vyrastla, aj ked mi v niektorych autach byva zle doteraz. a stale som nenasla nic, co by mi na to zaberalo okrem spanku pocas celej cesty.
drzim palce, nech to dcerke co najrychlejsie prejde 🙂
@tosomja mam so synom tiez od mala problem, ze sa mi v aute, autobuse dogrcal, pomol brat homeopatika coculine, su tusim od 1 roku , lenze syn ich uzíval krátko a potom jednoducho ich nechcel, tak sme urobili prísnu dietu, ked cestujeme na východ co su 4 hodiny cesty, pred cestou nesmie nic mliecne, ani jogurty, nic sladke. zje maximálne chlieb alebo rohlík s kravskym maslom, slabý čierny čaj, ( z ovocneho mu býva po ceste zle) po ceste v aute od hladu chrume slane tycinky, piskoty okruhle a do flase mu dávam čistu vodu z vodovodu. Ak toto je vsetko dodrzané tak sme bez vracania. 😉
@akika722 pozerala som na to, aj v lekárni mi to ponúkali, ale keďže moja nie je na sladkosti, tak nehrozí, ona radšej zje tabletku na lyžičke ako toto...aj teraz som jej kúpila lízatko a dvakrát lízla a dala mi odložiť 😒
@evka4 No veď práve, najradšej by som chodila len vlakom, ale čo, pôjdem napr. do Žiliny a odtiaľ ako, kde...? peši? hľadať, ktorým smerom k niečomu zaujímavému?
Skúsim sa pozrieť na to cocculine, možno skúsime. A kúpime aj tie lízatka, vyskúšame, možno jej zachutia 🙂
no mate to tazke. dufam, ze jej zaberie nieco z toho, co ti odporucili ostatne mamicky. drzim palce.
@tosomja ja som davala az pred cestou,myslim tak hodinku.No vlakom nemozes vsade ist,to je pravda,Si pametam ze mi svokra rozpravala ze mm kazdu cestu aj v MHD vracal.
@estterka ten liek na mieru sice fajn ale detom sa tazko dava liek na mieru.....my sme ani po roku chodenia k homeo sa k nemu nedopracovali-sice to bolo na iny problem ale to je jedno...
u nas bolo to iste, kazda cesta peklo,
mala ma 2,5 roka troska sa to upravilo, inak autosedacka vzdy panika a des....
MHD nevadi a nevadila, vlak tiez nie
skusali sme homeopatika cocculine ale vobec (ani raz nezabrali), ideme vyskusat 1/2 kinedrilu snad lepsie bude.... nastastie uz sme v stadiu kedy sme zistili co jej pred cestou nemame davat jest (jogurty, riedne polievky, malo pitia...) proste riedke veci sme vylucili a je to lepsie plus sme zaviedli v aute grc misku a fungujeme s nou.... dokonca naposledy nam sama povedala "idem glckat" dala som jej misku, vygrckala sa, vyliali sme a islo sa v aute dalej 😎
ale vyskusaj tie homeopatika, nam nezabrali ale moznoze vam pomozu 🙂
@tosomja co tak vlakom? 😉