Podlamovanie v nohách u 17 mesačného dieťaťa

aylin18
5. mar 2017

Ahojte mamicky idem sem po radu alebo sa opytat ci niektora mamicka stym nema skusenost moja malinka skoro 17 mesacna uz chodi od 12 mesiacoch neustale pred par mesiacmi sa mi stalo ze zdna na den zacala padat a prestala na 2 dni chodit podlamovali sa jej kolienka hned sme utekali k lekarovy ten nam po edal ze je vsetko ok len ma svalovku lebo ma viac kg ako by mala mat teraz vazi 15kg a ze ma 4kg nadvahu tak to preto no ja som ajtak isla na ortopediu tam nam spravili snimok vsetko ok povedali isla som este na neurologiu tam mi povedala ze ma od seba trosku viac klbiky tak ze jej telo nevladze chodit ze jej mame zakazat chodit ovsem to sa neda potom bolo vsetko ok a teraz v piatok zase boli sme vonku mala chodila a prisiel vecer a zase od piatka prestala chodit nevladze sa postavit zajtra idem hned k lekarovy no neviete mi povedat ci ma stym niekto skusenosti alebo co to moze byt? dakujem

elenajezova
5. mar 2017

Táto vaša situácia mi pripomenula, čo som raz v nemocnici zažila. S dcérkou som bola na Kramároch v Bratislave hospitalizovaná na ortopedické oddelení, lebo sa mi narodila s jednou ortopedickou diagnózou. Našťastie, už je dávno OK. Ale bolo tam jedno dievčatko, ale už staršie a tiež tam ležala s tým, že nevládze chodiť. Potom neskôr som sa dozvedela. že to bolo spôsobené pľúcami. Goal,, že jej našli na pľúcach rakovinu. Dosť ma to vtedy vzalo. Ja určite nehovorím, že máte ten istý problém. Len mi to hneď prvé napadlo, keď som si čítala váš príspevok. Prajem hlavne, nech je všetko OK.

aylin18
autor
5. mar 2017

@elenajezova ani ma nestraste dufam ze to nebude toto lebo asi osalejem hadam bude vsetko ok dakujem ze ste mi napisala a zajtra hned letim k doktorke

elenajezova
5. mar 2017

Ja som vás nechcela v ziadnom prípade strašiť. Budem vám držať palčeky, nech je v poriadku.

janinah
5. mar 2017

treba odbery vrátane hematologických a zápalocvých a hľadať príčinu...akože nadváha? taký lekár by mal vrátiť diplom....

aylin18
autor
5. mar 2017

@janinah aj ja si to myslim ze nadvaha stym nema nic ako moze byt ze ma viac a klby ma oslabene ze nevladzu ju niest no preto treba nieco ro it a nie ma odbyt ze to je ok

medovka14
5. mar 2017

Keď som bola s dcérou na neurológii, bolo tam dievčatko s rovnakým problémom, podlamovali sa jej nôžky, mala epi a takto sa to prejavovalo. No ak neurolog vravel ze je ok, tak to asi ono nebude. Robili jej eeg?

septemberkl
5. mar 2017

ja som tu na MK čitala jednu diskusiu o podobnom probléme, tam mal chlapček nejaké vírusové ochorenie a z toho prestával chodit, ale to je liečiteľné, do dvoch týždňov bol v poriadku

mravvcek
5. mar 2017

My sme to mali v 20 mesiacoch. Lekar mi povedal ze co stresujem. Normalne siel a bac v kolienkach sa mu podlomili nozicky a spadol. Hrozny pohlad to bol. Lekar povedal neriesit ze je vsetko ok. A o tri mesiace sme skoncili na traumatologii so zlomenym stehnom. Ma dostatok Decka a vapnik?

aylin18
autor
5. mar 2017

@medovka14 mi sme boli prvu u svojej doktorky ta nam povedala ze vsetko je ok ze to je len sposobene svalovkou na moje naliehanie mi dala papierik k ortopedovy ten jej robil rengen no povedal ze vsetko je ok idla som este na neurologiu kde mi povedala lekarka ze nechape preco ortoped povedal ze je vsetko ok ked je jasne ze mala ma daleko od seba klboky no povedala ze toto sa liecit uz neda ze to je ok robila jej sono hlavicky a ze tam je vseyko v poriadku no mne to ajtak nedalo vyhladala som druheho ortopeda on mi povedal to oste vsetko je ok ze mala ma len nadvahu preto nevladze co si nemyslim ano ma viac ako ine deti ale su aj vacsie deti a nemaju taky problem no potom som to nechala tak a teraz v piatok sa to zopakovalo no uz to takto nenecham nepaci sa mi to a podla mba to nieje v poriadku

kvetka84
5. mar 2017

Ahoj. Pridam sa. Moja kamaratka mala rovnaky problem. V ich pripade sa stalo to, ze babo rychlo rastlo a klby, kosti ju zacali boliet. Nasadili lieky a kremy na kosti a bolo po probleme.

septemberkl
5. mar 2017

niektorí lekári by mali vrátiť diplom

aylin18
autor
5. mar 2017

dufam ze to bude ok a konecne mi uz niektory lekar aj pomoze

juliet86
5. mar 2017

Drzim palce a napis nampotom ako to dopadlo. Mohli byt to byt aj napr oci strene ucho.. mozno bysom sla ak si v ba a ste ok financne ku kvalitnemu fyzioterapetovi

aylin18
autor
5. mar 2017

@juliet86 nie mi sme z vychodu

jahell
19. dec 2021

@aylin18 dobrý večer, táto téma je staršieho dáta ale smiem sa spýtať ako ste dopadli s tými podlamujúcimi kolienkami? Nám sa to začalo diať dnes úplne to isté ako vám. Zajtra letím k doktorke, malá má 18mes. Budem vďačná ak mi odpoviete