Piesok v šuške dievčatka

katrin21
27. jún 2017

Dnes sa dcerka 1r a skoro 4 mes hrala v piesku u nas na dvore v plienke a kratasoch.. ked sa isla kupat, v plienke bolo dost piesku..... Doteraz sa nam to nestalo, davam na to pozor vacsinou...
VEcer pri kupani zrazu vstala z vanicky a chytila sa za šušurku a strasne zacala jačavo plakat... evidentne od bolesti.. vybrali sme ju von, prezrela som ju ( kolko mi dovolila, alebo ani si to nechce nechat pozriet a udrzať ju je boj ) , ale nic som tam nevidela.. Snazila som sa prettriet aspon vlhcenou utierkou tak viac do hlbky okolo pyskov, ak by tam reku boli nejake zrnka piesku, alebo co...
Ale zjavne som tam nic nenasla... potom som ju ulozila spat a pocas zaspavania zas sa postavila, ruka na plienku a reeeev ...
tak som ju vyzliekla, znova dala do vanicky, vysprchovala kolko to len islo, cely cas revala a nenechala sa dobre umyt.... potom som ju zas zabalila a uspala ....

Chcem sa spytat, ci sa vam nieco take stalo a ako to dopadlo? ak to do rana bude znova robit, alebo rano, tak idem s nou k Dr. , ale zaujima ma vasa skusenost.
Obavam sa, ci nema nejake zrnko piesku niekde na velmi citlivom mieste, alebo nedajboze v močovode.... verim, ze ak ano, tak by sa to mohlo cikanim vyplavit, obavam sa, aby nechytala nejaky zapal...
Ak ste to malo, co lekar? nejako to premyli, alebo? Neviem si predstavit, ako by ju vysetrili, ani dvaja sme ju nemohli udrzať, hadzala sa , metala a je velmi silna na svoj vek....
V bazene nebola, takze nachladnut velmi nemala kde, ze by mala rezaka, alebo take nieco.. nepredpokladam...
Diky za kazdu radu.. mozno banalna tema, ale fakt ma to zaskocilo, pri prvej dcere som take nieco nezazila a to sme boli v piesku furt, teda , ak je to vobec z toho piesku, ale asi ano...

veronika33
27. jún 2017

@katrin21 skús ju posadiť do repíkového odvaru

natalushka
27. jún 2017

Ahoj..ja dievcatko nemam,ale tak logicky si nemyslim,ze by jej ten piesok zaliezol niekam hlboko do susky..do mocovodu vobec ne,toho sa bat nemusis..skor to prechladnutie,ze ked len pri cikani robi cirkus,to rezanie by to mohlo byt..ale tak co by to tak zrazu..doktorka max zoberie moc,koli zapalu a prezrie zvonka co pojde..nic viac,myslim..a nemohla sa tam mala buchnut?alebo ci rukami nesmatrala a napr.sa neposkrabala,alebo tak..

apolka77
27. jún 2017

Nemyslim ze tam ma piesok, skor moze mat susku zapalenu tam, kde vam nedovolila pozriet. , moja zvykla ma zacervenane medzi konecnikom a pyskami. Tiez si to moc nedala pozriet. Ja som ju v spanku rozbalila a detskym pudrom hojne zasypala. Skus. Ak nepomoze tak k dr.

katrin21
autor
27. jún 2017

@natalushka nerobi to pri cikani, ona asi ani necikala, ona sa len tak postavi, alebo si kvokne , chyti plienku a place... Ak by mala napr. zrnko piesku niekde v zahybe klitoris ako je, tak ju to moze dost skaredo rezať napriklad.... neviem, mozne to je....
Prechladnutie nema mat odkial ... a je divne, ze to zacalo presne po tom, ako sme ju kupali a este aj vo vanicke zostal na dne piesok.. Myslim., ze si mohla napr. nestastne sadnut na ten piesok vo vanicke, co mohlo sa jej to tam dostat....
buchnut sa tiez nemala ako, mala stale plienku a vo vanicke sa urcite nebuchla...

katrin21
autor
27. jún 2017

@apolka77 zapalenu - zaparenu ritku mala nedavno, ale takyto rev nerobila vobec.. nam pomahal na to PYTIOL, krasne sa jej to stiahlo... len teda teraz tam nic take extra nema a zacala to robit tak zrazu pri tom kupani, ze mi je to divne a hlavne ten piesok v tej plienke.... viem, ze dievcatka nemaju chodit do piesku bez gatiek a pod. lebo moze vzniknut podrazdenie a zapal , preto som na to davala pozor, ale dnes sa tam asi mechorila viac a predsa sa tam dostal...

natalushka
27. jún 2017

@katrin21 skus ju prezriet opatrne az zaspi..ale asi radsej k doktorke..s moc.cestami nie je sranda

apolka77
27. jún 2017

@katrin21 skus je to popozerat ked tvrdo zaspi. Tak dobre aspon preventivne nakremuj. Mozno zajtra bude o k.

katrin21
autor
27. jún 2017

@apolka77 fu, len ona ma dupacky, to by sa zobudila na milion %, keby ju celu mam povyzliekat z toho... neviem... uvidim ako bude spat.... ak bude vystrajat , tak v noci skusim....

pipinopka
27. jún 2017

Nedostalo sa jej tam mydielko? Nam sa tak raz stalo ze sa hrala s mydlom a potom tiez tak plackala... vymyli sme prudom teplej vody a bolo lepsie.

admet
27. jún 2017

moju malu nechavam bezne hrat sa v piesku holu a nikdy sme nemali tento problem. Tvoja mala bude mat urcite zapal, inak by takto nerevala. Musi pit vela vody a ked sa jej stav nezlepsi, treba ist k doktorke.

katrin21
autor
27. jún 2017

@apolka77 no, tak mi to nedalo, skusila som.. nic som tam nevidela, ako nahhle som sa jej dotkla, uz aj nohy k sebe a mrncanie, aj ked spala.... tak som jej to nejako natrela , ma len jemne cervene ako je vchod do posvy, uvidime, dokelu, nech to nic neni ...

katrin21
autor
27. jún 2017

@pipinopka
aj to som uz spravila pri tom druhom kupani.... zatial bez efektu :(

bonovka
27. jún 2017

@katrin21 mne nefrologicka povedala,ze zapal moc.ciest nevznika z prechladnutia zo studenej vody,ale je to infekcia,ze uz ked z bazena,tak z tepleho..a v takom sa mala nekupala..tak vraj aj z plienky to mohla mat..tiez mala vtedy rok,plackala,chytala sa za susku,ale je fakt,ze aj teplotovala..nema mala zvysenu teplotu,nebodaj horucku?vravis,ze ani necikala?ono pri zapale moc.mechura nuti na cikanie casto,ale velakrat nejde ani kvapka a pali,boli,reze..a tam jedine dr. pomoze.drzim palce,aby to preslo a ak nahodou nie,zelam skore uzdravenie. 😔

olinka11
27. jún 2017

Je naozaj veľmi nepravdepodobne, ze by to bolo pieskom, ktorý niekde zablúdil. Do močovej rúry urcite nie. Pri takomto počasí to môže byt "zaparena šušulka". Ospravedlňujem sa za vyraz 🙂 nenapadol ma lepší
Ako radila jedna mamina vyššie, urobit vlažný sedací kúpeľ v repiku. Ak by problem trval pár dni, môže byt aj infekcia močových ciest, tzv. plienkova. Sledujte teplotu, zápach mocu (môže inak voňať plienočka). Pravdepodobne vsak nejde o nic vážne, aspoň ako mozem usúdiť z opisu. Držím palce.

janinah
27. jún 2017

na 99% infekcia močových ciest,chod ráno k lekárke

katrin21
autor
27. jún 2017

@bonovka no akoze pocas dna cikala normalne.. a teraz pri kupani a potom plakala bez cikania, proste akoby pri urcitom pohybe, alebo tak.... preto si myslim,ze moze tam ju nieco drazdit, ale teda tazko povedat.. Rano asi pre pokoj duse zbehnem k doktorke, uvidime co povie..
V bazene sme ani my neboli, ziadnom, ani len v nasom domacom....
@janinah ale to by mala nejake aj ine priznaky si myslim.... sfarbenie mocu, alebo teplota, alebo tak.. zatial nic som nepobadala... ach jo..
@olinka11 ani ja som nevedela, ako to nazvat :D... dufam, ze to bude naozaj len zaparene..

gab1sol
27. jún 2017

@katrin21 pokojne to môže byť zápal alebo infekcia a vôbec ste nemuseli byť v bazéne... Mohlo ju prefúknuť, čokoľvek... A keď je rezák, tak sa hovorí, akoby žiletky išli, tak ani ju nič ako piesok nemusí dráždiť, akurát škodliviny v moči. Ja mávam často rezák a často sa aj u doktorky stalo, že na pohľad moč vyzeral ok, až prúžkom zistila sestrička zvýšené bielkoviny... A z vlastných skúseností viem, že všetko je ok a zrazu brutálne bolesti a nutkanie ísť na toaletu. Radšej ráno zájdite k lekárke, ak sa správanie malej nezmení...

katulienkax
27. jún 2017

Ja som mala svoj prvy silný zapal močových ciest v najhorúcejšom lete a nebola som predtym v žiadnom bazéne. Zapal močových ciest vobec nesúvisí s chladom a moze alebo nemusí súvisieť s kupanie. Moj doktor hovorí ze najčastejšie ide o zanesenie fekalnych bakterií. Podla ma ale skôr pôjde len o vystipanu cikulku máva tak dcéra a na druhý den po spánku si už ani nespomenie len treba poriadne ponatierať. Inak ak by ste aj náhodou plánovali k lekárke tak treba aj moc vziať inac nemá ako zistit ci ide o zapal vnútorný.

katrin21
autor
27. jún 2017

@gab1sol no zatial spi pokojne, pri keby to robila pri cikani, tak to chapem, ale mne je divne, ze to robila mimo neho... hmm.... viem, ako boli rezak, to je jasne, preto ma hned napadlo, ze ci sa jej nerobi zapal, aj ked teda necikala prave ...
a neviem si predstavit , ako by som jej zobrala moc, nocnik asi mesiac bojkotuje a tie sacky ci co, to som citala, ze totalne nespolahlive, najlepsie je vycievkovat, ale to si neviem predstavit, kto by ju udrzal... uf
a nemam doma nic, do coho by som jej moc zobrala, okrem toho na rozbor musi byt aj tak sterilny... to si neviem doma predstavit, ze ako. aj tie sacky sa zvyknu vraj babam uvolnit, ze o nicom...
@katulienkax
baby, ja viem,ze sa da aj bez bazena, myslela som to tak, ze nemam pocit, ze by napr. zachladla.. ale ono zas ja viem, ze staci, ze sa jej tam dostane napr. stolica ..co pri plienkach je bezna vec, ze ano.....
Inak ja som mala tiez kedysi zapal mocaku, raz v zivote, ale mala som krv v moci, rezak som teda nemala vtedy, ale mala som bolesti podbruska a chrbat .. oblicky.... a mala som e-coli....
Dufam aj ja, ze to bude len vystipane, modlim sa za to.... Neviem sa dockat rana, ze ako bude......
natrela som jej to pytiolom , ten je super pre nu odskusany, ze pomaha...

ebi88
27. jún 2017

No ja sice mam chlapca, ale tiez mi to pride skor ako nejaka infekcia, ved piesok v plienie to uz same o sebe zavana problemom a kto vie jaky bordel je na tom piesku, hoci domace pieskovisko ale predsa len vonku ... alebo ak aj, mohlo ju nejake zrnko porezat a uz je aj prec ale ostala niekde ranka. Ja by som hlavne vetrala pisulu na vzduchu bez plieny ak to je mozne.

emi16
28. jún 2017

Ja mam 2baby a vecne maju v gartkach a v suse a v prdose piesok, aj sa cudujem ci im to nevadi
Ale dat im dlhsie kratasky namiesto siat a sukne rev veliky a hadky
Ta ml. Ma 21 mesiacov a oblecko si vybera podla starsej
Ma tazke obd.vzdoru tak kvoli oblecku sa nehadame. Su vaznejsie veci.
No a mava obtlacenu susu od piesku aj ju trochu stipka pri umyvani. Ale po kupeli je uz dobre kedze nenosi plienku sa to ukludni. Mozno ju ten piesok len skrabe pri umyvani a je jej to neprijemne.
Starsia mi tvrdi, ze jej to nevadi ani to tam neciti.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katrin21
autor
28. jún 2017

@ebi88 piesok je uplne novy kupeny 8kg sakel , krasny biely , cisty a zakryvame ho, ked sa nehra 🙂..ale jasne, ze podrazdit moze uz len tym, ze je " ostry".... na citlive miesta...
@zltyslonik toxoplazmoza je vacsi strasiak, ako si ludia myslia.. minule bol aj krasny dokument na CT1, vedec zistoval , kto ju ma a ako meni spravanie ludi..a cysty maju uz v tele navzdy, kedze sa to neda liecit prakticky.....Inak ti sama o sebe nic nerobi, jedine je nebezpecna pre tehotnu ak sa prave
akutne nakazi v case tehotenstva...... ale maju ju ludia, ktori aj nikdy macky nemali a nechytali, staci si dat mrkvu zle umytu, zeler, melon, cokolvek ... cysty preziju v pode aj rok.. ale samotna macka ich aktivne vylucuje max 2tyzdne, ked ma akutne ochorenie, inak uz NIKDY viac nemoze, tak to je... a vacsina maciek to prekona ako mača ,alebo aj vobec.. My sme mali za posledne roky 7 maciek a ked mi robili v tehu teraz testy, ani len protilatky som nemala, cize som to nikdy neprekonala a to sme macky mali aj dnu, ale dodrziavame hygienu, teraz ale dnu nechodia a piesok starostlivo zakryvame , prave kvoli malej a mackam v okoli 🙂
Ja osobne ale nie ani tak kvoli toxo, prave pre to, co som napisala vyssie, ale pre ine parazity, ktore maju macky a psy stale.. napr. pasomnica psia, kedze chytaju mysi, tie su medzihostitelom a macka je finalny hostitel... Tieto veci mam zmaknute, takze sa drzim toho, ze hygiena musi byt a nasa macka tiez chyta mysi, takze som na toto velmi prisna a pravidelne ju aj odcervujeme, najlepsie kazde 3t .... to je horsia vec , ako toxo a kopec zdr. problemov maju ludia zo zacervenia, o ktorom ani netusia, ze ho maju v sebe .... ale to som isla do inej temy.... 🙂

katrin21
autor
28. jún 2017

@veronika33
@natalushka
@apolka77
@katrin21
@admet
@bonovka
@janinah
@gab1sol
@katulienkax
@emi16
@ebi88
@zltyslonik

baby, tak asi to mala len velmi podrazdene vecer a trochu fakt zaparene, lebo ako som jej to vecer natrela tym pytiolom, tam cela noc v pohode a to v noci x krat cikala, nad ranom mliecko vypila a neplakala ani nic.. a rano tiez OK, takze zatial klop klop, dobre je.....
Rano som ju umyla a zas nattrela a uz neplakala, ale ma to jemne cervene, tak snad sa to stiahne... neham ju pripadne aj poobede vonku bez plienky behat....
Hadam uz bude dobre, dakujem za rady ak by sa nieco zmenilo, dam vediet, ako sme dopadli...

katrin21
autor
28. jún 2017

uz mi sibe, som v rychlosti oznacila aj sama seba :D

mircalla
24. aug 2018

@katrin21 Nemyslim, ze to je priesok ale zapal. Ci uz to ma cervene alebo aj zapal mocovych ciest (v tom pripade Urinal a Repik). Mala to mala raz, stazovala sa, ze ju to boli, bol to zapal

katrin21
autor
24. aug 2018

@mircalla nemala to vtedy nic nastastie..len podsrazdene..natreli sme na noc a do rana bolo.dobre..

kratulka
24. aug 2018

No moja tak raz zápal mala...detská gynekologicka si na ňu zrušila zuby...ale chvalabohu som sa poradila s kamoškou jej kamoska tiez detska gynekologicka nas za 1 den z tiho dostala a za 3 zahojeno - betadine do vody trosku dat s vatovym tamponom povymyvat - to je akasi dezinfekcia a krem už neviem...bol na predpis...ale pytiolom tenucko nepokazis nic...
Naše mesacne trápenie bolo po dvoch ocisteniach zahnane...

katrin21
autor
24. aug 2018

@kratulka ano.mala to len vystipane od cikania medzi pyskami.. pytiol zabral..inak rok stary priapevok🤣

kratulka
24. aug 2018

@katrin21 pardon 😂..