Ovčie kiahne a liečba nechtíkovým krémom

tinkakar
24. apr 2013

Ahoj, chcela by som sa spytat, ci mate niekto skusenost s pouzitim nechtikoveho kremu od Weledy na ovcie kiahne. My pouzivame tuto masticku (na zapareniny) od narodenia, a sme s nou max. spokojni. Uvazujem, ze by som ju skusila pouzit aj na vyliecenie tychto vyrazok. Este som nasla na nete, ze sa moze pouzit aj tee three oil - cajovnikovy olej. Mate skusenost s nim pri kiahniach?
Prip., ak viete poradit nieco ine- prirodne. O kupeloch v sode bicarbone, repiku al. harmanceku viem. Dakujem za rady!

gretka2
25. apr 2013

No ja skusenost s tymto nemam, ale na vyrazky pri kiahnach by som rozhodne nedavala nic mastne, ani krem, ani masticku. Pri kiahnach ide len o zmiernenie svrbenia, tak sa daval mentolovy puder, teraz sa ani ten neodporuca.

cerez
25. apr 2013

Dcéru som liečila pred 4 rokmi mentolovým krémom. Nikdy viac! Ak by mi syn najbližšej dobe dostal kiahne určite využijem čajovníkový olej a kúpala v hypermangáne. Popritom fenistil kvapky.

kingstonka
25. apr 2013

nam velmi pomohli kupele v hypermangane a este je na kiahne dobry gel virasoothe- ma chladiaci ucinok, a potom krem imunoglukan na zahojenie jazviciek.

kingstonka
25. apr 2013

a este betadine sme pouzivali- pekne to zasusovalo- nevznikli hnisajuce mokvajuce vyrazky- a fenistil proti svrbeniu

cerez
25. apr 2013

Počas liečby by sa vraj mal užívať aj vitamín B.

kingstonka
25. apr 2013

@cerez samostatne b-ecko som nedavala, len v multivitamine, ktory deti beu cez zimu... ale, ked sme uz vedeli, ze sa kiahnam nevyhneme, tak som zvysila davku cecka a aj hned potom co dostali...a mninimalne boli kiahne bez teplot.

cerez
25. apr 2013

Áno, aj vitamín C. My sme užívali B - komplex. Tak ak bol takýto priebeh kiahní, to je veľmi dobre. Pohľad na moju dcérku, keď mala kiahne bol strašný. Jej sa vytvárali ešte nové kiahne na 10 deň. Každý deň sme s manželom počítali kiahne a po týždni sme to vzdali, lebo sme napočítali vyše 200 a nové sa stále vytvárali. No katastrofa. Ešte na to všetko dostala ekzém. Po mesiaci sme s krvných výsledkov zistili, že má ešte protilátky na mononukleózu preto liečba kiahní sa komplikovala.
@kingstonka

kingstonka
25. apr 2013

@cerez och- tak ste si uzili. Mojmu sa na 5. den uz nove nevytvarali... prve 3 dni ani nevedel , ze ma kiahne... najhorsia noc bola z 3. na 4. den a zo 4. na 5. a potom akoby utal-prestali as tvorit. A mal ich tiez riadne vela- 200 urcite... len nehnisali a neboli teploty, tak to bolo o dost lepsie ako som cakala. Pri synovi prajem lahsi priebeh.

vieruna
25. apr 2013

My sme davali ten tee three oil. Aj dr. mi to oddobrila, ze to rychlo hoji a prijemne chladi. Starsi syn sa nechal poctivo mazat, a ani si to neskrabal, co je unho nadludsky vykon. Mladsim sa to az tak nepacilo, lebo ze to smrdi a o to dlhsie sa im to aj hojilo. Drzim palce

cerez
25. apr 2013

Ja som ešte tiež nemala kiahne a ak ich syn dostane, tak sa budeme natierať spolu. 😀

kris557
25. apr 2013

@tinkakar my sme robili ešte kúpele v hypermangáne. A tá kiahňa, ktorá najviac svrbela, tú sme mohli potierať Tantum verde, alebo fenistilom.

babkabubko
27. máj 2013

ovčie kiahne nechať voľne dýchať a nedusiť žiadnymi mastičkami, až na rýchlejšie hojenie bez jaziev používať nechtíkový prírodný gél https://www.modrykonik.sk/shopy/moj-shop/detska...