ahojte.moj trojrocny syn je treti den po celkovej obriezke ak su tu maminky ktorych dieta to ma za sebo rada by som ziskala info ako spravne osetrovat ranu..mame kazane od lekara davt repikove kupele aj mi asi hovoril ako dlho a ako casto ale v tom strese a rozruseni som to asi prepocula...je lepsie ked mu to necham na volno alebo radsej mu to nechat zaviazane?...fakt poprosim iba mamicky ktore to maju za sebou a tie maminy ktore chcu oiba rypat a krutit hlavami ze deti trapime nech radsej ani nekomentuju..
ahoj my sme po obriezke 3 tyzdne da sa povedat ze konecne uz mame za sebou ale mame este take vysusene miesto po osype z leukoplastu asi alergia na leukoplast , my sme balili zhruba tyzden a osetrovali len mastickou Baneocin a stale na novo prevezovali cely ten tyzden mal plienky lebo sa mi bal cikat od bolesti chudiatko keby som mu to nemusela dat urobit sama asik mu to nikdy nedam spravit aspon nie v takomto veku no ale doky kazala do 2 rokou nic s pipikom nerobit aaa???? po 2 rokoch aha uz sa s tym ani nic ineho robit nedalo zakrok sme mali v Rakusku preto nam nekazali ani repikove kupele nic take myslim zeby som ho este viac s nimi trapila mame ho uz krasne zahojeneho problemy ziadne uz sa ho aj chyta stichy poodpadali no chvala bohu ale este mastim stale mastickou koli vysusenym miestam ja osobne ti neodporucam nechat to este vetrat predsa 3 dni a riziko infekcie no rozhodni sa sama ale moj syn to ani nechcel mat na volno bal sa ze sa tam udrie po tyzdni som mu to vetrat zacala ale stale mastila tak dufam ze som ti pomohla ak sa potrebujes este nieco spytat ,pytaj rada ti odpoviem ....
@tomta no ono sa tam zrejme robia také chrastičky a to bolí, keď mu to strhneš (obväzom alebo plienkou), preto môj syn nechcel chodiť inak ako naholo. No a nechodili sme nikam :( ten týždeň sa to dá vydržať a potom sa to pomaličky zahojilo. Na noc mal plienku a vtedy som mu to prekrývala gázou a aby ho to nebolelo pri dávaní dole, tak som mu tu gázu "odlepovala" v kúpeli, troška to namoklo a rýchlym ťahom preč. Nie je to príjemné, ale musí to byť 🙂 tým, že sú takí malí, tak na to rýchlo zabudnú ;)
@nonika1979 myslím, že ani jedna z nás by v tomto s chalanmi nemenila, pre mňa to bol ten najstresujúcejší zážitok, aký som kedy mala :(
babulky suhlas najhorsi den v zivote..stres panika...moj tiez nechce mat slipky len naholo chce byt...tak som mu na pyzame vystrihla dierku na pipika ten ma vonku a ritku nohy ma v teple aby zas neprechladol 🙂 ..aj v noci holy spal chuda celu noc sa ani nepohol...neznesie tam nic mat...radili mi aj nejaku ocnu masticku dat vraj to tiez pomaha..ved uvidime zacneme repikom uvidime jak sa to bude hojit....
presne taku bolest aku som na nom videla nieco strasne este chcem poradit ked mu budes tam davat gazu dobre ale dobre mu to natri mastickou tak na hrubsie mne to tak doktor povedal a nema sancu sa to prilepit 🙂 skore uzdravenie prajem
my sme mali obriezku ked mal maly 1rok aj 3mesiace, najhroznejsi zazitok doteraz...co sa tyka osetrovania, tak my sme sa snazili vetrat to, bolelo ho to ked sa pocikal do plienky, tak sme vacsinu casu boli bez plienky a zabavala som ho ako sa dalo len aby sa nesustredil nato,ze ho to boli. Aj nam kazali harmancekove obklady, ale viacmenej nam pomohlo to vetranie,ziadny krem sme nedavali ani nic podobne. Zahojilo sa to celkom rychlo, po cikani sme sa stale umyvali vodou. Par dni mozno tyzden a bolo po vsetkom. Gazu sme mali len v nemocnici, ta sa prilepovala. Dufam, ze aspon ten cely zakrok a starostlivost v nemocke ste mali na urovni, nie ako my.
@judita2580 ako som pisala hore maly tiez nechce nic na sebe mat..nebudem ho nutit necham mu to volne nebudem ani prelepovat len ked pojdeme von tak mu tam dam gazu namastenu nech sa mu to neobtiera o trenky....a k tej nemocke..musi dat klobuk dolu lebo fakt starostlivost samotna operacia a vysledok na jednotku..krasne mu to dr urobil ma len opuch ani krvicku necikal nic..sestricky mile az som sa cudovala aj izbicku sme mali krasnu takze nebol az v takom strese ale domov sa tak ci tak pytal predsa doma je len doma....som rada ze je to za nami
@tomta drzim vam palce, nech to rychlo prejde. 🙂
@tomta ja som mu vystrihla dietu na starších pančuchách. Vidím, že my maminy sa vynájdeme v každej situáci, len aby sme tým našim pokladom uľahčili toto trápenie. A. K tomu strhávaniu, môjmundynovi sa tam na žaludi robili také´chrastičky (mal tam prirastenú predkožku) a tie aby sa nezapálili, tak nám to dr vyslovene nakázal strhávať :( držte sa
@tomta my sme zhruba rok po zákroku a malý chodil naholo, kúpele som robila z harmančekovej tinktúry (obsahuje aj alkohol a tým pádom aj dezinfikuje) a máčal sa aj 5krát denne, vždy keď chcel ísť cikať ;) držím palce, nech sa čím skôr zahojí