Ahojte moj drobec ma mesiac a pol a ma oranzovo- zelenu stolicu riedku, doktorka nam dala probiotika berieme ich uz 4 den ale ziadne zlepsenie nevidim. Po napapani asi do hodinky ho chyta silny plac pomaha len masirovanie a rurka v ritke vtedy vytecie vodicka a bublinky a tak sa ukludni. Okrem toho vecer mavame koliky place 2-4 hodinky a cely den grcame niekedy trosicku inokedy vygrca taky priesvitno-biely hlien. Stretli ste sa s tym? Co s tou stolicou mame to vydrzat? A co pomohlo vam s tou stolicou? Na grcanie mame pred kojenim brat nutrilon taky prasok co miesame vo vode a vytvori sa gel ale maleho z toho napina a vyslovene to odmieta.
Ja mam praveze vela mlieka, musim ho odsavat. A ked ponuknem druhy prsnik malemu napije sa trochu a bud si grgne alebo zacne grcat alebo zaspi
Ahoj, ak kojíš, tak to je to najlepšie, čo môžeš malému dať, len vydrž a riaď sa pokynmi lekára. Možno mu vadí niečo, čo ty ješ, ale predpokladám, že si dávaš pozor na stravu. Aj my sme mali problémy s grckaním, aj bruškom. U chlapcov je to dosť často. Neviem, koľko máte mesiacov. My sme už podrástli a prestalo to samé. Ja som prestala kojiť v polroku, teraz máme umelé mliečko Amilk Bifido. Môžem povedať, že trávenie má môj malý super, to mlieko obsahuje aj probiotika. Držte sa a nech čo najskôr prídeš na to, čo malému vadí.
@gabona1 ano kojim, maly ma necele 2 mesiace, doktorka nam dala probiotika aj taky prasok Smectu, a na grcanie Gastrotuss sirup. Zobrala mu vyter a cakame na vysledky ale vraj to vyzera na nejakeho bacla. Najhorsie je, ze maly mi za tyzden nic nepribral dokonca schudol :( dnes berieme cely den vsetko co nam doktorka dala tak grcal len raz teraz vecer. Uvidime aky bude vikend a v pondelok ideme na kontrolu. Mam mu davat aj vyvar z ryze tak cely den do maleho len nieco davam okrem veci na stolicu a grcanie este kojim a espumisan a coliprev.
Dlhšie som tu nebola. Katuuuska, ako sa mate? Čo malý? Pomohlo mu niečo? Dúfam, že Ti zase pekne priberá. U nás je všetko v poriadku, malý je spokojný, usmievavý. Zase nás občas chytia zúbky, tak sa v noci budí a je nervózny. Ale s každým vekom niečo príde. Daj vedieť, ako vám darí!
Ahoj @gabona1 ;) probiotika nam zabrali, zda sa mi pokojnejsi a pribera pomaly. Prvi mesiac sa mi zdalo ze priberal ovela viac teraz to ide pomaly. Mame diagnostikovany slaby reflux cize niektore dni su horsie ine lepsie. Niekedy grca za ligu inokedy len tak za lyzicku. Zacala som ho castejsie kojit aby nepil tak hltavo ale on pije ako sa mu zachce. ;) a chcela som vediet preco si presla na umelu stravu. Nemala si uz mliecko alebo preco?
Ahoj Katuuuska, som rada, že sa máte aspoň trošku lepšie a vieš, čo mu je. Neboj vyrastie z toho. Presne aj môj malý pil hltavo, potom grckal. Na umelé mlieko som prešla pre moje zdravotné problémy. Musela som prestať, hoci som ho ešte chcela kojiť, takto to proste dopadlo. Ale som rada, že som kojila pol roka, aj to je dosť. Obaja sme teraz v poriadku a všetko je tak, ako má byť.
zelenu stolicu zvyknu mat deti, ktore bud maju malo mliecka, alebo , pokial su umelo dokrmovane, maju na nejaku zlozku umeleho mlieka alergiu, alebo ho zle travia.