Dobry vecer.
Poprosila by som o radu, ci mozem uz dat alebo kedy mozem dat dietatku normalne mliecko. Resp. mozem niekedy nahradit dojcenie napr. kravskym ci kozym mlieckom?jasneee prevarenym prip. zriedenym? 😉
Umele odmieta, dojcim väcsinou v noci. Maly ma 9mes., nie je alergicky na nic. Miluje zeleninu, ovocie, mäsko, cestovinu... Spapa zatial uuplne vsetko...aj spenat 😉Prosiiiim rady typu: na co? A preco mu ho chces dat? A pod. Take nechcem. Iba fakt kto ma naozaj o tom sajnu. Lebo jedni su pre a ini proti...som z toho jelen🦌 Dakujem krasne
Ja som 11 mes. dala a bez problemov , od 9 papá aj jogurt tvaroh a pod. ziadne problemy neboli ani reakcia . Akurat toho vypije asi o pol menej pretože je syte ( praskove babylove z dm 210ml cca a normalne kravske 100ml )
Moj mi uplne odmieta kravske mlieko. Jedine moje a modry sunar vypije. A to uz ma viac ako 2 roky.
Ja by som kravske este nedavala. Je dost tazko stravitelne.
ked sa dojci, uplne staci od roka. aj neskor.
Ja som sa docitala, ze dieta, ktore je kojene, nepotrebuje este kravske mlieko a do 1 roka sa ani neodporuca. Ja mam teraz 1 rocneho syna a este som mu kravske mlieko nedala. Stale kojim, takze este to neriesim. Ja by som ti odporucila, aby si kojenie zvysila aj cez den a kravske mu nedavaj. Materske mlieko je najlepsie zo zdravotneho, ale aj psychickeho hladiska pre dietatko.
Kľudne daj. Ja som dala tiež okolo 9m a úplne bez problémov. Neriedila som, iba prevarila. Sama vieš, či je tvoje dieťa pripravené a ako zareaguje. 😊
Moja mala neprospieva a riesime to aj na gastre
Ked mala cca rok robila som jej kasu z kravskeho mlieka
Tie UM ju napinali, odmietala ich
Na gastre mi povedala, ze aj to je vyhra, ze do nej nieco dostanem,okrem MM pokial na to nereaguje zle.
Odpoved je, ze mozes pokial mu to nebude robit zle
Ale odporuca sa az po roku
Samo, ze cerstve, nie trvanlive a min. 3,5% a prevarene
Ja osobne by som pockala s krav. ml. Aspon do 15. steho mesiaca pokial krasne papa a ma dost ml. vyrobkov a maska, a este kojis
@babu88 No je to na tebe, či dáš či nie. Ja som pri prvom synovi dala a ľutujem, lebo sa u neho prejavila alergia. No bolo to už dávno a vtedy sa o tom tak nehovorilo, takže do roka by som určite nedávala pokiaľ kojíš a máš dosť mlieka. Aj lekári majú na to rozne názory, takže ťažko radiť.
@emi16 Aj som si myslela ze az po roku. Len stale od niekial pocuvam toto este nemoze,hento este nemoze... Keby teraz pridem o mliecko,tak neviem co by som mu dala...Viem,ze o mlieko sa vraj neda prist zo dna na den,ale keby to nastane,tak fakt netusim co by som robila 🤔 Prave toto je to, ze je to velmi individualne... Jasne,kravske,kozie... Pytala som sa preto,lebo mi pridu zdravsie ako krabicove....20.januara bude mat maly rok. Ved to je za chvilu,preco cakat 3mes.? Nie je to uz v podstate jedno ci mu dam mliecko teraz (nie liter 😉) alebo o tri mes? Myslim postupne, pomaly skusit ci mu chuti a pod.Ja kojim rada,uplne si to uzivam,no ide mi o to,aby som to kojenie vedela niecim nahradit,keby musim maleho nechat napr. babke v noci. Co by si s nim chuderka pocala keby place ze je hladny? 🤔
@babu88
To je super, ze mas babku na strazenie
Ono je to preto, ze kravske mlieko zahlienuje, je tazsie stravitelne vytvaraju sa nan alergie
A v porovnani s 30 rokmi a viac dozadu co sme na nom odrastli je aj to cerstve mlieko ine
Ci uz v spracovani, alebo v tom co kravy zjedia
Osobne som sa pri starsej mlieku vyhla
Mala UM na kase a aj tak je bezlaktozova
A niekedy je lepsie dat cajik v noci, alebo vodicku
Ked ti papa vsetko
To ste uz skusili?Mozno len vyzaduje tvoju pozornost a nema hlad
No ved uvidis
Ale poznam maminky co davaju KM este pred rokom a nic detom nieje
Mozno ti to kravske ochutna a vypluje 😜
A poznam deti co odmietali vsetky mlieka po roku ked uz nemali MM a tiez im nic nieje
Ja davam malej tak od roka aj kravske ale to som prevarala a aj obycajne v krabici to ale uz som neprevarala.pije z neho kakavko rano na obed vecer a samozrejme ze papa aj s nami.este si sama zoberie jedalensku stolicku a krici aj ja aj ja.
@emi16 Hej hej mame babky dve. No zatial strazia tak hodinku dve ked potrebujem 😉 No mam ist do nemocnice,kde by som mala jeden-dva dni lezat,preto sa toto vsetko pytam 😊 Ano cajik mame na noc,nakolko na veceru mu davam ryzovu kasu a ta dost vysusuje,tak je po nej dost smädny. No po styroch hodinach napr. niekedy viac, aj ked sa napije cajiku,nezaspinka,je mrzuty,hadze sa, nijako nechce zaspinkat...az mu dam prsko, normalne sa napapa, saje ako divy (hlados jeden) a potom zaspinka. Tak ja uz neviem,ci mam teke hladove dieta alebo co. Lebo ta kasa je akoze dost husta na zasytenie 🤔 Hej mozno ho nebude lubit. Presne takto mi ochutnal umele a hned vyplul. Ani citit ho nechce. Ale zasa najskor nechcel papat ani jablcko,ani banan a po case,uz papa obe. Tak neviem. Skusim ako pisete a mozno vypluje aj to 😉 Tak uz potom len pastekovy chlieb 🤣🤣🤣 ...srandujem 😊
Skusala..aj hustu ze tam lyzicka stala,aj riedku,aj uplne riedku na pitie...skusala som mu dat umele mlieko a aj uplne riedku kasu aj v noci, ze ked je rozospaty a hladny, spapa aj to...nespapa...nevypije.
@babu88 ahoj mne sa malá odstavila od dojčenia v 14 mes. /teraz už dva mesiace nepije žiadne mlieko / lebo umelé raz ochutnala a nechce!/..dr povedal, že to je v poriadku..ak má dosť vápnika v inej forme..a ona papá výborne / od 6. mes. / a teraz už všetko..tak sa nebojím o jej zdravie..a asi to mlieko nemusí byť nutne..normálne mlieko, smotanu a maslo dávam do stravy, ale mlieko ako fľašu / piť / nám dr zakázal, že vraj to môže poškodi´t obličky.. a ešte vraví že už ml také prípady a deti boli úplne zdravé a o.k...:slight_smile:
a ešte som zabudla dodat, že mliečnu kašu má raz denne na večeru ( to už od 6. mes./ - striedame rôzne. / to je aspoň jedna dávka mlieka istá / a okrem toho jej dám ešte jednu cez deń v inej forme / syr, jogurt, tvaroh / ale to až od roka!/, polievka či omáčka na kyslo../ myslím, že takto nejako môžeš v pohode stravovať aj tvojho synčeka..😉 inak určite by som dojčenie nenahrádzala ničím..to máš najlepšie..mne sa malá bohužiaľ sama odstavila, ja som mala dos´ˇt mlieka..to isté mi spravil aj syn v 9. mes. / teraz má už 13 rokov a je zdravý🙂/ a tiež nepil umelé ale tiež papal dobre a všetko.
@lacibo Dakujem za nazor 😉A co papa v noci? Ak sa zobudi na hlad? Iba o toto mi ide. Inak som zo vsetkym v poho. Dojcenie nechcem nahradit uplne.to nie... No to na co sa pytam, ste mi neodpovedala. Mam skusit to mlieko ci nie? Neviete? Ja chcem dojcit aspon do roka,to urcite aj budem,mlieko mam,no potom sa mi to zda uz zbytocne.. Ak sa odstavi sam,budem rada,ak nie urcite ho do troch rokov dojcit nechcem,zda sa mi to,zbytocne...je to moj nazor no. Niekto dojci aj do 5 rokov,ja nie som toho nazaru...no to uz je ina tema.... Mna zaujima,ze cim nahradit OBCAS nocne kojenie, napr. az by som isla do nemocnice... Alebo az by som prisla o mlieko. Ci je vhodne nahradit ho mliekom z krabice? Napr. Lebo umele vobec nechce. Dakujeeem 😉
@babu88
Moj syn mi pripada akoby tiez nechcel prsnik cez den, ked ho k sebe prilozim, zacne sa vrtiet a hlavu vytacat prec, ale tiez nechcem kvoli tomu prestat, tak v klude sedim a cakam, kym sam sa nenatoci alebo ho nutim a prikladam mu ho nasilu do puse, taktiez mi pomoze, ze mu dam do puse dudel a ked zisti, ze nic netecie, tak ho vypluje a zacne cecat. Pritom ziadnu flasu nepouzivam, ktora by mohla sposobit odmietanie prsnika.
Mam kamaratku, ktorej dcera odmietla prsnik, ked dostala 1x menstruaciu a nechcela uz z prsnika pit. Kamaratka bola z toho zufala, lebo ju chcela dlhodobo kojit, ale nevzdala sa a zhruba za 2 tyzdne sa jej dcera znovu napojila.
Niektori doktori odporucaju kravske az od troch rokov. Ja som zacala davat asi tak od roka a pol. Prvy syn uplne v pohode, druhy velmi hnackoval, museli sme prestat, nevedel poriadne spracovat, neskor nam na gastre mlieko uplne zakazali, akurat tak do varenia, jogurty a syry nechce.
@babu88 no moje deti spali od 1. mesiaca celú noc..😉 takže v tom ťažko radiť..my v noci nič neriešime.. malú uložím o 20, 00 a zobúdza sa o 8, 00..v noci je najlepšie nepodporovať žiadne papanie. v noci sa má spať😉 ja viem, že u niektorých detí sa to buduje ťažšie ale treba to aspoň skúšať.. už by sa ti nemal v tomto veku budiť na hlad, skôr na niečo iné.. vyskušaj iné postupy, ak plače... lepšie ho obliecť / my sme zistili že malá musí mať aspoň 3 vrtsvy / body, pyžamo a spacie vreco / aby dobre spala.. alebo zapni kolotoč nad postieľku, max. trochu čaju, vody by som dala..nie papať..to sa snaž odbúravať, ak sa dá..chápem, že nechceš kojiť dlho, ale zatiaľ to nerieš, kým kojíš, ono sa to samé vyrieši, uvidíš..kažé dieťa je iné, staršia dcéra chcela až skoro do dvoch rokov, ty to môžeš zatiaľ obmedziť, stačí aj 2-3 krát denne ak mu dáš, ale zase musí mať dobrú stravu..v 9. mes. už má mať pestrú stravu a aj z toho mať živiny nielen z mlieka..mne malá už v roku papala všetku zeleninu, ovocie, mäsko, mliečne výrobky skrátka všetko..samozrejme bez soli som jej varila..a kravské mlieko by som zatiaľ ešte nedávala / iba do stravy var mu polievky a pod. /podobne ako radia aj viaceré mamičky..
@babu88 Este som sa docitala, ze keby si napr. isla niekam prec, co mu das. Ak to bude na jednu noc, podla mna sa nic nedeje. Tohto som sa bala aj ja. S manzlom sme isli na ples a maly isiel na varovku k starkej. Tiez som sa obavala, co bude. Lebo mne sa prvy syn budil aj 5 ci 10x za noc a neuveris, co sa stalo. U starkej prespal takmer celu noc, raz sa zobudil, ale toho ucicikala a spal dalej. Vobec som to nechapala. A ked som si prenho rano prisla, tak som mu uz chcela dat prsniky, lebo som ich mala velmi plne a on odmietal, mna ze porazi, ale po zhruba 10 minutach sa nastastie napojil.
Ak by to bola dlhodoba zalezitost, ze niekam musis ist, tak by som odsavala, dala do mrazaku pre pripad potreby, aby moholo pit z flase.
@babu88 nicim ho nenahrad, postupne ho uplne zrus (nocne krmenie)...
@emi16 prosim ta netaraj o tom zahlienovani. To su take internetove kecy aby sa podporili nove mnohokrat nezmyselne smery v stravovani a samozrejme biznis z nich.
Poznam x ludi co mlieko roky nepiju a furt su zahlieneni, vrazili tisice do cinskej mediciny a nic z toho.
NIEKOHO moze zahlienovat, ale dost ludi aj deti ho toleruje, prospieva im.
U nas sa pije mlieka na litre, nebyvame chori, syn ho pije od 1, 5 roka, presiel z Nutrilonu a je jedno z najzdravsich deti v skolke, fyzicky aj psychicky. Vobec nema nonstop sople ako deti v jeho okoli. Pretoze je aj zeleninu aj ovocie kazdy den a nema imunitu narusenu roznymi zasahmi.
@marikap18 On skor odmieta,pretoze je najedeny. Rano ked sa zobudime ho nakojim, potom ide za dve hodinky spinkat, ked sa zobudi papa ovocie s ovsenymi vlockami, potom ide za tri hodiny spat, zobudi sa a papa obed,takze prso nechce, potom ideme von,hrame sa, skusam prso,nechce..papa chrumky ryzove, potom vecer veceru,cajik...takze prso nechce...ani na silu.lebo je napapany. Vypyta si papat aj v noci..takze vtedy mu dam prso 😉 Tak asi tak 😊
@babulkomale
Prosim ta netaraj
A potom napises
Niekoho moze zahlienovat
O com?
@babulkomale Ved praaave ze tolko informacii okolo toho je, ze aj sa clovek zacne bat ci nieco neurobil zle a
necitil sa previnilo 😊 A moj tatko sa s tym nepara, dal malemu uz aj kusok parku 😂😂
@simca06022011 o to sa snazim uz dlhsiu dobu, no ked spusti taky plac,ze zobudi aj susedov, musim mu to prso dat,uz z tym bojujeme mesiac cca? Mam aj caj, aj vodu, aj spievam, aj na fit lopte uspavam, na rukach, uz sme aj tancovali...ukludni,zaspi...za desat min. hore a robi hurhaj,pokym sa nenaje.
Daj ake chces, ale neried to mlieko. To je hlúpy napad