Očná doktorka bez rozkvapkania merala zrak

9. jún 2024

Dobré ránko mám takú otázočku aj vám sa už stalo že očná doktorka bez rozkvapkania merala dieťaťu zrak a prepísala potom okuliare pýtam sa preto lebo sme menili lekárku z dôvodu sťahovania a neviem či je dcéra dobré vyšetrená aký je váš názor

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejkap123
9. jún 2024

Tlak mi vzdy meraju bez rozkvapkania. Ocne pozadie mi kontorluju s rozkvapkaním.

autor
9. jún 2024

@andrejkap123 mojej dcére merala zrak bez rozkvapkania ťa neviem či je to správne keďže predošlá doktorka to robila

autor
9. jún 2024

Bojím sa že okuliare dcérke nesadnú

jana_eyre_2
9. jún 2024

Dcéra a syn nosia okuliare, obaja majú rozličné očné doktorky.. zatiaľ čo synovi oči rozkvapkala, dcére ta jej nie.. ona sama mi vravela, že to nebude potrebné.. ja som si to vysvetlila tým, že má zrejme lepšie, modernejšie pristroje ako tá prvá doktorka.. obom bolo po nasadení okuliarov výrazne lepšie, čo si myslím že dokazuje že obe doktorky si svoju prácu urobili dobre, aj keď každá postupovala inak.. 😉

taktotedanie
9. jún 2024

Dolezitej je meranie zraku u deti je po rozkvapkani
To ukaze skutocne dioptrie
Pred rozkvapkanim pristroj moze ukazovat skreslene dioptrie
Ale lekar moze okuliare skusat len vtedy ak je clovek v stave bez rozkvapkania
Nemusi to znamenat, ze dietatu okuliare hned nesadnu no po spravnosti malo byt dieta po skusani okulirov kvapnute a odmerane skutocne dioptrie este raz

terezka1947
9. jún 2024

@taktotedanie a do koľkých rokov je potrebné rozkvapkanie u detí?resp.je to potrebné pri všetkých typoch refrakcie?
Lebo ani naša pani doktorka deti nikdy nerozkvapkala. Že to nie je potrebné 🤷

cimage
9. jún 2024

Ja som bola v sept so mnou a s dcerou a ani jednej nerozkvapkala. Teraz maju uz tolko pristrojov, ze to zvladnu aj bez rozkvapkavania. Si pamatam ked som bola prvykrat na zs u ocnej. To som citala, rozkvapkala mi oci a pozrela max 2pristrojmi. Teraz som len pozerala, ze co vsetko vytahuje. Pristroj co blika, farebne svetielka, cervena bodka, balon, geometricke tvary a neviem co vsetko. Tak to asi zvladne aj bez kvapiek.

taktotedanie
9. jún 2024

@terezka1947 min 3 rocne dieta by uz malo mat v karte zaznam o refrakcii v mydriaze
Ja sa venujem prevazne dospelym pacientom ale u mna nenajdete jedneho,ktory by nemal refrakciu v mydriaze

laurika999
9. jún 2024

S rozkvapkaným sa vyšetruje očné pozadie. Očný tlak, alebo okuliare sa merajú bez rozkvapkania.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
raffaella
9. jún 2024

Chodím ku výbornej očnej dr a kompletné očné vyšetrenie vždy zahŕňa aj rozkvapkanie. Aj dcéra (vtedy 8r) u nej bola na kompletnom vyšetrení a tiež jej merala dioptrie pred a po rozkvapkani a vysvetlila mi to rovnako ako píše vyššie @taktotedanie a ešte aj to povedala, že po rozkvapkani nie je oko schopné tak zaostriť a teda sa ukáže skutočná dioptria. A to chodím k dr, ktorá má okrem všetkých možných prístrojov aj OCT. Čiže skôr je to o prístupe a odbornosti. Moja dr je čisto súkromná a vyšetrenie trvá skoro hodinu, žiadne ponahlanie sa ale dôkladne do hĺbky všetko.

taktotedanie
9. jún 2024

@raffaella ja len podotknem, ze to vobec nesuvisi s tym ci je niekto na sukromnej klinike alebo ma zmluvu s poistovnou a ci ma na ambulancii OCT alebo nie
A ano po rozkvapkani sa vyblokuje schopnost akomodovat cize zaostrit a tym padom sa ukaze skutocna dioptria
A u deti rpboz tie vedia neslutocne zaostrit

taktotedanie
9. jún 2024

@laurika999 az tak pravdu nemate

taktotedanie
9. jún 2024

@esterr_ka no bez rozkvapkania nieje az tak detailne vidiet ocne pozadie bohuzial

taktotedanie
9. jún 2024

@cimage nezvladne bohuzial
Jedine ze by mala najdokonalejsiu kameru

raffaella
9. jún 2024

@taktotedanie zmienkou o súkromnej praxe som myslela súvislosť s časom, ktorý má vyhradený na pacienta a neexistenciou limitov od poisťovni. A OCT má zase súvislosť s tým, že je to iný typ vyšetrenia ktoré ostatné prístroje neukážu a možnosti vidieť zmeny v oku v časovej naslednosti.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikaeli
9. jún 2024

Okuliare nosím od strednej školy, minimálne 25 rokov. Podľa toho, čo tu čítam aj od očnej dr, som veľmi prekvapená. Ešte nikdy mi očná nerozkvapkala oči 😯

terezka1947
9. jún 2024

@taktotedanie prečo to potom automaticky nerobia všetci lekári?
Ešte ani na moju prosbu,aby rozkvapkala, to neurobila pri deťoch nikdy. A to majú už dávno cez 10r.

taktotedanie
9. jún 2024

@raffaella ja som nebola “sukromna” a pokial bolo treba tak som sa pacientovi venovala aj hodinu
Praveze u tych sukromnych to je horsie to znamena, ze robia vela pretoze niekto predsa musi zaplatit najom a platy a sumy su niekedy neskutocne a navyse oftalmolog nema limity na pacientov od poistovne ako ini lekari! To sa mylite..tie bodovania su tak nizke ze prave aj lekar so zmluvami s poistovnami robi co najviac a poistovne nic neskrtaju ano su tam nejake obmedzenia ze sa niektore vykony nemozu davat viackrat do mesiaca alebo len raz za 3 mes ale ja si to viem prehodit na inu diagnozu a vykon mam zaplateny rovnako
OCT maju uz bezne ambulancie , niektore poistovne na to doionca prispievaju myslim ze union takze pre lekara je vyhodne si zapozicat takyto pristroj je to len o moznostich daneho lekara

taktotedanie
9. jún 2024

@nikaeli tak to je uprimne smutne a riesila by som vysetrenie ocneho pozdia v mydriaze, bezodkladne

taktotedanie
9. jún 2024

@terezka1947 neviem 🤷🏻‍♀️…ale odporuca sa to
Moji pacienti maju vsetci refrakciu v mydriaze, vsetci su kvapnuti a maju vysetrene ocne pozadie
Stane sa, ze nemoze pacient lebo este ide do prace bude soferovat atd atd ked sa neda pozriem len cez uzku zrenicu ale odchadza s terminom v ruke na dovysetrovanie ocneho pozadia, pricom pacienta upozornim, ze ti bolo len orientacne vysetrenie kvoli uzkej zrenici a kto sa ako k tomu postavi je uz jeho vec predsa si je kazdy zodpovedny za vlastne zdravie ja nikoho na vysetrenie nahanat nebudem

nikaeli
9. jún 2024

@taktotedanie ďakujem 🩵

laurika999
9. jún 2024

@taktotedanie Prosím Vás pani, vy ste očná lekárka ? Pre deti ? Či aj pre dospelých ?
Mohla by som sa Vás spýtať niečo osobne v ss ?

rikarika
9. jún 2024

@raffaella bola som na očnom vyšetrení u nesukromnej lekárky, cez VšZP a nikam sa neponáhlala veru. Zas nepiste ako keby súkromná sféra bola ako z inej dimenzie🙏

raffaella
9. jún 2024

@rikarika píšem na základe vlastných skúseností so sebou a s deťmi, neviem kde vidíš zmienku o inej dimenzii.

lalilla
9. jún 2024

Tak ja nosim okuliare asi od 3 triedy zakladky a nikdy mi nikto nerozkvapkal oci pri merani.
A teda bola som aj na sukromnej klinike aj u vybornej ocnej lekarky s xy rocnou praxou a operaciami oka.
Tak som prekvapena, nikdy by ma ani nenapadlo ze rozkvapkanie je potrebne, vzdy som vidiela ze to robili len starsim ludom

taktotedanie
9. jún 2024

@rikarika tak presne 🙂