Očkovaná proti pneumokokom a predsa sa nakazila

nibiru
22. jan 2013

ahojte babule som zufala dcera ma 2,5 roka dojčena bola 27mesicou mala ukažkovu imunitu až dokym sa nenakazila rotavirusom(očkovana nebola) to bolo v decembri infekcia prebiehala zle tak sme ležali 7dni an infekčnom na kramaroch na infuziach najprv nevedeli urcit čo jej je v prvej vzorke zo stolice sa nič nepotvrdilo ale v druhej sa potvrdil rotavirus,na 3 den hospitalizacie som zostala chora zelene sople horne dychacie cesty,priatel mi podonašal lieky ale bohužial nepomohlo(tam ma nemal kto pozriet)hoci som nosila ruško mala sa nakazila odomna,alebo virus,bakteria tam bol neviem a 2 dni pred odchodom sme odchadzali zo zelenymi sopliskami u obvodnej sme dostali pamykom,sople utisil na to ani nie tyžden znovu,pri steroch s nosa sa potvrdil Streptococcus pneumoniae hoci bola proti nim povinne očkovana, dokonca tou lepšou vakcinou 13,vdaka zničenej imunite počas rotavirusu sa nakazila,teraz je to uz 3x čo je chora od decembra dnes sme dostali lieky antibiotika na preliečenie nakolko očividne pamykon nezabral.podarí sami jej naštartovat imunitu?ako davam jej cebion multy počas celej doby rotavirusu aj po nom som jej davala bio gayu,už neviem čo mam robit:o( bude nadalej po preliečeni chranena proti pneumokokom alebo to očkovanie bolo zbytočne?

kris557
22. jan 2013

@nibiru Dúfam, že sa čoskoro uzdravíte. Keď bolo moja malinká a bola očkovaná tiež proti pneumokokom (vtedy to ešte ale nebolo povinné) som sa pýtala lekárky, či to znamená, že nebude mať nikdy žiadneho pneumokoka. Ona mi povedala, že jasné, že môže, len tá choroba bude mať po tomto očkovaní ľahší priebeh, takže tvoja situácia nie je ničím výnimočná. Každé dieťa si choroby odbije v inom veku, snáď už budete lepšie. Držím palce! 😉

iwesska
22. jan 2013

Ockovanie zahrna, len tie najnebezpecnejsie typy pneumokokov, ktore sposobuju zapal mozg. blan, pripadne smrt. To ale neznamena, ze sa nemoze nakazit nejakym inym, menej zavaznym.

nibiru
autor
22. jan 2013

@iwesska no praveže lekarka vravela že nemala by sa,ale tym že sa nakazila zrovna v tej dobe ked prebiehala rotavirusova infekcia sme mali smolu:o( oto vatšiu že sme sa nakazili v nemocnici:o( a rootavirus sme dostali od suseda ktory sa tiež nim nakazil v nemocnici ja už mam pocit že každe dieta si stej nemocnice donesie niečo naviac kamosku takto pustili a este v ten den sa vracali s anginou:o(

xlucia
22. jan 2013

@nibiru vyhod cebion multi aj bio gaiu. to prve je bordel a oboje je strasne slabe. chod jej kupit infandophilus do lekarne, a tiez aspon na jeden mesiac nejake kolostrum a bkomplex a chod do DM a kup cisty praskovy vit. C. stoji 2e
ked nakupis, napis mi IP

samkova
22. jan 2013

mamičky možem odmietnut ockovanie proti pneumokokom???dakujem

xlucia
22. jan 2013

@samkova odmietnut mozes kazde ockovanie. ale pri povinnych, budes potom riesena v priestupkovom konani

samkova
22. jan 2013

myslim ze to povinne nieje proti pneumokokom,pretoze prve dieta som nedala proti tomu zaockovat a lekarka sa ma aj pytala ci chcem alebo nie..ale teraz pri druhom dietati sa ma nepytala ale ved ja jej poviem ze nemám zaujem o to...

nibiru
autor
22. jan 2013

@xlucia dakujem to kolostrum kupim kde maš niake odporučanie ak ta možem poprosit orientačne aj cenu pretože už som fakt finančne vyštavena tento mesiac som len za lieky vysolila cez 60€ a v decembri cez 100€ aj s nemocnicou a to idem zajtra este aj ja lekarke ech si to viem dako rozratat.dakujem

anjelicek26
22. jan 2013

@samkova - pneumokoky su povinne, rotavirus nepovinny.

xlucia
22. jan 2013

@nibiru infadoph. stoji myslim okolo 13 a kolostrum kup to najsilnejsie pre dieta ake ti penazenka dovoli. ale ak mas natestno, tak kup aspon ten ifandop. a b komplex. to ti malu postavi na nohy. a to cecko z dmka
cez IP ti napisem davkovania

samkova
22. jan 2013

odkedy to je povinne?

xlucia
22. jan 2013

@samkova povinne uz pneumokoky pokial viem su. preto ta dr. nahlasi na hygienu a ty zaplatis pokutu

samkova
22. jan 2013

zajimave ze prve dieta som nedala a pytala sa ma ze ci chcem lebo nie,.

zajaciq
22. jan 2013

ahoj, moja dcera ockovana nebola, raz za polrok mame sopliky, ktore neliecime nijako, pri poslednom vytere mala v krku hemophilus influanze a v nose streptokoka pneumo..., robili sme to len informativne ...do tyzdna odzneli sopliky. Lekarka aj ja sme toho nazoru, ze pri zdravej imunite tieto virusy su normalnou sucastou ludskeho organizmu, hlavne ked uz dieta navstevuje detsky kolektiv. Len laicka spolocnost a farmafirmy z toho robia obchod so strachom. Za to, ze vysiel pozitivny vyter este netreba automaticky nasadzovat pamycon... Potom sa necudujme, ze telo same si s tym nevie poradit samo. Zopar dni v horuckach, sopliky a dieta sa toho vie same zbavit. BEZ liekov.
Urcite by bolo prospesne nastavit kvalitne probiotika, nakolko imunita tvojej dcery bola narusena rotavirusom a osidlenie criev spravnymi bakteriami je zaklad kazdej imunity, a tie ma podla vsetkeho zdevastovane ATB liecbou,.
Na Cebion by som sa vykaslala, okrem minimalneho mnozstva vitaminov obsahuje skor skodliviny.
Ciste Cecko, ciste kvalitne Decko (D3), pobyt na cerstvom vzduchu, vyhybanie sa antibiotik, dobra nalada a urcite zdrava cerstva strava bez sladkosti, bielej muky a sladkych mliecnych vyrobkov su tou spravnou cestou ako jej nastartovat znova imunitu. Mne ako dospelej sa osvedcilo aj tekute kolostrum, obcas to malej tiez ponuknem.

anjelicek26
22. jan 2013

@samkova - no ja mam doma 6,5 rocnu a povinne to bolo uz vtedy, tak mi to prijde cudne.

nibiru
autor
22. jan 2013

@samkova proti pneumokokom je v povinnom očkovani.,moja neterka nebola očkovana chodila rok s hadičkou v uchu bola operovana nakolko mala velmi zavažnu infekciu s pneumokoka plakala som ked som ju vidala,bolo to strašne neskor ju dali po operacii očkovat preto ja by som nevahala,len by ma nenapadlo že sa nim može nakazit na infekčnom alebo že bude robit taku opakovanu infekciu myslela som že stači preliečenie tym pamykonom liečili sme sa nim ove takže zajtra idem lekarke aj ja nech mi urobi stery a da antb.lebo teraz sme vsetci 3 doma chory.

samkova
22. jan 2013

no ja mam 5 rocneho syna a sa ma pytala ci chem lebo nie...bojim sa toho..

nibiru
autor
22. jan 2013

@xlucia dakujem

ginger_fox
22. jan 2013

@samkova toto ockovanie zacalo byt povinne pre deti narodene po roku 2009(vratane), pre deti narodene skor povinne nebolo

xlucia
22. jan 2013

@nibiru a preco ides pytat atb.???? tak automaticky? ved ani nevies co vam je. dcere takto uplne odpises imunitu. najprv jej nastartuj imunitu, daj jej dokopy a doporiadku creva, sebe evidentne tiez a potom sa rozhoduj ako dalej.

iwesska
22. jan 2013

Ako vravim, ockovanie je proti tomuto typu bakterie, ale zalezi aky typ kmena to je. Pokial mate potvrdeny aj ten a je obsiahnuty vo vakcine, tak Dr. ma pravdu. Inak tam moznost ochorenia je aj napriek ockovaniu. To nie je moja domnienka, ale toto som citala ako vyjadrenie od viacerych lekarov. Inak je to fakt strasne, ze dieta ochorie v nemocnici na uplne nieco ine ako s cim tam prislo. Ako minule ked som tu citala, ze chlapcek na onkologii dostal zapal pluc 😒

nibiru
autor
22. jan 2013

@zajaciq mala ale doteraz okrem pamykonu žiadne ine antb. mala ukažkovu imunitu a take male sopliky sme zvladli doma nemala až dnes jej nasadili penbebe moja lekarka velmi za antib.nieje pokial ich naozaj netreba aj teraz ho zvažovala,ale nakolko je vlasne za mesiac a pol 3x chora nam ho nasadila, pamykon nam nasadila preto že tie sopliky vobec neustupovali boli to vyslovene zelene hrče ani po riedeni morskou vodou to nebolo lepšie ☹ jeden den bolo fajn a za 2 dni zase zelene sopliska.

samkova
22. jan 2013

no maly sa narodil v roku 2008 takze to este nebolo povinne...no nevadi teraz mam ist s dcerkou na buduci tyzden a nedam ju tiez na to zaockofvat,donutit ma nemozu...je to vsetko len o penioazoch..

zajaciq
22. jan 2013

@nibiru a cim ju liecili na kramaroch? fyziologickym roztokom? 😕
vysadila by som vsetko mliecne pre istotu a za povrchovymi priznakmi hladala skutocne priciny. Vyliecit symptom (podat ATB) neznamena zbavit sa choroby skutocne. Potrava, trauma, atd..

nibiru
autor
22. jan 2013

@xlucia zajtra idem na stery ja ak bude treba tiež antibiotyka pretože v nemocnici som sa prva nakazila ja zvladli sme to bez antib. priebeh presne ten isty ako u malej ale tak isto ako mala som už 3x chora celu dobu sa dopujem vytaminom c,b jem vela ovocia,ale aj tak som chora zostala,čo byva u mna rarita,nech ma radšej lekarka pozrie spravi stery ak sa nepotvrdi bude to super budem sa tešit,ale ak ano radšej nech ma prelieči ako zase to len preležim ako už 3x za 2tt znovu a zase sa odomna nahodou nakazi?

samkova
22. jan 2013

je to velmi zaujimave ze do roku 2009 to nebolo povinne a teraz je to zrazu povinne,ako je to vidiet ze je to len o peniazoch....potom že su chore deticky....

nibiru
autor
22. jan 2013

@zajaciq presne mala 6dni neprijmala jedlo ani tekutiny ja som ich prosila či by sa namna niekto nemohol pozriet citila som sa fakt strasne mala som horucky,zelene sopliska nosne dutiny ma boleli tak že dychat mi robilo problem:o( ale nikoho nemali vraj oni su detske tak mi muž doniesol čo mohol ale ani to ruško nepomohlo strašne som sa bala že by mala este počas toho rotavirusu zostala chora 😠 ale aj tak bolo noštek som jej stale preplachovala,probiotyka mala bio.gayu na 7 den ked sme odchadzali nedali jej nič vraj to už skontroluje obvodny lekar.

xlucia
22. jan 2013

@nibiru pocuj su probibiotika, antibiotika a vitaminy. vsade makke I 😉

nibiru
autor
22. jan 2013

@xlucia jasne 😀 musim to vždy po sebe kontrolovat y,i mam problem,len teraz fakt dako nevladzem ešte mi zalahlo aj mi ušiach.

zajaciq
22. jan 2013

@nibiru ubohy pristup zdravotnikov. ked je nadslnko jasne, ze s rotavirusmi je organizmus total oslabeny vycerpany...imunita na nule.