Objednávanie sa na vyšetrenie k detskej doktorke

ukkereve
16. mar 2023

Ahojte. Zaujima ma ci aj u Vas sa k detskej doktorke objednava. Bez predchadzajuceho telefonickeho objednania chore dieta nevysetri. Ma to velkym napisane na dverach. Mam aj osobnu skusenost. Dieta teploty vyse 39 a ona odmietla vysetrit mali sme sa objdnat a zobrala nas druhy den.

petamich
16. mar 2023

ano aj k nasej sa objednava ale ak treba zoberie vzdy ten isty den, napr. ak tie horucky 39 ma 48 hodin a neklesaju atd.

h2
16. mar 2023

@ukkereve U nás sa treba objednať e-časenkou. Syn mal vysoké horúčky, samozrejme, že som už na ten deň termín nedostala. Písala som Dr. mail, odpísala mi, že mám zrážať teplotu liekmi a zábalmi a že mám počkať aspoň do druhého dňa. Napokon sme sa na vyšetrenie dostali až na tretí deň. 😒

gubcikova
16. mar 2023

Chvalabohu naša ordinuje normálne 🙈

zuzuliennka1
16. mar 2023

@ukkereve a ako dlho ma tie teploty? podla mna to ma v poriadku zariadene, keby totiz kazda matka hned, ako dietatu vyskoci 39, utekala k nej, tak ma plnu ordinaciu a cele to skolabuje.
Je normalne, ze si treba najskor len zavolat, pokial nejde o zivot (co sa riesi aj tak cez pohotovost), tak to mas zatial riesit doma - teplotu zabalmi, tekutinami, oddychom,.. a ked to bude dlhsie/horsie, potom ides predtym objednana k dr.
Akutne pripady urcite vezme hned, ale aj to musi najskor zhodnotit po telefonate.

viestta
16. mar 2023

My vzdy volame a dohodneme si termin. Ked je to akutne tak hned v ten den

nelca84
16. mar 2023

@ukkereve objednava sa vacsinou na druhy den, ale podla stavu vie dat termin este aj v ten den

viestta
16. mar 2023

Este dodam, ze som za toto rada. Aspon nemusime vysedavat s teplotami v cakarni plnej kaslajucich a sopliacich deti a pridavat si dalsie lahodky k tym co uz mame alebo ked tam nejdeme s akutnym stavom aspon nic neschytame

nelca84
16. mar 2023

@viestta my asi mame rovnaku pediatricku 🤣

hennyinnsbruck
16. mar 2023

Ja ju den v pred objednat nemozem.
V den ked nam detskeho treba rano volam a Termin dostanem stale po 10tej
Ocko , prehliadky .vsetko je na termin (at)

h2
16. mar 2023

@zuzuliennka1 Jasné, že sú choroby, ktoré sa dajú zvládnuť bez lekára. Ale rodič väčšinou potrebuje zostať s dieťaťom doma z práce, čiže potrebuje OČR, alebo paragraf. A na to potrebuje ísť k tomu doktorovi. ☹️

evinqua
16. mar 2023

Áno,na vyšetrenie aj s akútnym stavom sa objednáva- rano zavolam ak uz chcem popocuvat, vysetrit crp,...termín je v ten deň o 1-2, hodiny, ak nepotrebujeme vyšetrenie ale potrebujeme ocr, zbehne tam muž po ceste do prace, ak niekto nemá kde nechať dieta a potrebuje ocr, tak asi ak príde aj s nim, tak vysetria, ale teda u nás vždy stretneme len rodiča samotného ak ide iba po ocr.

beata_k
16. mar 2023

Ani by mi nenapadlo trepat dieta s horuckou k lekarke bez toho aby som jej najprv nezavolala. Obcas sa da vec vyriesit po telefone a e-receptom. Dieta ani prst nevystrci z periny.
Nasa lekarka vazny stav riesi v ten den. Ale ma sestricku s dobrym manazmentom prace. Ide to tam jak na pase.

ukkereve
autor
16. mar 2023

@zuzuliennka1 teploty mal viac dni a zvysovali sa. Stav sa nelepsil. Dieta si poznam, neriesim virozu hned lekarom, ale viem ked uz je potrebne vysetrenie. Mal crp vysoke a skoncili sme na atb. A su po chorobe este bezne kontroly? Napr pri dobrati atb?

danielahamar
16. mar 2023

K našej sa dovolať človek nevie, ale osobne s teplotou čakám 3dni, potom sa ukáže co ďalej v 99 prípadoch zo 100. A ešte chodím na hotové k mudr.,ak sa mi nepáči kašeľ, dýchanie, pískanie.

zuzuliennka1
17. mar 2023

@ukkereve no, ty uz sama vies, ako si jej vobec do telefonu opisala stav dietata, neverim, ze ked je to vazne, ze by hocijaka pediatricka nedala termin hned.
To si uz zhodnot sama. Ale ako aj tu sama citas - vopred sa telef. objednat nie je nic vynimocne, v takmer vsetkych pripadoch
a na vazne a akutne pripady je detska pohotovost

zabka79
17. mar 2023

@ukkereve to je covidovy rezim a tusim 90% pediatrov sa ho nechce ani za svet pustit. Nasa funguje podobne. A este rodicom.poslala niekolko stranovy navod co robit pri: horucke, hnacke, zvracani, chripke atd....liecte si deti doma a hlavne mi sem nechodte u nej sa chodi do ambulancie az ked ma diera horucky 4 a viac dni. Nehorazne.

zuzuliennka1
17. mar 2023

@zabka79 to nie je covidovy rezim, to je uplne normalna vec. To je len na slovensku narodny sport vysedavat v cakarnach s kazdym pichnutim v brusku. Horucku treba zrazat zabalmi, pit dostatok tekutin, oddychovy rezim.
Hnacka = diéta, suchy chlieb, cierny caj, cierne uhlie,..
Zvracanie = tekutiny, v malom mnozstve a casto, tiez diétny rezim (suchare, ryza, banan)
Dieťa s horuckou, hnackou, vracanim,.. predsa nebudem este obliekat a vozit v aute k lekarke, aby ti tam povedala toto iste

zabka79
17. mar 2023

@zuzuliennka1 nie je bolest bruska ako bolest bruska. A ano je to covidovy rezim. Do roku 2020 sa chodilo k lekarovi vtedy ked bolo dieta chore. Nie ked bol volny termin. Toto je medicina, doktor pozrie a vyhodnoti, hlavne co sa tyka malych deti. Moja mama tiez ked som bola chora rano ma obliekla a islo sa k dr.a cuduj sa svete pediater mal otvorenu cakaren a vysetril toho kto prisiel. Toto je/ bola normalna vec. Nemala home office alebo 100 dni dovolenky bolo treba OCR / priepustku pisomne. Ide o dostupnost lekarskej starostlivosti a ta je slaba. To ci niekto chodi so soplikom k doktorke a ako rodic vyhodnoti ochorenie dietata je uplne ina tema

leniel
17. mar 2023

@ukkereve u nasej sa objednava a som z toho maximalne nadsena 😊 bodaj by to u vsetkych lekarov tak fungovalo.Volam skoro rano, ked je to akutne, vzdy dostaneme termin este v ten den. Ked to akutne nie je, poradi, predpise liecbu, alebo si nas zavola o den - dva.

hygienka
17. mar 2023

U našej funguje e-casenka. Super vecička. Ak sa nám neujde lístok treba povedať sestričke alebo napísať sms, ozve sa,skonzultuje a povie kedy treba prísť, dieťa ošetria.

zuzuliennka1
17. mar 2023

@zabka79 dostupnost lekarskej starostlivosti je uplne normalna 😁 ty nemas ani sajnu, co to znamena nedostupna starostlivost.
praveze su vsetci rozmaznani uz. ze mame zdravot. starostlivost zdarma a dostupnu.
moja mama nas po lekaroch nevlacila, ked sme ochoreli, tak si dokazala zhodnotit, ake vazne to je - a ako som napisala vyssie - co treba robit pri beznych detskych problemoch - hnacka, zvracanie,.. tvoja doktorka vam to este aj posle, a pre teba je “nehoraznost”, ze posle pisomne info, ktore by s trochou sedliackeho rozumu mala ovladat kazda matka
a ked ini rodicia blokuju lekarov s detmi so soplikmi, tak to sa treba stazovat inde.
ja som so synom bola za 5r, co je na svete, u doktorky 2x (ked neratam vsetky uvodne vysetrenia v prvych mesiacoch), dokonca som za nou neutekala, ani ked mal syn kovid, vedela som, co treba robit a ze treba najma vydrzat, kludovy rezim, tekutiny

zuzuliennka1
17. mar 2023

@ukkereve dokonca je k tomu aj tu priamo na mk clanok od lekara:
(zakladny liek proti horucke pre dieta musi mat doma kazdy rodic)

zabka79
19. mar 2023

@zuzuliennka1 takze vsetko sa da pozriet na internete a lekari to mozu zabalit staci ak rodic vie citat 😄. Suhlasim s tym ze doktori su zahlteni zbytocnymi pacientami ktori si to vedia poriesit sami.. Ak zhodnotim ze treba ist k dr a je to akutny stav chcem aby tu ten doktor bol. Tento system je sito pre tych ktory chori naozaj su a mozno sa na to vykaslu a neriesia ked si predstavia tu torturu. A ziadne zadarmo nemame, platim 120 eur rocne u pediatra, ak mal syn zapal oka 65 eur, opakovane, vyber mandle stovky eur, ORL iba za uhradu ak som nechcela cakat pol roka, imunolog naposledy 25 eur termin o 3 mesisce atd...

ukkereve
autor
19. mar 2023

@zuzuliennka1 ja som temu nezačala, aby maminky niekto poucal co a ako maju robit. Myslim, ze kazda matka najlepsie pozna svoje dieta. Vie zhodnotit ci je stav jej dietatata potrebne riesit s lekarom. Niekto zhodnoti,ze treba lekara lebo si neporadi sama tak myslim, ze lekar je tu na to, aby pomohol. Ja hned k lekarom neutekam vacsinou si riesim deti sams, ale ked dietatu neklesa neplota, stav sa zhorsuje a dr ti povie, ze nas nevysetri lebo ona ordinuje kratsie tak na koho sa potom obratit?

zuzuliennka1
19. mar 2023

@ukkereve na pohotovost. Na to su pohotovosti. 🤦🏼‍♀️
ludia behaju na pohotovost, ked nemaju, a naopak, ked treba, nejdu.
nerozumiem, ze stale nejak vacsina nechape, na co pohotovosti su

ukkereve
autor
19. mar 2023

@zuzuliennka1 vieme na co pohotovosti su a aj na co bol lekar. V sucasnosti to velakrat nevyzera, ze by skladali nejaku prisahu. Cest vynimkam a dakujem za to,ze su. Dakujem za Vase prispevky. Kazdy moze mat iny nazor.

zuzuliennka1
19. mar 2023

@zabka79 ZAVOLAT! 🤣🤦🏼‍♀️ v prvom rade mas zavolat, ver tomu, ze tvoja pediatricka, s absolvovanim 6r vysokoskolskeho studia mediciny a potom specializacie na pediatriu - dokaze aj cez telefon zhodnotit vaznost situacie, samozrejme ak volajuca matka dokaze adekvatne, vecne a presne popisat, aky je problem.
Ale nie trepat sa do cakarne s kazdym prdom s prepacenim.

zuzuliennka1
19. mar 2023

@ukkereve a co to ma zas spolocne s prisahou?
zas argument ludi, co nemaju ani sajnu🤣🙈
opat - ak mas problem s tym, ze si nejaky lekar neplni (podla tvojho absolutne laickeho pohladu) povinnosti a prisahu, obrat sa na UDZS 🙂 vykrikovat a hejtovat na mk nie je riesenie 🙂

ukkereve
autor
19. mar 2023

@zuzuliennka1 v poriadku, hlavne, ze vy viete vsetko a urazate matky ake su nevedome.

zuzuliennka1
19. mar 2023

@ukkereve vztahovacna byt nemusis a vkladat mi do ust tvoje vymysly tiez nie.
To je tvoja pokrutena dedukcia, ja som nikoho neurazila, tak klud.
Staci si precitat zopar vyjadreni odbornikov, lekarov, ktori sami hovoria, ze vela ludi chodi zbytocne a dokonca priamo v tejto diskusii sa hovori o lekarke, ktora mailom poslala ZAKLADNE info, co
robit pri zakladnych problemoch - a povazuju to tu poniektori za “nehoraznost”🤣
Aale nie - za kazdu cenu sa treba trepat do nemocnice🙄🤦🏼‍♀️