Nočný výron semena (polúcia) u 13-ročného chlapca

22. okt 2023

Ahojte, u 13-ročného syna začali nedávno nočné polúcie, pochopiteľne fyziológiu muža a fungovanie pohlavných orgánov vie, ale o tomto nevedel, mňa ani nenapadlo ho na niečo takéto pripraviť, bol z toho dosť zaskočený a vyľakaný, keďže mal ráno mokré boxerky, aj pyžamo a vidím, že ho to trápi doteraz, jasné, že som mu už vysvetlila o čo ide, ale budí sa takmer každé ráno mokrý a on je už od malička veľmi citlivý na svoje telo, tak to dosť zle znáša ... neviem ako mu inak pomôcť.

pribinak
22. okt 2023

Však nech mu muž normálne vysvetli o čo ide. Aj keď sa mi nechce celkom veriť že 13 ročný nevie o čo ide

autor
22. okt 2023

@pribinak čítaj s porozumením, píšem, že fyziológiu ovláda a toto sme mu vysvetlili, ale aj tak je to preňho veľmi nepríjemné.

lamonita
22. okt 2023

Môže a nemusí byť cesta toto: nech si zvlecie špinavé veci aj obliecky a hodí rovno do kosa na prádlo. Príp rovno do pracky. Nauč ho ju zapnúť nech si to rovno aj pusti napr

terezka1947
22. okt 2023

Myslím,že toto nech mu chlapsky vysvetlí muž....ty to nerieš,možno mu je to od teba nepríjemné.
Prikláňam sa tiež k tomu,vziať to ako mama ako normálnu vec,veci do prania a hotovo,nerieš to.
Potrebuje to aj sám spracovať,nedá sa všetko vyriešiť vysvetlením....
Vysvetlenie fyziológie nie je všetko,ako mama si urobila dosť,teraz je priestor pre otca.

janage
22. okt 2023

Pyžazamo, spodné prádlo do prania. Na plachtu krížom cez posteľ prehodiť takú nepriepustnú podložku, čo je zhora textil a zdola nepremokavá ale priedušná vrstva, vhodná aj pre alergikov Nemusí potom celú plachtu prezliekať.

elmivelmi
22. okt 2023

Och ak som stastna za baby,prezliekat este toto och mate to tazke s tymi chlapcami,naozaj.
No tak nech si zvyka,citlivy na telo,toto uz bude asi kazdu oc zazivat.Proste najlepsie nech sa stym zmieri cim skor.Ved to nieje az taka katastrofa,a vysvetlit mu ze aj jejo spoluziaci maju to iste.

janage
22. okt 2023

@elmivelmi a pri babach zas iekto rieši pretecenie vložky v noci pri ms😉

deti95060810
22. okt 2023

@elmivelmi že baby...lebo menzes je niečo "easy" 🙄

maminkadeticiek
22. okt 2023

No ty brdo este ze som si toto precitala budem pripravena.Vobec som netusila o tejto faze puberry u chlapcov.

januska12323
22. okt 2023

A čo chceš ešte vysvetľovať? Keď sa zobudí hodiť veci do práčky a seba osprchovať. Myslíš, že dievčatá sa hneď s MS zmieria?

januska12323
22. okt 2023

@maminkadeticiek netušila? My sme to preberali ešte na základnej škole 🤔 biológia ľudského tela.

nitka1157
22. okt 2023

@januska12323 no veru ani ja som o tom nevedela 🙀 u nas na zs sme mali taketo veci dievcata zvlast a chalani zvlast ...
Mam 2 chalanov pekne 😀

kaktusik007
22. okt 2023

no tak ja som mojich na toto pripravila este mali asi 11... vlastne hned ako som videla ze im narastaju penisy do trosku inych rozmerov a ze sa zacali menit z deti na muzov.... a ano, vy tu pisete ze nech si to s nimi otec vyrozprava --- ale vies si autorka vobec predstavit, ake narocne som to mala ja, ako osamely rodic???

a dala som to. len teda toto je vec, o ktorej som vedela niekolko rokov dopredu, cize aj vztah mna a synov som od malinkata nejak formovala tak, aby mi zrovna pri ich dospelosti a preberani erekcie, polucie, ejakulate a celkovo tvorby deti nebolo trapne. A aby ani im nebolo trapne a vedeli sa spytat, co potrebuju.
a tak aj bolo, ked k tomu nakoniec prislo.

takze autorka, v tejto faze ti uz poradit viem akurat to ze zobrat to uplne normalne a veci do prania. Je to normalna vec.

zuzanka.zuzu
22. okt 2023

@maminkadeticiek @nitka1157 a vašim mužom ráno nestojí? akože mňa to nezaujíma aby nedošlo k nedorozumeniu 🙈 len sa čudujem že ste o tom nevedeli

kaktusik007
22. okt 2023

@zuzanka.zuzu 😀 😀 😀 dobra otazka

nitka1157
22. okt 2023

@zuzanka.zuzu jasnacka ze su v pozore 😀 ale aby bolo nieco mokre to vobec

maminkadeticiek
22. okt 2023

@zuzanka.zuzu
@kaktusik007
@januska12323 Boze co za k.....ny zas riesite???Ja nechapem ze si nemate kde riesit svoje mindraky len cez taketo stupidnosti?!Za prve nie netusila som napriek prirodopisu-asi si tiez vsetky nepamatate zo skoly ako sa pocitaju matice a gratulujem tym ktore ano.A za druhe ja povazujem to ze muzom rano stoji penis,nakoniec aj malym chlapcom sa to deje a poluciu za 2 odlisne veci.Tak si chodte honit ego strapnovanim ludi na niekom inom,najlepsie doma kde nebudete v anonymite a ludia budu vediet ake ste vyryvacne sliepky.Akoze fakt ste ma nasrali!Neviem co ste to za osoby ze sa potrebujete hned po niekom vozit len za to ze som sa podakovala za to ze som si ako mama vdaka prispevku uvedomila ze ma toto caka. A ty- @zuzanka.zuzu ci mojmu muzovi rano stoji do toho ta velke hovno.Fakt uz nemate ziadnu uroven.

januska12323
22. okt 2023

Žiadne mindraky nemám ani na teba neútočim tak sa upokoj.

mamamasama
22. okt 2023

Ja mam chalanov sice este malych, ale okolo penisov nerobime vedu. Aj ked sa zacali objavovat, tak vzdy im bolo vysvetlene za akych okolnosti je to vhodne a kde to vhodne nie je. Co sa tyka polucie. Vysvetlim vopred, co ich caka a nebudem robit vedu. Normalna vec. Ako nasa menstruacia. Z toho sa u nas tiez ziadne tabu nerobi. Ak by za mnou rano dosiel, ze ma mokre pradlo, lebo mal prvu poluciu, tak mu poviem. Ok super, dospievas, hod to do pracky. Chces sa o tom porozpravat? Mam ti nieco vysvetlit? Ak nie, tak pod ranajkovat. Hotovo.

zuzanka.zuzu
22. okt 2023

@maminkadeticiek 😳 máš krámy či ti len preplo? kde na teba kto útočí? nebuď taká citlivá 😜🙄

evelyn246246
23. okt 2023

.. a nenapadlo ta , ze mu je neprijemne prave to, ze to ty objavis ?? navyse nech s nim hodi rec chlap ..

daniela2202
23. okt 2023

Tak nech si dá plienku