Ahojte mamicky.po narocnom tehotenstve mam narocne babo.vela place krcovito a po kojeni si neodgrgne vzdy.brusko je nafuknute bolave.sab simplex pomahal ,uz brusko bolo makke ale aj tak plakalo vela.teraz uz aj pocas kojenia je nekludne a place :( kupili sme coli prev,ake mate skusenosti?ma mesiac,iba kojim a uz nejem ovocie zeleninu mlieko.....co mam este robit.place s prestavkami cely den nie len vecer 3hodiny ako to pri kolikach byva.pribera takze papa.co vam pomohlo mamicky pomozte mi :( denne spim 3hodiny...
@anakristina Feniklovy caj moze sposobit take priznaky. Potravinove alergie tiez. Aj intolerancie.
Plus ked Ty si podrazdena, Tvoje hormony podrazdenia prejdu do mlieka a on zacne byt podrazdeny tiez. Plus moze citit Tvoj nepokoj a reagovat nan nepokojom.
Ak by veskere diety nepomohli, presla by som na UM.
Mala by ho vidiet lekarka. Nema proste reflux?
Treba mu aj postielku vyvysit pri hlave.
Reflux neviem ci ma obcas grcka tak max trikrat do tyzdna.chcela som velmi kojit lebo aj dr aj sestry v porodnici na to tlacia a vraj um je jed.tak som sa velmi snazila 3dni aby sa mi spustilo mliecko a vytrpeli sme si svoje.ale kojit za takuto cenu?baby ja uz niekedy neviem ci ona place viac alebo ja :( dr vravi ze po 3mes to prejde.treba vydrzat.a ze nemam prestat kojit :( vobec si neuzijeme ten cas spolu lebo nam neni dobre
@anakristina Daj na svoj instinkt. Citis ze to dietatu nerobi dobre. Tak mu rob po voli. Si na zrutenie a dieta potrebuje pokoj a nie trapenie. Vyspi sa jednu noc, zapriahni ocka, babicky a na par hodin proste vypni.
@anakristina To je strašé strašenie, že UM je jed ... jasné, MM je najlepšie... ale ...
nič sa nestane ak začneš kombinovať UM, aspoň začas na skúšku, kým sa neukludní a potom ty budeš kľudnejšia a nebudeš prenášať stres. Určite by som dala UM nejaké dobré antikolikové aspoň na noc a ty zatiaľ odsávaj. A keď sa upraví, budeš pokračovať v kojení.
Vynechať chémiu,a radšej bruško pomasírovať,pocvičiť nožičkami,veľa dávať na bruško ležať.UM nedávaj kým kojíš,lebo um je ťažšie strávitelné a môže mať koliky.Radšej sa porad s doktorkou. Nos ju čo najviac na rukách bruško nabruško,alebo ked vidíš,že má krče,tak daj na teplomer trochu krémiku a šup do riťky a uvidíš,že sa pekne poprdká,možno sa aj vykaká 🙂 A často prikladaj,ja som im dala aj vtedy cicinu,ked už som nevedela čo s nimi,trochu si pocumlali a ukludnili sa.. Držím ti palce 😵
@anakristina adi len vydrzat..ja som bola na UM a tiez som revavala.
Pod nami byval chlapcek,tiez na UM a prereval cely 1rok.
Nic mu nezistili.
Nasa preplakala prve 3mesiace,smerom k 4.to ustalo. Tiez to bolo tazke,lebo sme mali esste 2r.stupla ale aspon v noci to bolo lepsie,bud ich prespala alebo sme boli hore hodinu az dve. Navyse slabsie priberala. No pedina nic nevravela.o UM, tak sme to vydrzali,preslo to a bolo vsetko ok.
Ak chces ale mat istotu,skus este vylucit pecivo ( a kedze vysadenie mlieka a zeleniny nepomohlo,tak by som.ich jedla).
A mozno by som ziadala vysetrenie na reflux,on moze byt aj tichy,ten mal nas starsi,ale on bol kludne babo,akurat sa obcas pri dojceni triasol a vyklul sa z toho skryty reflux.
Kamos ma babo,ktore tiez reve,ale oni ju reflux a su na UM,takze UM nemusi byt vzdy vhodnym riesenim..
môj malý bol na um (asi od 5.tyzdna výlučne na um) a plakal tiež veľa ... skôr sme všetci plakali s nim ... nám nepomáhali žiadne čajíky, skôr to zhoršovali (všetky sme vylúčili) ... pomohlo cvičenie s nôžkami, ležanie na brušku, nahriate vrecko s čerešňovými kôstkami prikladať na bruško ... boli sme aj na gastre, mail podozrenie na reflux, predpoklad problémov s črevami, ale nič sa nepotvrdilo ... uzavrelo sa to ako silne koliky a naozaj z toho vyrástol, zlepšilo sa to po 4.mesiaci a úplne vymizlo asi po 6.mesiaci ... veľa síl 🙂
@kafedame hej tiez sa zvkla ukludnit na cici.ale nejake 3dni sa velakrat rozplakala aj pritom asi mliecko silno striekalo a preto.strasne jej chcem to najlepsie ale asi nervacka nemoze mat kludne babo :(
@siska53 dakujem ti pekne toto som asi potrebovala pocut :( ze aj um moze ublizovat a neni vseliek vzdy.skusime to vysetrenie ak by sa to nezlepsilo.moj otec bol na um ale v tej dobe to bol sunar a mal stale zapalene mandle a skoro umrel.tak on mi vravi nech kojim lebo to ma zmysel
@anakristina ked silno strieka,tak najprv si odstriekaj ja som zvykla do látkovej plienky,čo som mala vždy po ruke,aby to neišlo tak silno a potom daj malej do pusinky. Nie si nerváčka,si už unavená,zúfalá a bojíš sa o ňu,všetky sme tým prešli,neboj sa bude dobre..tancuj s ňou,spievaj jej,pusti jej nejakú pesničku,hoci aj z rádia..aj ja som všeličo vyskúšala,vymýšlala..len aby boli spokojnučké 🙂
@anakristina vies kolkym zenam sa mlieko nespustí? Um vobec nie je zle, len je proste umele. Poviem pravdu som rada, ze nekojim aj ked som chcela, ale za tu cenu to vobec nestalo. Maly nedobry, ja zapaly, moj dokonca nepriberal a zltacka neustupovala tak az take super mlieko to zasa nebude ja som zacala dokrmovat na prikaz lekarov v nemocnici.
Určite by som ho nedávala na umelé mlieko, ak to ne odporučí lekárka. Môže ho ešte ťažšie travit. Ja som sa dosť obmedzovať a v strave, myslím, že najviac malému zabralo, keď som nejedla pečivo a všetko, čo naduva. Nosila som ho, cvičila s nožičkami, masírovala bruško. Moj mal silné kolíky 3 mesiace, aj cez deň, treba vydrzat.ale išla by som určite k lekarke, môže mať aj iný problém.
moja dcérka je plne kojená a od narodenia po tretí mesiac deň čo deň plakala no skôr to nebol plač bol to skôr skôr rev až bola brontová, stále sa len šponovala, bola nervózna a nevyspata a ja s ňou. Častokrát sme si spolu poplakali 🙂 .Skúšala som ColiPrev potom aj Sab Simplex v kombinácií s Biogaia- to sú probiotika vhodné už od narodenia. Každé ráno som jej pomasírovala bruško Pupikom, pocvičila nožičkami, niekedy keď sa jej nedarilo kakať tak som jej pomohla rektálnou trubičkou, dala som jej 5 kvapiek Biogaie ( čo je denné maximum), nakojila ju, a nosila som kým sa jej troch neulavilo a nezaspala. Keď prišla druhá vlna tak som urobila to isté len som jej dala Sab Simplex. Po troch mesiacoch to prešlo šibnutím prútika a my sa spokojne usmievame. 🙂
@kafedame aj ja zvyknem do latkovej plienky 🙂 tak s tym nie som sama.dakuhem za podporu.tak dobre mi padli tvoje slova.zvlast ked svokra,svagrina a okolie maju reci a nepodporuju ma.
@limetka69 jasne to je ine mala si objektivny dovod
@katuska19 ak si nejedla pecivo nenapisala by si mi co si jedkla cely den?len pre inspiraciu inak ja jem celozrnne pecivo.varene zemiaky ti neublizovali?nne asi ano
@anakristina co mas spravit? ak to neprechadza dat vysetrit dieta na intoleranciu laktozy
@mojkamojka ak nejem mliecne vyrobky vlastne moje mlieko tiez obsahuje laktozu a to jej ublizuje? Preco mi to dr nenavrhla ved uz tri tyzdne ju otravujem s kolikami.poradila satku na nosenie spat s nami a kvapky
@anakristina samozrejme, ze obsahuje laktozu. MM mlieko obsahuje bez ohladu na to co jes najväcsie mnozstvo laktozy zo vsetkych zivocisnych mliek. A preco by ti to nepovedala? Lebo materske mlieko je naj co teraz lekarky lubia omielat? Nas odmietla vysetrit primarka gastra, lebo maly priberal tak nam tvrdila, ze nemoze mat intoleranciu laktozy. Ked maly skoncil na operacke a zistovalo sa preco, potom uz sli aj testy- vrodena 100% intolerancia laktozy. Len tak medzi nami ja mam BKM cize v case synovho dojcenia som nejadla nic mliecne, ziadne mlieko, syry, jogurty...
@anakristina este nieco aku ma dieta stolicu? farba, zapach? frekvencia?
@anakristina akokeby si o mojom pisala.prve tri mesiace jeho zivota boli asi mojim najhorsim obdobim.doteraz nechapem ako sme to vobec prezili.ked si to takto spatne premietam mam pocit ze cez den ani nespaval len plakal(a ja casto s nim). nepomahalo nic.skusala som snad vsetko od espumisanu cez infacol sab simplex az po coliprev.jedine co aspon trochu zmiernilo bolesti bruska boli teple obklady a nosenie v satke.uplne to vyriesil az cas.mal 3mesiace a 4dni ked naposledy plakal.odvtedy akokeby utalo a uz bolo dobre
@anakristina sry nam nepomohlo nic, ovocie zeleninu zbytocne vynechavas ked to aj tak nepomaha...tiez 😝 som si to z prvym uzila..cez den reval,v noci reval...2-3 hidiny v kuse..len nosit na rukach...nic nic skoro som skoncila na suchych rozkoch...efekt akurat taky ze nedostaval dostatok zivin...priberal krasne, tak som po dvoch mesiacoch prestala riesit co jem...kolika nieje choroba, proste niektore deti su tak citlive, nemusi to byt z jedla....vyrastie z toho..druhe babatko mame ako za odmenu😀 kludnucky,neviem co je to kolika☺
@anakristina
Ahoj, ja som mala s mladším synom toto..odkedy mi ho doniesli v pôrodnici,vzdy ked bol hore, nonstop nie plač, ale rev. A slovo nonstop ber doslovne. Vždy som sa "desila" chvíle, kedy sa mi mal maly zobudit. Najprv bol kojeny,po dvoch mesiacoch sme prešli na um. Plakal nonstop. Vyskúšali sme úplne všetko, čo snad na koliky existuje - sab simplex,espumisan, coliprev, infant dophilus, probiotika biogaia, masírovali mu bruško, šatku som kúpila, či v šatke,ci v kociku stále len revy. Robili mu testy aj na intoleranciu aj na alergiu na bkm, všetko negatívne. V 3 mes. začal do toho prúdom po každom jedení grcavat, čo ti poviem..nervy v úplnom kybli som už mala. Trvalo to 4 mes aj daco, podľa dr mal veľmi silné koliky plus silný reflux..nepomohlo nič, muselo to samé prejsť.. možno je to tak isto aj vás prípad, ked mliečko mas, kojit neprestávaj..niekedy niektorým detičkám nepomôže nič a treba si to bohužiaľ "odtrpiet"
@mojkamojka stolica je kazdodenna viackrat za den horcicovozlta az zlta redsia niekedy s kuskami niekedy bez nezapacha
@mojkamojka Bud spinka alebo len place cely den
@nikushka1 boze moj :( ja placem aj teraz cicik odmietla teda strasne sa pri cuckani jedovala a teraz ji mam na ruke tak uz pat min neplace.spi obcas v aute vo vajicku a potom ju vybereme a v kociku aj hodinu spi este inak doma nie.v noci take tri hodiny spi.satku som si kupila za 70 eur bola son na kurze moc sa toho bojim a nemam to kedy skusat
@1234lubka my nechceme kvoli tomu druhe tak si vies predstavit v akom som stave
@anakristina Rada poradím,nemáš za čo 🙂..A nikoho nepočúvaj,rob veci tak ako to ty uznáš za vhodné,je to tvoje dieťatko a nie svokrine,či švagrine..takže jedným uchom dnu a druhým von.Ešte ma napadlo hojdanie sa na fitlopte..
Asi ta nepotesim, ale moj drobec bol taky kym sme nepresli na um. Neviem ci to bol hlad, alebo krce v bruchu. Od um bol spokpjny, vyrovnany, usmievavy a hlavne spal. Nechcem ta odradzat od kojenia, to nie. Len pisem moju skusenost. 🙂