ahojte, mojej malej 4ročnej dcérke býva často zle.... väčšinou pred spaním a veľa krát zvykne aj zvracať... neviete mi poradiť čo by jej mohlo škodiť alebo čo by jej mohlo byť? Ďakujem... lebo som už z toho bezmocná... samozrejme som to už riešila aj u doktorky... ale tá si myslí že je to niakou zlou stravou ale ja sa snažím aby jedla zdravo a poriadnu stravu a papá aj v škôlke...
@patka06 nie mlieko pije len maximálne do niakej 16:00 potom už nie
@dominika_79 dôvodov môže byť veľa, od stravy až po psychiku. Môže mať na niečo intoleranciu, dávajte pozor, čo cez deň zje, najmä na potraviny, ktoré sú najčastejšie dôvodom intolerancií (mlieko, vajcia, lepok, sója, orechy, paradajky, paprika...atď). Žalúdok začína tráviť po cca 4-5 hodinách od konzumácie, čiže ak o štvrtej vypije mlieko, môže to byť aj tým. Skúste odsledovať, vysadiť niektoré potraviny na pár dní (nestačí jeden deň, treba min. 3) po druhej napr, alebo aj po obede celkovo a sledovať. Alebo zaplatiť testy na potravinovú intoleranciu a máte to hneď. No a potom psychika, či to nie je zo stresu, čo by to mohlo spôsobovať, ako spáva (sama, po tme, s niekym...) či nemá zlé sny, či sa nebojí rána, že má ísť do škôlky a tam ju niečo čaká.... držím palce!
@vikusjk ďakujem za rady.... skúsim to sledovať
@dominika_79 co papa ?
Neboji sa sama spavat?
@dominika_79 približne okolo akej hodiny jej býva zle? na základe času sa dá zistiť s ktorým orgánom je problém
@dominika_79 môže mať plesne v žalúdku, ale tvoja doktorka je koza, už dávno vás mala poslať na interné
@stanulienkat ani nie už si zvykla... ale v noci ak vstane tak ide spať medzi nás
@cawes také bežné veci ale nič zvláštne
@cormeum väčšinou je to od 19:00
@cormeum no ja som dúfala že by jej spravili niake podrobnejšie vyšetrenia ale nič....
@dominika_79 pravdepodobne zablokované črevá, normálne sa pýtaj s nou na interné, nečakaj, ked je to pravidelné ro treba riešir, môže to byť pruh ba aj horšie, vírus, infekcia...
@cormeum no pruh hadam nie lebo to by podľa mňa nezvracala neviem
A to zvracia pravidelne,ci len obcas? Vela,ci len trosku? A brucho ju pri tom boli? A ako dlho to trva? Nepytala si sa jej,co jutrapi?
@iwesska občas.... ako kedy niekedy viac niekedy skoro nič... väčšinou ju pri tom bolí aj brucho... no ako nastúpila do škôlky od minulého roka v septembri... vždy mi povie že ju bolí bruško nič viac.... a dosť často aj kašle keď zaspáva alebo v noci tak neviem či ju aj z toho nenapína lebo tie sople sa jej furt robia zo zväčšenej nosnej mandle
Vypýtaj si papier na gastro a uvidíš, tam ti povedia, či sú to črevá, či reflux, či psychika, ale u det.sa nedaj odbiť. Gastro jej spraví potrebné odbery.
@danielahamar a ako to riešia u detí? myslím to gastro vyšetrenie
Urcite na gastro inak aj refluxu to môže byť alebo nejaká potravinová alergia či intolerancia. Skús jej vyvysit vankúš na spanie skusmo. A ešte vracia hlieny? Kôli tej mandlí sa pýtam. No v každom prípade n gastro tam cezmu krv a pošlú na sono
@dominika_79 nám brali len krv a išli sme do Tatier na zistenie refluxu, mal 24hodin hadicku. Ale v dnešnej dobe sa už reflux zisťuje aj ináč, ale to ta oboznámi už mudr. co bude pre vás najlepsie. Niektoré posielajú aj na sono, aj hadicku ale to sme neboli. Je to podľa diagnoz.
@dominika_79 moj maval toto iste vecer plus este aj rano. Bolest brucha, zvracanie. Obehali sme vysetrenia na gastro, potravinove alergie, intolerancie. Nic mu nezistili. Ono postupne sme zistili, ze to bola psychika zo skoly. Zmena ucitelky, uz tretej za 2 roky a pristup k nim. Len moj moc o skole vela nerozpraval , dozvedela som sa od mamin spoluziakov. Zobrala som ho na poradnu a tam mi potvrdili stres z pani dochodkyne😬. Inak je to uz 4 roky a stresuje deti doteraz.
tiež si myslím, že to je stres zo škôlky, z učiteľky alebo nejakého dieťaťa. Stáva sa to aj cez víkend? Kolegyňa má syna, čo si takto vypestoval panickú poruchu, teraz ho vozí do školy lebo inak by tam ani nešiel...
@cormeum preboha, normalne hysteria. Mohla by to byt aj oblubena stitna zlaza , SARS,Corona virus. Hodis sem ako laik 10 diagmoz. Trochu menej hysterie. A uz vobec nie plesne v zaludku. Samozrejme treba ísť k lekárovi s tým, ale ja si myslím, že ak to mala pravidelne iba v určitú hodinu večer pred spaním,najskôr to bude niečo psychické. Ak by mala poruchu so žalúdkom,vracala by ktorúkoľvek hodinu, alebo v ktorýkoľvek deň a nie iba večer pred spaním
@stanulienkat A čo tak neprekrúcať to čo píšem a nerobiť extrém z mojich komentárov? dôvovody môžu byť rôznr či už mám zakázané napísať čo všetko môže byť príčina? ten koronavírus tu nevyťahuj bud taká láskyplná, trochu sa zamysli čo píšeš
@dominika_79 Aby to bolo správne pochopené, že tu neuvádzam 1000 diagnoz, zablokované črevá sú následok, nie príčina a príčinou môže byť či už pruh, vírus alebo infekcia...vírus v zmysle nejaká črevná nákaza, rozšírené baktérie v tráviacom ústrojenstve...daj vedieť či a čo tvojej malej zistili. Držím palce aby to nebolo nič vážne.
@dominika_79 no..moze to byt aj mliekom..nas, este ked rano pijaval mlieko, tak sa dost často na obed dogrcal. Az na obed! Nienpo desiatej.. potom.mlieko uz nechcel pit a uz na obed nevracal.
@bibistec no zvracia aj sople
@danielahamar fúha no pekne
@benit no ja viem že do škôlky chodí rada tak tým to podľa mňa nie je
@evuska32 neviem či to bolo aj cez víkendy to si nie som istá
nepije náhodou navečer mlieko?