Neustupujúce vyrážky u dvojročnej dcérky

sosanna88
7. máj 2015

Su tu nejake podobne temy ale rada by som konkretne nieco na nasu notu 🙂
Mala (2r.) bola chora...mala zapalene hrdlo, brala ATB Cefzil, k tomu Aerius sirup a Stoptussin sirup...lieky dobrala, vsetko ok. Ked ich dobrala, bol piatok, no v pondelok rano sa vyhadzala. Len na ruke na predlakti drobny vysev. Malinke cervene pupaciky, nazvime to krupicka...malinko mala na stehne a na brusku. Vsetko len na lavej strane tela. Nikde inde. Lekarka skonstatovala, ze je to vysyp po viroze. Vraj to zvyknu deti mat....Nasadila znova Aerius a dietu. Tak som to dodrzala, ale nic sa nemenilo. Pupaky nemizli, dokonca som mala pocit, ze pomaly ale isto pribudaju. Zasli sme ku koznej. Ta tiez povedala, ze zrejme je to po viroze a ze to dlho trva kym to zmizne. Kludne aj mesiac-dva. Predpisala mast miesanu, Pityol s niecim na ,,A,, uz si nepamätam nazov. ( to bolo pred tyzdnom).
Tak natierame...no malej stale pribuda a pribude, uz to ma hadam vsade okrem susurky a hlavy...nesvrbi ju to, nic, len to tam proste je a pribuda.
Momentalne uz nedietuje, davam jej znova ten Aerius vecer a natieram....

Fotka je troska nekvalitna, ale snad ziskate predstavu...
Kozna kazala prist o 2tyzdne ak sa to nezlepsi. Ja uz mam nervy...dnes som jej znova dala dietne, budem jej pre istotu davat dietu az kym nepojdeme na kontrolu, plus ten sirup, zmenim prasok na pranie (i ked predtym nemala ziadny problem, pouzivam stale ten isty, no je dost parfemovany - prasok Bonux a avivaz Lenor)...inak neviem...ci reaguje na nieco z prostredia, predsa len vsetko kvitne, alebo na slnko...alebo na nejake jedlo (takisto nejedla nic ine ako obvykle)...uz si neviem predstavit z coho to ma...Je to nahoda, ze naozaj sa vyhadzala po viroze ale v skutocnosti to moze byt uplne z ineho. No a teraz babo rad! Ako mam na to preboha prist ked doktori nevedia, tiez len tipuju...Stretli ste sa s takym? Ak, Ako to nakoniec preslo?

eeffka
7. máj 2015

@sosanna88 ahoj aj my tak, v 2r dostala nejake ATB, uz nepamatam nazov, dobrala ich a vysypala sa
ale toto tvoje je nic, moja mala az mokvajuce rany ako to rozdriapala. Obvodna ( dieta, nealergickeprasky), akoby som prala v Save, kozny: zihlavka puder, 2x kozny: SVRAB !!! , v sekunde som bola inde, 3.kozna: ziaden svrab, exem, dala nam nejaku mast, na prd.... nakoniec som ju zacala mazat Locoidom, to mam ja na exem ( som kontaktna alergicka), za 2dni sa to stiahlo, ale zmizlo to az po cca mesiaci
samozrejme cely cas ziadne dzusy, citrusy, orechy, cokolady

teraz ma cez 3r, brali sme trifed, vyhadzala sa kolo oci ako myval, oci a okolo cervene koliecka, detska ( ina) alergia, senna nadcha, OK, tak som ju opat namazala Locoidom a do 2dni flaky prec

No a teraz maj doveru v lekara...

sosanna88
autor
7. máj 2015

@eeffka tak ja im verim, ze nie su vsevedi, ze pozru na pupak a hned povedia z coho to je, naozaj toto je vec, ze tazko povedat...
tak ale keby jej aspon nepribudali...

sosanna88
autor
7. máj 2015

Este by som sa opytala ohladne ,,diety,,...vraj aj mliecne vyrobky by sa nemali, no mala pije stale Hami..rano a vecer skratka musi byt....dupoce a reve v kuchyni kym jej nedam...je nutne aj toto na par dni vysadit aby som to odsledovala?
Baby, ja viem, ze ani vy nie ste vsevedi, ale zaujima ma ako to bolo u vas...mozno sa aspon inspirujem a hlavne ukludnim.

eeffka
7. máj 2015

@sosanna88 osobne nemyslim ze UM by bolo alergen, skor tie dzusy,jupiky, sladkosti,orechy
ak mas daj jej Fenistil, aspon by ju preslo svrbenie, to je aj na alergiu

sosanna88
autor
7. máj 2015

@eeffka ale ju to vobec nesvrbi

hogik
12. dec 2019

Sice je to uz davno ale nenasli ste pricinu?

petronelahh
14. jan 2020

@sosanna88 Prosím vás zistili ste z čoho to nakoniec bolo ? A čo Vám pomohlo ?

katrin21
14. jan 2020

Moze to byt APEC syndrom
. Zmizne to same, nestresuj sa.. po kupani to zvykne byt viac cervene..je to nove, ani niektori doktori to nepoznaju..je tu o tom aj tema a aj s fotkami.. moze to byt ono.. trva to aj 2 mesiace, neries, ako prise tak odide..ak je to ono.

petronelahh
14. jan 2020

@katrin21 pozrela som niečo o tom tak snáď to bude to,nikdy predtým sme žiadne kožné problémy nemali a už to mame asi týždeň a žiadnu novú potravinu nejedol a ani prášok som nemenila, momentálne sme aj mesiac po ockovani mmr tak som pátrala či aj to nemohlo byt spúšťačom. U nad to najskôr bolo take červené a teraz po týždni to vyzerá takto ako na fotke kde sedí, kúpala som ho v hypermangane tak asi trosku pomohlo, ale nemá to iba na jednej strane, ale od bruska dole, na zadnej strane stehien a lýtok a na vnútornej strane stehien

katrin21
15. jan 2020

@petronelahh je to drsne,akoby pod kozou krupica? Ak ano,moze to byt ono..my sme to mali biele,svervenalo to vzdy po kupani nejaky cas...
A to iba zacina na jednej strane,ale moze byt na oboch

katrin21
15. jan 2020

Teraz som zvacsila tu prvu fotku.. urcite to je ono..taka tvrda krupica,presne..😉 bud v klude..moze sa to inak aj vratit niekedy..prejde to same

petronelahh
17. jan 2020

@katrin21 inak momentálne to zmizlo na nozickach a objavilo sa na chrbte a trosku po krkom, môže sa to takto presúvať ?

petronelahh
18. jan 2020

@katrin21 takto to vyzerá na tom chrbatiku

katrin21
18. jan 2020

Netusim ci sa to presuva,ale sirit sa ti moze...