Nechutenstvo u 21-mesačného syna

katusa32
30. máj 2023

Dobrý deň...
Chcela by som len nejakú radu... Môj 21 mesačný syn mi nejedava...má len pár jedál ktoré zje... Ale dneska ani tie nechcel...nechce nič tuhé...keď sa urobí nejaké hlavné jedlo povie že ba 🙄 niekedy zjedol všetko ale teraz nedostanem nič do neho... Viem že neumrie od hladu ale aj tak trápi ma.. dávam mu sirup PEDIAKID na chud do jedla ale nwm či to má až taký účinok ... Snáď je to len obdobie a rozja ja ...

sandyan
30. máj 2023

To je ako u nas doma, papal vsetko zaradom,kazdy sa smial ze maly srotovnik...zrazu mi nezje nic okrem vyvaru a masa s omackou aj to vyyynicmocne..inak papa komplet vsetko len varene mu nejde😳

tanyan
30. máj 2023

Možno mu idú zuby...
A niektoré deti v období rastového skoku majú zníženú chuť do jedla.
Ponúkať a nenútiť, aby nevznikla averzia a nezdravý vzťah k jedlu. Neviem či sú váha a príjem natoľko nedostatočné, že treba sirup.
Ja som si tiež prešla pri dcére obavami s nedostatočného jedenia a prepracovali sme sa k nadváhe. ☹

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katusa32
autor
30. máj 2023

@tanyan jemu zuby nejdú keďže mu pomerne rýchlo vyšli a bezbolestne....mne ten sirup odporučila lekárnička len aby som skúsila ...opísala to ako neofóbiu. Patrí sem odmietanie jedla, vyberavosť, strach z nového jedla, vymýšľanie, vypľúvanie. Nie je to žiadna porucha príjmu potravy, ale prechádzajú tým naozaj skoro všetky deti.

katusa32
autor
30. máj 2023

@elizabet173
Pije iba keď ide spať...dávala som mu aj cez deň ale začal vylievať z fľašky a hádzať o zem....

katusa32
autor
30. máj 2023

@sandyan aj on papal zaradom na začiatku...ale prišiel zlom tak nechce .. zje len polievky aj to len tiež len vývar... Alebo keď je nejaká polievka so zemiakmi tak zemiaky vyje a trochu sa napije aj z polievky...

majlo1234
30. máj 2023

U nas rovnako. Dnes zjedol par kuskov masa na obed, par lyziciek polievky, par lyziciek kase, dve jahody, kusok jablka, vela vody a inak nic asi😂 kazdy den podobne, nikdy nwviem, ci a co zje. Hadam je to len obdobie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandyan
30. máj 2023

@katusa32 ano aj u nas,polievky ma ako tak zachranuju😁...ja som uz rezignovala,nasilu tlacit netlacim,ked bude hladny zje..