Ahojte, tem ohladom moluskov je tu vela. Nic som vsak nenasla napomocne tym nasim.
Dcerka ma cerstve 2r a kopec molusiek pod pazuskou/cely bok vysypany.
Vysyp je malinky...ako krupica a je toho vela. Co sme skusali:
- vyskrab lyzicou u koznej. To je ich najoblubenejsia liecba..avsak drasticka, plakala, neda si to zopakovat, nepomohlo = rozsirili sa este viac.
- Natieranie Molusk-om. Taka "zieravinka". Malu trapim neviem ci este horsie ako u tej koznej...a je to ciste scifi pri tych malinkych vysypoch kazdu mini bodku potriet a nechat zaschnut. Temer nemozne
- prepichovat ihlou. Kedze su mini, nic z nich v podstate nejde..iba trochu krvi. Samozrejme jaci aj pri tom. Prepichnut jednu z tych 50tich v krupicnom vysype je scifi.
- Zoskrabovat nechtom. Ako ktore ..tiez bolestive place, potrieme betadinom. Ale nic neubuda.
- berieme imunoglukan uz vyse 2 mes.
Budem veeeelmi vdacna ..ak niekto zazil taktyto krupicovy vysyp a uspesne sa ho zbavil.
Dakujem!
@demetria to som tiez pozistovala, ze sa vlastne casom zvyknu same vyliecit...avsak prognozy kludne aj 5 rokov..ak vobec. Snad to nebude nas pripad... Ja by som to aj tak nechala..keby sa jej to nerozsirovalo..krupica sa rozsiruje, neviem ci sa toho mam bat.
Uz tu krupicu ma 2 mesiace...vacsie ozajstne molusky som zatial nikde nenasla...
Myslis, ze mam na to kaslat, ked sa to rozsiruje? :(
ja som natierala moluskom...sice dlhodobo, ale pomohlo.
@pavucikvet mam objednany...ideme skusit 🙂
@kllamarka isoprinosine ti mozno predpise aj pediatricka.. my sme sa trapili 1,5r.. zmizli jej az po druhom mori a v tom case uzivala echinaceu.. a mozno to bola nahoda a proste jej to akurat v tom case zlikvidovala jej imunita... skusali sme naozaj takmer vsetko.. sestrinmu malemu napr pomohla obycajna rybia mast..
Ahojte. Tak nakoniec máme termín 18.12. na kramare. Vyškrab v uplnej narkóze. Šíri sa jej to ďalej a bradavice silnejú. V januári budeme riešiť aj imunologicku. Ma to v takom počte, že domáca lokalna liečba kazdej molusky je už nemožná :(
Boli ste na tom niekto na kramároch. Zaujímalo b6 ma aj či pediatricka bude chcieť na predop vyšetrenie aj moč - na chirurgii vraveli iba o krvi.
Ak niekomu pomôže moja skúsenosť, prekladam fotku.
Ahojte, tak dam sem u nas zaver, ako sme sa s nimi popasovali...snad niekomu pomoze.
My sme nakoniec nesli na hospitalizaciu..."nastastie" ochorela na soplik (nemohla narkozu). A nastastie..lebo som sa uz chcela na vsetko vykaslat, zobrala som malu, kazdy vecer sme ju drzali s manzelom, a vytlacili 3-4 molusky, klasicky ako vyrazku. A vydezinfikovali.
A vyzera to, ze je po moluskach. Zatial kazdy den kontrolujeme, ci sa nova neobjavi - a hned vytlacit.
Nebojte sa, ze deti revu jak keby ich z koze drali...fakt im nic lepsie nepomoze, mala si neskor ako tak na to zvykla, dostala vzdy cukriky za to.
Drzim palce vsetkym s tymto svinstvom.
Na molusky odporúčam masť Conzerol je super po 7 dní dcére miznú. Mala ich cca 3/4 roka. Je naozaj TOP 👍👍👍👍😉😉😉😉
@domini2323 Pekný deň, fakt Vám táto masť pomohla. Ja ju už mám objednanú, ale som už nešťastná nakoľko malú vylúčili zo škôlky.
@veronikahud kvoli moluskam?
@veronikahud dobrý deň. Áno pomohla nám, ale až neskôr som zistila len zaberá len na malé molusky na veľké nie 🤔 prečo ju vylúčili? Hádam nie kvoly moluskam... Drzim palce aby vám tiež conzerol pomohol
@veronikahud a prečo ju vylúčili? kožná povedala, že nemože do školky? lebo doteraz každý tvrdil, že s týmto detido školky možu..
@alex1212 Kožná doktorka doslovne povedala, že chce byť ona krytá a preto nedá súhlas do škôlky. Detská doktorka mi dala papier že môže byť v škôlke s obmedzením, že sa nesmie zúčastniť plaveckého výcviku pripadne školského výletu. Keďže som mala dve rôzne vyjadrenia škôlka ju vylúčila. Ale len na tri dni, pretože som volala na školskú hygienu a tam bolo stanovisko a len ústne, že môže byť v škôlke s obmedzením od detskej doktorky.
@alex1212 Jednoznačne som vylúčila všetky prípravky a denne som ju cca 20 min. okupala a stále som 5 až 6 vytlačila. Vnútro je tvrdé, čiže som to vyberala holimi rukami. Cca po 6 - 7 kúpaní som vybrala všetko a viac sa už neukázali.
@veronikahud no a hygienické opatrenia doma aké?? dcéra si to nechce dávať vytláčať
Synovi tak moluska zacali. Krupica na celom trupe. Kedze v niektorych krajinach sa povazuju sa “self-limiting disease”, t.j., ze sa same casom zahoja, tak som sa na liecbu vykaslala. Vysyp po par tyzdnoch presiel do klasickych molusk, ale paradoxne na uplne inych castiach tela - na zadku a zadnej strane stehien. Tie sa mu postupne hojili a objavovali presne rok a po roku zmizli tak, ako sa objavili.
Ak malu nijak neobmedzuju, vykasli sa na ne, casom zmiznu.