Mini molusky - krupica

kllamarka
24. okt 2018

Ahojte, tem ohladom moluskov je tu vela. Nic som vsak nenasla napomocne tym nasim.
Dcerka ma cerstve 2r a kopec molusiek pod pazuskou/cely bok vysypany.
Vysyp je malinky...ako krupica a je toho vela. Co sme skusali:
- vyskrab lyzicou u koznej. To je ich najoblubenejsia liecba..avsak drasticka, plakala, neda si to zopakovat, nepomohlo = rozsirili sa este viac.
- Natieranie Molusk-om. Taka "zieravinka". Malu trapim neviem ci este horsie ako u tej koznej...a je to ciste scifi pri tych malinkych vysypoch kazdu mini bodku potriet a nechat zaschnut. Temer nemozne
- prepichovat ihlou. Kedze su mini, nic z nich v podstate nejde..iba trochu krvi. Samozrejme jaci aj pri tom. Prepichnut jednu z tych 50tich v krupicnom vysype je scifi.
- Zoskrabovat nechtom. Ako ktore ..tiez bolestive place, potrieme betadinom. Ale nic neubuda.
- berieme imunoglukan uz vyse 2 mes.

Budem veeeelmi vdacna ..ak niekto zazil taktyto krupicovy vysyp a uspesne sa ho zbavil.
Dakujem!

demetria
24. okt 2018

Synovi tak moluska zacali. Krupica na celom trupe. Kedze v niektorych krajinach sa povazuju sa “self-limiting disease”, t.j., ze sa same casom zahoja, tak som sa na liecbu vykaslala. Vysyp po par tyzdnoch presiel do klasickych molusk, ale paradoxne na uplne inych castiach tela - na zadku a zadnej strane stehien. Tie sa mu postupne hojili a objavovali presne rok a po roku zmizli tak, ako sa objavili.
Ak malu nijak neobmedzuju, vykasli sa na ne, casom zmiznu.

kllamarka
autor
24. okt 2018

@demetria to som tiez pozistovala, ze sa vlastne casom zvyknu same vyliecit...avsak prognozy kludne aj 5 rokov..ak vobec. Snad to nebude nas pripad... Ja by som to aj tak nechala..keby sa jej to nerozsirovalo..krupica sa rozsiruje, neviem ci sa toho mam bat.
Uz tu krupicu ma 2 mesiace...vacsie ozajstne molusky som zatial nikde nenasla...
Myslis, ze mam na to kaslat, ked sa to rozsiruje? :(

diorka
24. okt 2018

@kllamarka moje mali raz riadne molusky a teraz mala starsia presne pod pazuchami krupicu a na nohach molusky, nam vzdy alergologicka predpise isoprinosine a zmizne im to.

kllamarka
autor
24. okt 2018

@diorka o tom som citala, kozna mi nic take nedoporucila, mam si to od nej pytat?

pavucikvet
25. okt 2018

ja som natierala moluskom...sice dlhodobo, ale pomohlo.

venusa85
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kllamarka
autor
25. okt 2018

@pavucikvet mam objednany...ideme skusit 🙂

diorka
25. okt 2018

@kllamarka ja som koznu rovno vynechala,1x ked to mala mladsia,tak jej dala nieco na potieranie, ked jej to nemizlo, tak jej to vypalovala, tez nepomohlo, potom sme boli na alergologii a ta jej rovno predpisala isoprinosine a po case pomizli. Tak som teraz isla rovno za nou.

kllamarka
autor
25. okt 2018

@diorka aha, no mam moznost si ho zaobstarat bez predpisu, tak vyskusam. Ako dlho ho uzivala kym sa to vyliecilo?

elizita
25. okt 2018

@kllamarka isoprinosine ti mozno predpise aj pediatricka.. my sme sa trapili 1,5r.. zmizli jej az po druhom mori a v tom case uzivala echinaceu.. a mozno to bola nahoda a proste jej to akurat v tom case zlikvidovala jej imunita... skusali sme naozaj takmer vsetko.. sestrinmu malemu napr pomohla obycajna rybia mast..

kllamarka
autor
25. okt 2018

@elizita nj..ved toto..vsetko inak a kazdemu inak. My berieme rybi olej poctivy uz od babatka. Berie imunoglukan...s tym sa zatial nic nezlepsilo za 2 mes... no uvidim ten isoprinosine.
Plus cakam na Molusan krem, budeme natierat.

pebu
25. okt 2018

@kllamarka dcere pomohlo brat isoprinosine..to je antivirotikum. A odvtedy mame pokoj...nerobia sa nove. Brala to asi mesiac

kllamarka
autor
25. okt 2018

@pebu dakujem za info 🙂

demetria
25. okt 2018

@kllamarka
Isoprinosine moze predpisat aj pediater.

diorka
25. okt 2018

@kllamarka 50 ks, prvé dva týždne 1-1-0,5, po dvoch týždňoch 1-0-0,5 až do dobratia

kllamarka
autor
26. okt 2018

@diorka tak už máme Isoprinosin. V náhode pisu:
9-14kg 3 – 4-krát denne po 5 ml sirupu.
Keďže ma 14,5kg tak jej dávam 4x po 5ml.
Takto min 2 týždne pokračovať?

diorka
28. okt 2018

@kllamarka ahoj, moja ma uz tabletky, nepamatam si, ako to bolo, ked sirup uzivala. Nam dala tych 50 ks tabletiek, a zajtra zacina 4 tyzden uzivania. Ono po dvoch tyzdnoch sme vynechali obednu davku a davam jej teraz len rano a vecer

pebu
28. okt 2018

@kllamarka davkovanie urcuje lekar..aj dlzku uzivania

kllamarka
autor
3. dec 2018

Ahojte. Tak nakoniec máme termín 18.12. na kramare. Vyškrab v uplnej narkóze. Šíri sa jej to ďalej a bradavice silnejú. V januári budeme riešiť aj imunologicku. Ma to v takom počte, že domáca lokalna liečba kazdej molusky je už nemožná :(
Boli ste na tom niekto na kramároch. Zaujímalo b6 ma aj či pediatricka bude chcieť na predop vyšetrenie aj moč - na chirurgii vraveli iba o krvi.
Ak niekomu pomôže moja skúsenosť, prekladam fotku.

elizita
3. dec 2018

@kllamarka chudatko, moja mala velmi podobne, ale viac na ruke ako na telicku...je tompliaga! Drzim palce aby sa jej to uz nevratilo, tiez sme si toho zazili :(

kllamarka
autor
29. dec 2018

Ahojte, tak dam sem u nas zaver, ako sme sa s nimi popasovali...snad niekomu pomoze.
My sme nakoniec nesli na hospitalizaciu..."nastastie" ochorela na soplik (nemohla narkozu). A nastastie..lebo som sa uz chcela na vsetko vykaslat, zobrala som malu, kazdy vecer sme ju drzali s manzelom, a vytlacili 3-4 molusky, klasicky ako vyrazku. A vydezinfikovali.
A vyzera to, ze je po moluskach. Zatial kazdy den kontrolujeme, ci sa nova neobjavi - a hned vytlacit.
Nebojte sa, ze deti revu jak keby ich z koze drali...fakt im nic lepsie nepomoze, mala si neskor ako tak na to zvykla, dostala vzdy cukriky za to.
Drzim palce vsetkym s tymto svinstvom.

domini2323
15. feb 2019

Na molusky odporúčam masť Conzerol je super po 7 dní dcére miznú. Mala ich cca 3/4 roka. Je naozaj TOP 👍👍👍👍😉😉😉😉

veronikahud
10. jún 2019

@domini2323 Pekný deň, fakt Vám táto masť pomohla. Ja ju už mám objednanú, ale som už nešťastná nakoľko malú vylúčili zo škôlky.

elizita
11. jún 2019

@veronikahud kvoli moluskam?

domini2323
11. jún 2019

@veronikahud dobrý deň. Áno pomohla nám, ale až neskôr som zistila len zaberá len na malé molusky na veľké nie 🤔 prečo ju vylúčili? Hádam nie kvoly moluskam... Drzim palce aby vám tiež conzerol pomohol

alex1212
18. feb 2020

@kllamarka tak ako ste nakoniec dopadli?? stále ste to vytláčali? a kedy sa prestali tvoriť nové?

alex1212
18. feb 2020

@veronikahud a prečo ju vylúčili? kožná povedala, že nemože do školky? lebo doteraz každý tvrdil, že s týmto detido školky možu..

veronikahud
18. feb 2020

@alex1212 Kožná doktorka doslovne povedala, že chce byť ona krytá a preto nedá súhlas do škôlky. Detská doktorka mi dala papier že môže byť v škôlke s obmedzením, že sa nesmie zúčastniť plaveckého výcviku pripadne školského výletu. Keďže som mala dve rôzne vyjadrenia škôlka ju vylúčila. Ale len na tri dni, pretože som volala na školskú hygienu a tam bolo stanovisko a len ústne, že môže byť v škôlke s obmedzením od detskej doktorky.

veronikahud
18. feb 2020

@alex1212 Jednoznačne som vylúčila všetky prípravky a denne som ju cca 20 min. okupala a stále som 5 až 6 vytlačila. Vnútro je tvrdé, čiže som to vyberala holimi rukami. Cca po 6 - 7 kúpaní som vybrala všetko a viac sa už neukázali.

alex1212
18. feb 2020

@veronikahud no a hygienické opatrenia doma aké?? dcéra si to nechce dávať vytláčať