Ahojte maminy,mame ist na operaciu v marci.Mali ma 3 a pol roka a nema ulozene vajicka v miesku.Doktor v BB nam povedal ze to tam uz daaaavno malo byt tak ze ho maju cim skor operovat.Mate niektora s touto operaciou skusenosti?dakujem
Mojmu synovi to robili ked mal 15 mesiacov. Cim skor, tym lepsie. Najnovsie sa presadzuje, ze ked nezijde samo do roka, tak treba operovat. Ked su vajicka v bruchu nie v miesku dlho, moze nastat ich poskodenie. Operovali ho vo februari 2012 v KE. Ziadne prisivanie k nohe pre panajana sme nemali. Mal rez v dolnej casti bruska, vnutorne stehy takze takmer bez jazvy a rez na miesku, ten tiez takmer nevidno. Prepusteny bol 2 dni po operacii. Pohyblivy, sam chodil behal len som ho musela setrit a brzdit. A cim mladsie dieta tym to lahsie znasa si myslim. Cely cas som bola s nim. Neviem kedy to diagnostikovali tvojmu synovi, v akom veku, ale ako je mozne , ze to jeho lekarka nesledovala od zaciatku??? Nam to sledovali od narodenia ci schadza ci nie a kedze neslo stiahnut vobec, slo sa na operaciu.
Drzim palce
Ahoj, syna operovali pred pol rokom v KE, vtedy mal 2,5 roka. Robili to v plnej anesteze, ma 2 rezy , jeden na podbrusku a druhy na jednom vajku.Operacia trvala asi pol hodinu, po nej ho priniesli na izbu a ked sa prebral poslali nas domov. Stale plakal , ze ho boli zadok))))).Stehy na vajku mu vypadali same a naplast sme odlepili po troch dnoch, to sa nesmel sprchovat. Z podbuska mu stehy vyberali po tyzdni , ambulantne. Vecer po operacii dost plakal, spal , budil sa a asi 5x vracal, ale to asi zavisi od dietatka, nas tu anestezu znasal dost zle.Ale lepsie byt pripravena na horsie a bude lepsie. Nic sa neprisiva k nohe, medicina dost pokrocila.))))Treba to urobit co najskvor to je pravda, my sme cakali uz od narodenia ci mu nezostupi, nie na nejakej preventivke))).Dolezite je , aby bol semenovod v poriadku. Ked dacomu nerozumies,kludne napis. Nebolo mi vsetko jedno, aj som si poplakala, ale mame to uspesne za sebou.....drzim palce..
ahoj, nas operovali takto pred rokom v BA na Kramaroch... malý mal 3 roky aj 3 mesiace.... vajicka mu vkladali obe do mieskov a este aj predkozka sa mu nedala stiahnut,tak uzdicku narezavali.... bolesti mal len prvý den, ked nemohol vstat,ale skor ho zaujimala infuzia v rucicke asi ako bolest na vajickach...asi si to neuvedomal dovtedy,co mu robili az na vizite,ked to zbadal ,vedel,ze mu nieco robili... ale za dva dni bol fit... museli sme sa setrit,ale niekedy sa to nedalo. robili nam to v plnej anesteze a trvalo to asi 2 hodiny... velmni som sa bala,ale nastastie vsetko dobre dopadlo... ma dva rezy na podbrusku a dva na vajickach...uz to nie je ani vidno..
Malemu to zistili uz po porode,stale sa to sledovalo a v 2 rokoch ho operovali v martine v celkovej anesteze. Operacia trvala asi hodinu, vajko mu stiahli do mieska a uchytili ho tam. Priebeh operacie a hojenie absolutne bez problemov, len prebudzanie z narkozy znasal zle,bol agresivny,metal sa kopal, ale to je individualne u kazdeho dietata. V ten den nas aj prepustili. Dopredu vsak nevedeli povedal ci vajko vobec najdu a ci sa operacia podari,pretoze zavisi od dlzky zliaz a kde to vajko uviazlo. Nasledovali kontroly kazdeho polroka a teraz raz rocne az do puberty
ano...segra bola pred tyzdnom a robili mu obe,,,isla tam iba s jedny,ale na na oper.sale zistili ze tam nema obe ☹
Môj syn tiež v troch rokoch ešte nemal.Jemu pichali hormóny.Pekne mu klesli,takže nakoniec netrebalo operovať.
moj ma 8 a pol roka a az teraz mu to zistili ale este neviem ze ci sa ide na operaciu alebo nie, dozvieme sa to v stredu ked sa da vysetrit, kedze sa lekarov neskutocne boji
@mathias2009 ahojky chcem sa spýtať aj ste chodili potom ba kontroly??? Q vedeli Vám ho aspoň nahmatať... Nam ho nevedia nahmatať a hrozne sa bojím :( co februári budeme mat 1rok
@pampuli chodime doteraz kazde dva roky,ked uz je vacsi. ano mame ich v miesku. preventivne tokontrolujem,aj ked mi touz nechce dovolit. ma uz 9 rokov
Áno, môj syn keď náhodou bol so mnou a bratom na preventívnej prehliadke, tam sa to zisťuje. Zabudla som v akom veku, tak vtedy som s hrôzou zistila, že ten mladší má tento problém. Lekár hovoril, že to nič. Krásne sa to zoperuje a bude to v poriadku. To mu taký malý rezík pribudol na brušku, cez ten mu to pretlačili dolu. Bol nejako prišitý k nohe, aby to nevyskočilo hneď späť, taký prikrčený. Potom to vypárali, išli sme domov, on vytešený z autobusa vyskakoval. Bolo v nemocnici okolo týždňa. Bolo to dávno. 🙂 Znášal to ľahko, čítal si na posteli, na opreráciu ho chceli odložiť a nedal sa odbehnúť nikým vraj. 🙂