Dobry den, prosim o radu, mam ist s dceru ku psychiatrovi? Bude mat 11 rokov, uz od maleho dietata je nestastna, je velmi tvrdohlava a panovacna. Dnes prisla zo skoly a dala som jej oprat do pracky botasky a zacala mi nadavat, ze som krava sprosta a zjapat po mne. Do izby jej nemozeme chodit, normalne chyti nerva a nas odsuva a odtlaca, a stale sa zamyka. Davnejsie si vymyslela, ze ju doma tyrame a raz povedala susede, ze doma nemame nic na jedenie. Boli sme s nou 2krat aj u psychologa, ale nechcela tam chodit. Stale vykrikuje, ze ona nechce zit, ze chce zomriet. Davnejsie sa mi vyhrazala, ze ju uz nikdy neuvidim, a pytala sa, ze co sa stane, ak zje vela tabletiek. V skole sa dobre uci a nema problemy so spoluziakmi. Doma nechce pomahat s nicim, akurat si len svoju izbu uprace. Ani manzel si s nou nevie dat rady, s nou sa neda ani po dobrom ani po zlom. Uz som z toho unavena.
11r. ti nadava do krav? Hned by jej jedna letela
@1234321 dakujem za odpoved, je pravda, ze ked ide rano do skoly, tak byva nervozna
@vamajka ano nadava, ked je toho uz vela a dostane vychovnu, tak mi to vraca a skace do mna.
to je ta dnesna vychova, ze rodicia posluchaju deti a nie naopak
a aky vztah mate? aky typ mami si?
skus ju len tak vziat do cukrarne, na vasom vztahu musis pracovat aby sa ti chcela zdoverovat..asi nieco v sebe ma,len to nevie dat von.Ak nic nepomoze,tak psycholog
@vamajka hej hej. najlepsie stratit dieta v puberte vychovnymi, nech sa prida k partii, ktora ju stiahne dole uplne. perfektna rada...
Treba to podchytiť a ty ako jej mama sa jej snaž byť najlepšou kamarátkou aby sa ti postupne začala zdoverovat
@vamajka tam mas plny pentagon ludi, ktori dostavali od rodicov urcite vela lasky. a to nie su ludia z dnesnej vychovy, ale z tej minulej...
@vamajka hej hej lebo lepsie a lahsie je dat decku po hube aby sklaplo, akoby sa rodič mal znížiť k tomu aby pracoval sám na svojich nezvládnutých emóciach.Veď rodič je boh nie?Naštastie nežijeme minulé storočie a ľudia sa stavajú uvedomelými a vedia pomenovať problemy a pracovať na nich.
@1234321
@chillibubble aj vas doma otlkaju vase decka? Ked vam to nevadi tak ok
urcite k psychiatrovi - ale pedo psychiatrovi. Takto sa urcite bezne nespravaju deti vo veku 11 rokov. A neverim, ze doma dcera zlosti v skole bude ako anjelik - skor sa to k tebe nedostane. To by musela mat nejaku vaznu poruchu osobnosti.
Baby nic v zlom, ale co vidim okolo seba, tak prave deti ktore dostavaju "vela lasky" citaj, skacu matkam po hlave tak sa im to nejako vymyka z ruk a podla mna ten Pentagon bude skor ich cielom. Dieta ma mat normalne respekt voci matke/otcovi. To neznamena, ze ich mame bit, terorizovat alebo si presadzovat svoje. Ale aby dieta nadavalo matke do krav a zamykalo sa v 11 rokoch v izbe, tak to asi nie.
Tieto deti bezpodmienecnej lasky a sebeckosti su obycajne bytostne nestastne v dospelosti. Pretoze zistia, ze nikoho ich city a zaujmy netrapia. Kazdy si ide svoje a nikto sa na zadok pre to, co oni chcu neposadi.
@vamajka vieš čo, na teba sa ani nedá reagovať normálne, autorka sa tu zdoverila a prosí o pomoc ale ty úplne primitívny človek tu hneď negatívne príspevky hádžeš. A vieš čo? Keď je viac takých sprostých ľudí ako si ty, že si ideš stále svoje pritom pravdu nepoznáš tak už potom rozumiem prečo sú ľudia ako si ty takí zadubení 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ buď napis a poraď alebo si nenamyslaj kto a ako žije 🙏🙏🙏
@kittykat22 ja nikde nepisem, ze dieta sa nema vychovavat a ma skakat rodicom po hlave. ja pisem, ze sa nema bit(a uz vobec nie velke, 11 rocne dieta) lebo to bude mat presne opacny ucinok v tomto veku. ze sa zatne a uzavrie do seba. ja sama by som sa hanbila dat tak velkemu decku co, asi facku? lebo po zadku si neviem predstavit. a bit dieta po tvari sa mi strasne protivi.
moja dcera dostane, ked uz ozaj vymysla a viac krat ju upozornim, ze uz som velmi nahnevana. ale vzdy ma to mrzi, ze som sa tak nechala vytocit. ale moje dieta ma 4 roky a to je trochu rozdiel nieco vysvetlovat jej a ine vysvetlit 11 rocnej. ja som za to chodenie k psychologovi, lebo tu uz nie je respekt k rodicom. ale urcite nie bit to dieta...
@chillibubble ja napisem, ze ju ma bit. Zle si to pochopila. Pisem, ze obhajovat toto spravanie nie je v poriadku. Suhlasim hore s elizabet - ze toto je zlyhanie rodica nie dietata. Psychiater a hned. Kym sa nenajdu nejake super sikovne deti a nestiahnu to male nestastne tela do party z ktorej mu uz ani samotna matka nepomoze.
@kittykat22 ja som reagovala len a len na tu "radu", ze by jej jedna letela.
a ty si potom reagovala na mna, ako keby uznavam benevolentnu vychovu a vychovu bez hranic... ja som nikde neobhajovala to, ako sa dieta sprava.
píšeš, že odmala sú s ňou problémy, keď bola malá ako ste to riešili? Ako ste korigovali jej správanie?
Nie je to na psychiatra, ťažšia puberta, tiež mám doma deti v podobnom veku, i keď chlapcov.
Čo by ma ale soklo je to klamanie okoliu, že prečo to robí.
Chce to buď poriadny rozhovor medzi vami, alebo psychológ (ale musí chcieť ona).
A keď nič, tak pevne nervy a kvalitné víno pre vás rodičov, ono to prejde🙂.
Nemyslím, že ide o poruchu.
Psychiatri sú, ako som zachytila v médiách totálne vyťažení, riešia život ohrozujúce stavy, nie rozmary detskej puberty🙂.
Nechce zit, chce zomriet??? Deti bezne zomriet nechcu. Nie je sikanovana, tyrana, nezneuziva ju niekto (mozno aj blizky clovek ak nechce nikoho pustit dnu, neznasilnil ju niekto,,...?
Ešte by som aj triednu učiteľku/učiteľa oslovila, resp. učiteľku/učiteľa, s ktorým majú najviac vyučovacích hodín a popýtať sa na ňu, ako dcéra funguje v kolektíve.
A skôr ste to neriešili?
tak asi mate od malinka narusenu vztahovu vazbu kedze mate taky zly vztah. Asi sa neciti lubena. Nenavidi sa ked si chce vziat zivot. Nenavidi sa lebo ty ako matka ju nenevidis. Uvedom sa, v puberte potrebuje viac lasky a respektu z tvojej strany.
@vamajka ja držím s tebou, ja by som jej tiež jednu priložila ✋🏼 to si nemá decko čo dovoliť, po mame ziapať
:( Ah jaj, ako keby si písala o mojej kamarátke. PRESNE NA SLOVO SEDÍ, čo pises. Zistilo sa, že jej dcéra bola sikanovana v škole a veľmi ju trápilo, že o ňu nikto ako keby nemal záujem. Pritom kamoska s mužom o ňu mali záujem. Určite nájsť normálnu PSYCHOLOGICKU, nech je to žena, min. 3x týždenne terapie a vyrozprávať sa a vyrozprávať aby ju nakopla. Psychiater ten by jej dal lieky a hotovo. Neriešilo by to nič. Skôr opačný efekt by to malo.