Malo vaše dieťa šarlach?

lilia13
29. nov 2013

mali ste sarlach,ako to vaše dieťa znašalo,moja mala ma 3,5 a teraz sme to dostaly,zrejme zo skolky,ako dlho trvalo vase liecenie dakujem

bubelko
29. nov 2013

deti nie, ale muz mal, minulu zimu. liecil sa cca. tyzden - s atb. doniesol si to z mhd 😉

deina
29. nov 2013

My nie, ale zopar deti v skolke to mali a kamoskina mala tiez, prekonala ho dokonca bez atb. Musela ist potom na nejake vysetrenia, kedze bola bez atb, ale deti v skolke vpohode, liecili sa cca tyzden s atb.

katkasofi
29. nov 2013

Dcerka mala... po atb preslo, len uz neviem za ako dlho...vysyp, teploty... mala 2,5 roka

leonela666
29. nov 2013

Ahoj, syn mal šarlach pred dvomi rokmi a trvalo to cca 10 dní, liečili sme antibiotikami (myslím že to bolo Penbene)... znášal to celkom v pohode. Dcérke prajem skoré uzdravenie 🙂

timeab
29. nov 2013

ja ako dieta som mala. asi dva dni to svrbelo a mala som teplotu a potom postupne do tyzdna ustupilo uplne. v mojom pripade to nic strasne nebolo 🙂

zuzkanik
29. nov 2013

Dcérka mala v roku a pol. Výsyp po celom tele, malinovočervený jazyk, vysoké horúčky... Zabrali ATB z penicilínovej rady cca 10 dní.

horana
29. nov 2013

2 tyzdne trvalo synovi aj s rekonvalescenciou co bol mimo zo skolky, bez atb - nasa dr. nie je ich zastanca mala ich v pohotovosti keby sa zacalo zhorsovat, oficialne sme ich mali predpisane aby sa istila, ale zvladli sme to prirodne, narocnostou pre organizmus by som prirovnala nieco ako taka mierne silnejsia chripka teploty + vysyp, vystavilo dost ale nie zas nic extra hrozne

bahira1962012
29. nov 2013

syn mal šarlach v školke ako 5 ročný...trvalo nám to 2 týždne mal vysev na brušku a vracal a mal horučky......dalšie 2 týždne bol doma ...takže mesiac...u nás to bolo dosť zle...syn bral ATB a od horučky.....uzdravte sa..

andrejka1978
29. nov 2013

zaciatky sarlachu boli tazke.nezrazitelna vysoka teplota, vracanie, dezorientovanost. dokonca sme volali sanitku,lebo nas nepoznaval. po nasadeni ATB do 12 hod rapidne zlepsenie stavu. mal vysypane hrdlo a ramena. liecba celkovo 2 tyzdne. potom sa nam to este raz vratilo o trochu miernejsie.

maminag
29. nov 2013

ahoj, môj starší syn to mal ako dvojročný, vysoké horúčky mal asi 5 dní, čo nie a nie zraziť a výsyp na ručičkách a nôžkach, a horšie bolo , že aj hrdielko mal vysypané, užívali sme ATB, liečba podobne ako u ostatných cca dva týždne, potom sa nám to ešte vrátilo asi po roku, ale oveľa miernejšie, dr. mi vysvetlila, že šarlach je vlastné ťažká forma angíny, kde vírus napadá hlavne cievy....

sono2
29. nov 2013

Môj otec mal, keď bol malý nebol ešte Penicilín naliala mu babka lieh do hrdla keď už modrel a pomohlo. Dnes sa proti tomu očkuje nie?