Ahojte maminy, moj 28 mesačný synček ma problém s vybiehajúcimi vajíčkami. Mali by mu to ževraj operovať ale zatial sme v štádiu sledovania a navštevovania akždého pol roka urol. amb. Chcela by som sa opýtať akú máte s tým skúsenosť.. Keby sme šli na operáciu bolo by to v Bratislave na Kramároch. Ako to funguje a čo to vlastne je... Ďakujem
Aj moj mladsi syn je pre to sledovany na urologii, teraz ma tri a pol roka, nepamatam presne kedy nas tam detska poslala, nevedela mu jeden semennik nahmatat pri nejakej prehliadke. Urologicka vravi ze kym sa da stiahnut dolu, tak je to v poriadku, ze casom prestane "behat", operaciu nespominala, to by asi riesila len vtedy ak by uz ostalo natrvalo hore. Nam skor hrozila obriezka kvoli predkozke, ale zatial sme to zachranili 🙂
Ahoj, aj u nás bol tiez taky problém. Najprv sme pozorovali , ale nakoniec sme isli aj tak na operáciu.robili mu iba jedno ale bolo to na vlásku. Laicky povedane prichytia vajicko aby nevybiehalo(nemigrovalo), pretože v miešku maju ideálnu teplotu, mali by to operovat pokial sa nedostanu do puberty. Ale kedy presne, to ma kazdy lekar svoj nazor, aspon ked som o tom citala ešte pred operáciou. Operovali nas v ZA na urologii, beru to tam ako na beziacom pase. Samozrejme maju vela skusenosti , deticiek tam bolo viac. Je to dost bezne a je lepsie ked to operuju, ako by potom nemali mat deti. Vtedy mal 5r.,najprv tam bol frajer ked ze mu nič nebolo, ale potom to uz nebola sranda. Ked ho priniesli po operacii , prebraty po narkoze v bolestiach .Nevedel uz zaspat . Pred operaciou a ani po nej nesmel pit, to tiez bolo prehovaranie ale bol rozumný. Stale treba deti nejak zabavit, aby na to nemysleli, vždy sme niečo hrali(clovece, pexeso), čitali knihu. Zvládli sme to. Ako povedal raz moj Dr. pri niečom inom,( ale tiez som sadla k int. a zistovala čo ma čaká)" Prežili iný prežijete aj vy" . Je to pravda, že deti su statočnejšie a oni to zvládnu.Teraz ma už 7r. a stale ho kontrolujeme(aj stahujeme predkožku). Držím palce aby ste tam nemuseli.
ahoj, aj môj starší syn mal migrujúci semenník. operovali ho keď mal 2 roky, a hneď mu uvolnili v narkóze aj predkožku. robili mu najprv jedno vajko, a až po zahojení druhe, pretože keby sa niečo stalo pri operácii aby mu aspoň jedno ostalo. chvalabohu operácia dopadla dobre, akurát po narkóze vystrájal a kým sa sestrička na jiske rozhýbala ze mu dá niečo na ukľudnenie tak si povytrhával infúzie z rúk. neviem kde sa v nom vtedy ta sila nabrala 😀, vystrájal ako tur. teraz ma 9 rokov a žiadne problémy. jazvu ma minimálnu , na vajíčkach ani poriadne nevidno, a pod predkožkou keď stiahne tak vidno. ale aspoň vie ze musí stále sťahovať, kým nevidí jazvu. a tým sme predišli zápalom predkožky.
nám urológ vravel ze treba operovať čo najskôr, aby sa to potom nezvrhlo v dospelosti na rakovinu. a keďže nám dcéra zomrela na rakovinu , tak sme ani minútu neváhali.
@adelusha môžem kedy ste u vedeli stiahnuť hore predkozku v ako veku?
moj syn mal asi do 8 rokov, boli sme na kontrole a povedali, ze do tohto veku sa to stava bezne, po 8 roku sme to uz nepozorovali a z evidencie nas vyradili.
@saurian ja si myslím tiež že je to normálne keď tak migruju semeník
@boglarka123 ahoj, najstarsiemu synovi stiahla nasilu predkozku detská lekárka keď mal pár týždňov. Potom sme mu ju pravidelne sťahovali a nebol problém. Prostrednemu už nesťahovala a počas rokov to napriek všetkým našim pokusom - i masteniu a sedacim kúpeľom - už minuly rok (keď mal 6,5 roka) došlo do takého štádia, že sa nevedel vycurat, nemal už skoro žiadny otvor v predkozke kadiaľ by moč vytiekol. Navyše mu jeden semenník ani nevedela nájsť lekárka ultrazvukom, čo mu vystúpil tak vysoko do tela, takze ho rýchlo operovali- obriezka aj fixácia semennika. Teraz mame ešte najmladšieho 2,5 ročného syna, tak som zvedavá čo nás čaká s ním.
@boglarka123 ja som nikdy ziadnemu mojmu chlapcovi predkozku nestahovala a ani jeden z nich nema ziadny problem, takze je to asi individualne. Starsiemu hrozili operaciou ale potom sme sa prwstahovali a tu nam povedali ze na nas zavolaju socialku ked budem nieco take robit ( uk ) tak som to nechala na prirodu a obaja su ok. Tazko povedat.
Dobry den mam 10mesačneho chlapca dochtorka ma poslala na neurologiu lebo sa jej zda že nema vajicka ,, bola som na neurologiu a dochtor my povedal ze ma vajicka a ze do roka sa pochybuju ... Ale dochtorka ma zase poslala kebo sa jej zda ze ma tam prazdne . Mozete my niekto poradit dakujem
Ahojte my máme problém s vajíčkom ideme na operáciu nezostupilo mu a nevedia mu ho ani nahmatať malý mal teraz 19.2. rok... No veľmi sa bojím pôjde pod celkovú narkózu :( mali ste niektorá takýto problém??
ahoj aj nas mensi je sledovany na urologii. najprv to bolo pre vybiehajuce vajicka, ale potom aj kvoli predkozke. tiez nam najprv povedali, ze to mozno bude na operaciu, ale momentalne uz vajicka neriesia, lebo mu uz "migruju" len v urcitych situaciach (zmena tepla-studena, ked sa rozjeduje....- a toto migrovanie je uz fyziologicke, teda o.k.
mmch moj partner mal v detstve ten isty problem, ale neoperovali to, dostal par nejakych injekcii, po ktorych sa to upravilo.
viac o tom tiez neviem 😒