Liek na kašeľ a prechladnutie

bonaqa2013
25. jún 2015

Maminky skúste mi pomôcť. V utorok ideme na nemocnice na vyšetrenie v celkovej anestéze, dieťa má v pondelok ešte prezreť lekár a moje dieťa kašle. Bojím sa, že nás nepustí - pretože dieťa by malo ísť na vyšetrenie do nemocnice zdravé. Na dané vyšetrenia sa čaká aj pol roka. Chcem Vás poprosiť, či nemáte niečo odskúšané z čoho by jej prešiel kašeľ aj nádcha. Môže to byť aj liek, len ja nechcem teraz exper. Nie je chorá celý rok a keď treba ísť na vyšetrenie na ktoré čakáme dlhé mesiace tak prechladne. Teploty nemá, len kašle a má nádchu.

nikusssik
25. jún 2015

Na kašel a nádchu ťažko radiť 🙂 z vlastnej skusenosti viem,ze aj ked som hocico poskusala,vzdy to u mojej dcery trva minimalne 2 tyzdne, hlavne teda kasel. Teraz ked zacala nadchou tak sa tiez rozkaslala a pomohol Ditustat s kalciovym klasickym,kasel trval len chvilu ale nos sa jej upcha este kazde rano :( na nadchu fenistil,nasivin a odsavat...cloveka to isto potesi,ked akurat vtedy ked najmenej treba dietatko ochorie...vela stastia nech to prejde...myslim ze keby aj lekar usudil ze nieje vhodny cas tak vam termin najdu aj prednostne.

bonaqa2013
autor
25. jún 2015

@nikusssik do nosa som kúpila Pamycon - to sú antibiotiká.
S tým termínom? No neviem, raz som objednávala v júni, objednali nás na Mikuláša a keď som sa tam dotrepala - 230km, tak mi povedali, že nemocnica nemá peniaze, limit je vyčerpaný a mám prísť v marci. Tak zas naspať 230 km. Úžas...

janinah
25. jún 2015

daj Stoptussin kv,Sinupret kv. alebo tabl , a kvapky do nosa napr. nasivin..aké su tie sople? ak priesvitné,tak Pamycon netreba

bonaqa2013
autor
25. jún 2015

@janinah aj Stoptusin aj Sinupret? Neotrávim dieťa? Nádcha zatiaľ začína priesvitnými soplíkmi - ale môže sa to zmeniť.

ena70
25. jún 2015

@bonaqa2013 neboj nic Sinupret je na baze byliniek...neotravis. Sinupret je dobry na hlieny - ci uz v nose alebo priedusky. kukni Google . moj ked zacne soplit, okamzite mu to nasadim. teraz sa dal dokpy za 4 dni. zvysila som C vitamin, pridala B, Sinupret, Echinacea a jemu som nasadila Uniflox. Namiesto Pamyconu. Oboje su antibioticke. a zabralo

spoony
25. jún 2015

Aj moja je ukašľaná, lebo jej stekajú hlieniky, ale inak z nosa jej skoro vôbec soplík netečie. Cez deň jej nie je nič kým sa hrá a pobehuje, ale akonáhle si ľahne, tak ju začne dusiť. Od pondelka distávala trifed zelený, ale nijako sa stav nemenil. Susedka mi poradila husaciu masť - natrieť priedušky, na to priložiť igelit (fóliu ...) a na to priložiť nahriatu plienku. Na to normálne pyžamko a dať spinkať. Ja som to dala včera večer o cca 20:00 - najprv mala sa mi zdalo, že kašľala viac ako predtým, ale okolo 23:00 úplne prestala a pekne kľudne prespala celú noc bez kašľa. Ráno ešte trošku pokašľala, tak som jej zábal urobila aj počas obedňajšieho spánku a ešte aj dnes na noc, a teraz krásne spí bez kašľa. Takže za 24 hodín, nekašle. Na noc som jej ku tomu dala fenistil kvapky a do nosa Livostin (lebo mam podozrenie, že je to z alergie).
Držím palce, aby ste sa vyliečili.

bambola82
25. jún 2015

@spoony ahoj..aj moja dcerka,ked spi,tak ju stale dusi na kasel a cez den az takto nekasle...a potom neviem,ci je to kasel z hlienov a mam ju v spanku odsavat,alebo ju "iba" drazdi na kasel, uz som z toho zufala...moja ma 13 mesiacov,tak neviem,ci by jej ren zabal ostal na hrudi,kedze sa stale hadze po posteli

spoony
25. jún 2015

@bambola82 moja ma 29 mesiaco a tiež sebou šije, hlavne pri zaspávaní to sa vrtí ako vrtuľab kým zaspí. Tiež som včera tŕpla, ako to vydrží, ale dopadlo to super držalo to namieste až do rána. Ja som jej natrela hornú časť hrudníka zobrala som noví iglitový sáčok (tie malé desiatové) priložila na natretý hrudníček, to sa tam úplne prilepila, tú nahriatu plienku som okolo nej obtočila a pod pazuškou založila a obliekla pyžamko. Ráno bola plkienočka trošku poposúvaná, ale igelit zostal nalepený na mieste. Keď som ho dala ešte tam bolo trošku tej masti😀. Skús to nič za to nedáš, uškodiť to nemôže, iba pomôcť.
Držím palce nech sa rýchlo vyliečite.

bambola82
25. jún 2015

@spoony dakujem velmi pekne...prave teraz lezim pri nej a jedna jej otocka a mam jej nohu na mojej hlave haha...ale urcite tu mast vyskusam,ale este ju musim najprv niekde pozhanat 🙂