Ahojt môj syn ma dlhodobe problémy s dychacimi cestami zažiadala som o liečenie ak mi to poistovna schváli. Viete odporucit dobre liecebne kupele na dychacie problémy. Dakujem
ja som nasla toto http://www.tkl.sk/ ale rada by som aj iné moznosti. ale naskor to bude tak o dva mesiace lebo lekarka kym vystavy spravu pre poistovnu budem cakat mesiac a mesiac kym to poistovna schvali:( 😢
@pepsinka123 priprav sa na dlhsie cakanie .. cez leto sa tam s dietatkom tak malym moc neda dostat to si objednavaju aj rok dopredu ak teda myslis lucivnu skor niekedy oktober november je menej ... skor sa dostanes ..
my sme boli viackrat v tkl-lucivna a velka spokojnost /hlavne prve roky/ zlepsenie zdravotneho stavu
ja by som to chcela co neskor maly mal teraz 3 roky ale dlhodobo u neho trva laringitida zapali priedusiek :( som nestastna skusala som skoro všetko boli sme minulý rok pri mori jeho stav sa výrazne zlepšil ale tento rok sa nám to nepodari tak som zvolila takúto alternativu
Ahoj, ja som bola 2x na kupelnej liecbe v Stose - je to cca 50 km od Kosic. Boli tam aj male deticky - ale od akeho veku, to netusim. Da sa tam dohodnut aj termin, kedy chces ist. Bola som 2 tyzdne, vsetko mi preplatila poistovna. Ale neviem, ako to funguje s takymito malickymi detickami. Inak priroda je tam prekraaasna. Je to ako ked ides do BB a si niekde hore na kopci na Sturci 🙂 Len to zariadenie nie je nic moc - je to take starsie, potrebovalo by to vynovit. Inak som bola spokojna. Bol to fajn oddych.
My sme boli pred mesiacom v lucivnej- bola som velmi spokojna.
Ahojte, moja mala ma 11 mesiacov a opakovane bronchitidy. Ccu nas poslat na liecenie, ale tiez neviem kam by sme mohli s takou malickou ist. Viete niekto poradit? Je mi jasne, ze do roka sa tam nedostaneme, takze nieco pre deti od 1 roka.
Dik
@yvoneta ahoj, no neviem ako by som ti to vysvetlila - v tej budove kde bola aj recepcia alebo ako to nazvat. Neviem, ci sa tam za tie roky nieco zmenilo. Ved uvidis, ale priroda je tam naozaj prekrasna, skvele miesto na oddych. Vraj uz ten samotny vzduch pomaha na dychacie cesty. Drzte sa.
Ahojte, neviete, kde by mohlo ísť dieťa- 4 roky,alergik (dýchacie problémy ) + rodič alergik ( dýchacie problémy), proste že by mohli ísť spolu a mali to preplatené? Radi by sme to využili, že aj rodič je alergik a mal teda pobyt tiež preplatený a liečil by sa tiež, plus ja by som si zaplatila, aby sme mohli byť spolu...ďakujem🙂
@manzanillaa ahoj, moja krcna lekarka mi hned odporucala ist do kupelov s niekym - moj vtedy este priatel tam nechcel ist, tak som vzala mamu, stacilo, aby sa ukazala u krcnej 3x a mohla jej kupele odporucit. Zavisi asi od lekara, mali sme to obe preplatene. Ale je pravda, ze moja mama ma tiez problemy s dutinami, len to nejako neriesila. Boli sme v Stose - pri Kosiciach. Ubytovanie nic moc - ale prostredie krasne.
@manzanillaa Ahoj, ja tiez tak planujem s dcerkou do Stosu, obe ako pacientky, zatial o inej moznosti neviem, kde by sa dalo ist spolu na poukaz, ale rada by som sa dozvedela, ak vies o inych kupeloch.
@yvoneta Počula som tiež len o Stose...tak teda nebudem špekulovať, ubytovanie nemusí byť luxus, hlavne že môžeme byť spolu a že nám bude fajn😀
@jamelia Koľko to asi tak stojí, dĺžka pobytu/cena? Aby som vedela aspoň približne..
@manzanillaa neplatila som nic ani ja, ani mama - boli sme tam 2x po 2 tyzdne, mali sme plnu penziu, vsetko hradila poistovna - mam vseobecnu. Ale viem, ze niekto si aj nieco doplacal, ale neviem, ci ked boli 3 tyzdne alebo mali inu poistovnu.
Ja ti rozhodne odporúčam Lučivnú, je to tam pekné, zrekonštruované...to čo píšu na stránke je naozaj pravda. Prečítaj si viac názorov mamičiek, väčšina z nich má s Lučivnou super skúsenosť, narozdiel od iných... mnohé tie slovenské kúpele sú už tak rozpadnuté, že sa čudujem, že sa fakt nehanbia to ešte ponúkať..
inak na dýchacie problémy hodne dobre zaberajú aj enzýmy - skúšali ste enzýmo terapiu? My máme v rodine perfektnú skúsenosť s wobenzymom. dal do poriadku už doslova chronický zápal dýchacích ciest. - keby nie jednej sestričky, ani o tom lieku neviem. Poslala nás rovno do lekárne, nie je na predpis a berú ho aj deti.
Odporúčam kyslíkový pobyt pre rodiča a dieťa v Tatrách. Možný pre deti od 3 mesiacov alebo deti predškolského veku pod odborným dohľadom.
Viac info: http://www.villasiesta.com/pobytovyBalik&idBali...
Ahojte poistovna plati pobyt na lieceni ci ako to funguje mi sme stale chore teda mala kazdy mesiac antibiotika a kasel pretrvava chxela by som snou ist na liecenie len financtne je to drahsia zalezitost mam este dve skolopovinne deti ale koli malej az by to pomohlo isla by som kedy aspon nieco preplati poistovna
@michaela025 zavisi od poistovne
ak mas VSZP taj tvoje dieta zaplati 50 EUR a ty 115 EUR bez stravy stravu mas 178,5
ak mas Doveru schvalia ta ako sprievodcu tak tvoje dieta zaplati 67 a ty 14 eur bez stravy strava 238
ratala som ti ot na najlacnejsie ubytko spolocne wc a sprchy ...
@maznacik007 boze to je strasne vela mame poistovnu union a to cesta nejakw peniaze aj 250 e to uz mozeme ist niekam cela rodina pomali
dobry den chcela by som sa spitat mam dcerku ktora ma 4roky a ma od malička Bronchitidu chcela by som ist snou na tyžden aspon na tie dychacie cesty či by jej to nepomohlo neviete mi povedat kde by bolo dobre a kolko by ma to vyšlo?Dakujem
Ahojte my ideme od pondelka ja aj synovia(3,1rok) do sroubarovho ustavu. Boli ste tam niekto? Zaujimalo by ma ci sa plati hed alebopri odchde ako e vybavena kuchyka a ci sa da byt bez stravy a este ci satam da nechat auto?
@michaela025 dobry den vyskušajte solnu jaskynu mi tam chodime a pomaha nam to moja mala ma bronchitidu od 3mesiacov a bola mi často tiež chora a do roka mala 9antibiotika a teraz ked chodime do solnej jaskyne tak je to lepšie
Ahojte🙂 Viem, že toto fórum je skôr o deťoch ale potrebovala by som teraz poradiť ohľadom mojich zdravotných problémov. Už vyše roka mám problémy s dýchacími cestami a včera som sa dozvedela, že by som mala nárok aj na nejaké kúpele. Je to tak? Máte niektorá nejaké osobné skúsenosti? Ak áno, prosím napíšte mi. Za akúkoľvek radu a pomoc budem vďačná..
@pepsinka123 myslis, ze kupele nejako pomozu? Nejake ine metody ste neskusali?
@pepsinka123 ahoj, tak môj starší syn bol už ako 3-ročný - Klátová Nová Ves. Je to liečebňa vyslovene pre tieto malé deti od 3 do 6 rokov. Potom Vysoké Tatry - Dolný Smokovec - Šrobárov liečebný ústav, tam bol syn dvakrát. A napokon aj tu "za rohom" - Biela Skala... to je za Modrou. Ale neviem od akého veku tam berú deti, asi už staršie. Môj starší syn tam bol po prvýkrát ako 5-ročný - na Bielej Skale.