Ahojte
Klasicka viroza u dietata - skolkara
Kolko dni po si ho nechavate este doma?
Vdaka
Keď je zdravý už v piatok, tak v pondelok ide do škôlky, aj to vychádza na stredu, tak tiež až v pondelok.
@sisska96 ja mam pocit ze moje dieta ma sopel furt
@kavasmliekom vdaka
A zase nedávam do škôlky, keď kycha tak, že sopeľ ma až za ušami. Čiže stále nie je doliečený. Môj ma aj alergie celý rok, tak viem už rozoznať, kedy kýchne kvôli tomu, že ho niečo pošteklilo a iné, keď ma plne dutiny.
Ak ma sopel stale, tak treba vysetrit aj alergie... obehnut imunologa... nosno-krcne, ci nema nejake polypy, zvacsene mandle a veci tomu podobne...
Ale k otazke - teplota, zelene sople, dusivy kasel ostava doma - plus dva dni na dalsie doliecenie a az potom skolka...
@anjelicek26 ak priesvitny soplik tak davas?
Moj bol 1,5 tyzdna doma. Sopel zmizol bol uplne zdravy. Siel v piatok do skolky. V nedelu soplil a dychal uatami, objavila som mu mandlove kamene. Takze stacil nam 1 den a ideme zas tyzden doma. Sopel ma po zem. Hrozne.
@basulaak co su mandlove kamene?
Capy. Take biele granulky v ustach na mandliach. Moze a nemusi to byt zarodok infekcie
ak sa bude nadcha stale vracat tak skoc k pediatricke nech ti napise antibioticke kvapky. Po prelieceni dieta dokaze fungovat dlhsie.
Ono zalezi od toho kde... Na Slovensku je doma, pokial ma soplik, ved OCR. V zahranici ide do skolky hned ako pominie teplota, lebo OCR neexistuje, ale pocas horucky si to rodicia dietata vzajomne podelia.
Po navrate do skolky maju aj deti na Sk aj v zahranici znova sopel do tyzdña. A kolotoc sa opakuje......
Ešte v školke dva dni dokašlieva.
@tenerifka ved to ze co tyzden to sopel
@thirstymonk 🤔
Minule som tak s malou dušičkou prezliekal chlapca v šatni, že reku zakašle a zas budu bio eko matky mať chujove reči...
No a v tom sa z triedy ozval taky chrchlak, jak keby mal tuberkulozu :D
Priesvitny je najinfekcnejsi
@kristina82 to by moje dieta bolo v kuse choreee
Keď je 3r dcérka vyslovene chorá (má teplotu, je unavená, sopeľ, kašeľ), väčšinou skončíme aj tak po pár dňoch u doktorky. Po dobratí liekov je ešte aspoň 2-3 dni doma.
Lenže napríklad teraz mala cez víkend sopeľ (hustý biely), ten jej zateká, tak začína vykašliavať. Včera už skoro nesoplila, ešte dnes ju necháme doma a ak nebude sopliť a nebude veľmi kašlať, v stredu pôjde asi do škôlky. Nemala ani náznak teploty, energie viac, ako obaja rodičia dokopy, len s ochladením prišiel sopeľ….berie sa toto vôbec ako choroba?
Ano ja viem,tiez sa toho nedrzim moze to byt aj alergia,co moje deti su toho prikladom.len podla najnovsich poznatkov sa vravi ze ten priehladni je najinfekcnejsi
Kým ešte kašle a má sopel