Ahojte mamičky, chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti že u väčšieho dieťaťa cca 12 r. by bol zistený reflux - GER a príznaky časté choroby dýchacích ciest, suchý dráždivý kašeľ, ktorý však nie je počas noci len cez deň. Či boli nasadené lieky a či zabrali - prestal kašeľ a pod. Môj syn mal 24h ph metriou zistený hraničný GER a problém s kašľom a častými chorobami máme neustále. Zaujíma ma súvislosť a skúsenosti. Ďakujem
My sme mali podobný problém, malý mal 4 roky, boli sme v Smokovci na liečení, a zistili malému námahovú astmu spojenú s refluxom....
Ja každému odporúčam Smokovec nám neuveriteľne pomohli...a nehovorím, že aj lekárka priznala, že už chodíme o 90% menej ku nej :D aj keď pred liečením ma odrádzala, aby deti neprišli ešte viac choré ako išli /myslela tým, aby sa nenakazili od druhých detí s inými diagnózami.../
Mohli by ste mi opisat viac ako sa spravali vase deti?Zijem mimo sk no od vianoc dcerka 5.5rocna kasle mala rozne atb preslo to ale ked lieky som uz nedavala zacala kaslat zase,potom lieky a dookola to islo.No Jeden cas aj divne dychala ako keby chytala po dychu mala inahalator slaby a potom silnejsi.To dychanie preslo zlepsilo sa no zacala tak odkasliavat,neviem to opisat akokeby ju drazdilo hrdlo a musela si odkaslat uz som aj na nu kricala ze nech prestane bude mat zlozvyk,ale skratka mi to neda.Potom asi pred mesiacom sa to ukludnilo na tyzden a je to tu zase a asi tyzden uz kasle silnejsie aj odkasliava si.Hovori ze musi lebo hrdle daco ma.Tu jej zobrali krv ale vraj vsetko je ok ine neurobia nic ja nechcem im hovorit diagnozu chcem aby na to prisli oni.Vopred vam dakujem za info a rady
@1andrea111 no my sme vyriesili casty kasel a zapaly priedusiek navsevou plucneho lekara. tiez sme mali nekonecne lieky a ATB a stale sa to vracalo. tam bol sledovany 3 roky. bral lieky kazdy den, take cmulacie tabletky tusim sa to volalo montelukast . odvtedy uz vobec nekaslal. ani ked dostal chorobu, tak max 3 dni. po troch rokoch sme vysadili lieky, trvalo asi 2 mesiace ked trochu este pokasliaval a potom mu to preslo a viac sa to nevratilo. nastastie astmu ani alergiu mu nediagnostikovali. teraz som si ale nie ista, ci ma ten reflux dcera alebo syn, lebo sa mi tie tvoje odpoveda trochu prelinaju 🙂
no ja mam starsiu dcerku ktora bola velmi casto chora.. teda casto mala kasel.. vsetky rozne druhy kasla asi :( po roznych liekoch a pripravkoch ktore nam nezabrali. nam lekarka odporucila kupele.. uz asi 2 roky chodime do kupelov Lucivna.. neviem si vynachvalit.. malej sa neuveritelne polepsilo.. skus porozmyslat nad touto variantou.. 🙂
ja chodim s detmi kazdy rok do kupelov.. neviem si Lucivnu vynachvalit.. urcite im to prospeje ako rozne lieky ktore do nich pchali skoro od detstva.. skus sa popytat tymto smerom 🙂
@hatapkagb Dobrý deň, prosím vás, čítam váš príspevok a akoby ste písali o mojej dcére 5,5r, dlhodobý dráždivý kašeľ a a to neustále odkasliavanie a chrchlanie. Sopel pritom nemá. Chodíme po vyšetreniach všetko ok ale dcéra mi od jari neustále kašle... Zistili vám niečo, resp. Kedy sa dcérke polepšilo. Ďakujem
No moja známa mala niečo také, ale našťastie to zistili asi pri 4-5 ročnom chlapcovi. Tiež im často kašľal, mysleli si, že je to alergia na prach alebo roztoče, keďže v dome mali aj krb. Vyšetrenie vo Vysokých Tatrách im ale nakoniec potvrdilo neliečený reflux, ktorý vďaka úprave stravy a liekov prekonávajú lepšie.