Je to piata choroba?

8. apr 2024

Ahojte prosim je toto piata choroba alebo alergia na nieco? Pred velkou nocou sa malemu vyhadzali lica a neskor aj telo. Ale to sa mi zda uz dlho... Zaroven ma strasne sople, boli sme u dr, berie atb, trifed a pamycon. Boli sme aj u orl, ale dal mu len nasonex. Uz som zufala z vyhadzania aj zo soplov. Dakujem za rady

blumie
8. apr 2024

Ano, mala by byt. Mojej sa takto vyhadzali vcera ruky a dr. Povedala, ze to je vysyp pri piatej chorobe. Moja ale nemala ziadne priznaky ani teploty a ani sopel. Prilozim foto ruk mojej dcery.

blumie
8. apr 2024

Takto som to vcera fotila doktorke.

autor
8. apr 2024

Dakujem, je to podobne. Len ten vysyp sa mi zda uz dlho spred velkej noci, raz to ma lepsie, raz horsie... K tomu este aj sopel a dutiny, ze to je ina choroba a nevieme sa toho zbavit uz skoro 2 tyzdne 😞

uhnakova
8. apr 2024

Vysyp na končatinách môže trvať až tri týždne. Obe moje deti mali minulý rok v lete piatu chorobu a vysypanî boli dva a pol týždňa.

blumie
8. apr 2024

No praveze ja som citala, ze to moze byt aj 2 tyzdne. A slnecne ziarenie to zhorsuje. Ja som si najskor po vcerajsku myslela, ze to je alergia na slnko. 😏

uhnakova
8. apr 2024

Čo sa týka tých zvyšných príznakov ako chytené dutiny a sople, to bude najskôr iná choroba. Pri piatej chorobe býva u detí len ľahká viróza alebo vôbec nič a predchádza to sčervenaniu líc.

autor
8. apr 2024

@uhnakova to je strasne dlho, dakujem

autor
8. apr 2024

@blumie vcera sme boli vonku, tak sa to asi zhorsilo :(

autor
8. apr 2024

@uhnakova ano vraj ina choroba, ale uz dlho :(

uhnakova
8. apr 2024

A robila doktorka vytery? Keď to trvá dlho, treba zistiť pôvodcu a pripadne nasadiť liećbu.

uhnakova
8. apr 2024

Kľudne može s piatou chorobou po vonku, už nie je infekčný. Fľaky môžu reagovať na slnko, ale na koniec aj tak zmiznú.

autor
8. apr 2024

@uhnakova vytery nie, ani pediatricka ani orl doktor, nosnu mandlu ma ok, akurat sliznica, tak nasonex. Dnes mu dam dlhe tricko nech ho tam nedrazdi slnko, v takom pocasi sa neda nevyjst von z domu, sme len na dvore

ema0000000
8. apr 2024

5 choroba je štandardne vždy vysyp červený na lícach, a hrudníku predlaktí dlaniach toto mi tak nevyzerá

autor
8. apr 2024

@ema0000000 lica sa mu vysypali na konci marca, potom postupne hrudnik, chrbat, ramena, trochu nohy, dnes zrazu pozeram a na rukach toto

1975renca
8. apr 2024

Ano,prave to ma dcérka 🙆

blumie
8. apr 2024

@uhnakova prosim ta a vysyp je uz finalna faza ako sa pise na internete? Ci aj potom moze byt nastup hrdlo/sopel prip. teplota?

uhnakova
8. apr 2024

@blumie výsypom to končí.

janna88borin
9. apr 2024

Teraz to mali deti, jedno malo cervene lica 3 dni a telo vyhadzane cca 4 dni. Druhe dieta lica cervene cez tyzden, par dni po vysype na licach sa pridal vysyp na rukach (na tele ich malo) a tie ruky pretrvavaju uz 3. tyzden, na slnku sa to zhorsi/viac objavi. Ten kasel bude uz opat ina choroba. Lebo piata choroba "konci" vysypom - to uz infekcne ale dieta nie je. Skore uzdravenie

jamidea
27. apr 2024

To fakt tak dlho trva?pred2 tyzdnami mal syn cervenu tvar, vcera zadok, dnes predlaktia a kolena. Dokedyyy to bude? Inak nic, 5x rano zakasle a to je vsetko. Dokonca som dnes myslela, ze to je alergia z futbaloveho travnika, no jedna matka spomenula 5.chorobu tak hladam a zistujem, ze to asi stale je to

terezka1947
7. máj 2024

@blumie čítam práve,že ste mali 5.chorobu. prosím,ten vysyp boli iba červené fliacky?či to malo aj hranolčeky?ako keď je alergia kontaktna,či nejaká ina

blumie
7. máj 2024

@terezka1947 velke cervene mapy, ktore sa presuvali po tele.

terezka1947
7. máj 2024

@blumie čiže to boli len fľaky?nie akoby podkožné vyrážky?

blumie
7. máj 2024

@terezka1947 nie, u nas to vyrazky neboli, bud to boli take ruzove bodky alebo sa to zlievalo do obrovskych flakov a map. Nemala to ziadnu strukturu na povrchu. A tie flaky boli take teple az horuce na dotyk.

terezka1947
7. máj 2024

@blumie no u nás neviem,čo to je..
.ešte aj lekárka to uzavrela,že iba asi 5chorobs.
Ale on má podkožné vyrážky,akoby vysyp alergický.

blumie
7. máj 2024

@terezka1947 ja som davala fenistil kvapky (na odporucenie lekarky) a natrela som sem tam aj tie flaky fenistil kremom aj ked pise sa vsade, ze netreba a zmiznu same.
Ak to u vas je alergia, tak fenistil kvapky by tiez mohli pomoct. Dr nic neporadila?

777januska777
21. máj 2024

Môžem sa spýtať, čo to bolo? Zmizlo to už? U nás je to podobné už 3 týždeň.
@blumie

senta_sofia
21. máj 2024

@jamidea toto je piata, u nas vyse 14 dni, lez to zliezlo

maryetta
21. máj 2024

Ano. Kludne aj 2-3tyzdne. A prave slnko resp teplo a tepla voda tak to vysrupi este viac.

blumie
21. máj 2024

@777januska777 bola to 5ta choroba. Ano zmizlo. Ale druhy vysyp trval az tyzden.

stanuska611
22. máj 2024

Dievčatá moja dcérka 2 roky to chytila od staršieho syna výsyp ma uz týždeň mozem snou ist uz von myslim s kocikom nie do kolektívu ? Nemá žiadne ine problémy len výsyp. Ďakujem