Ahojte prosim je toto piata choroba alebo alergia na nieco? Pred velkou nocou sa malemu vyhadzali lica a neskor aj telo. Ale to sa mi zda uz dlho... Zaroven ma strasne sople, boli sme u dr, berie atb, trifed a pamycon. Boli sme aj u orl, ale dal mu len nasonex. Uz som zufala z vyhadzania aj zo soplov. Dakujem za rady
Dakujem, je to podobne. Len ten vysyp sa mi zda uz dlho spred velkej noci, raz to ma lepsie, raz horsie... K tomu este aj sopel a dutiny, ze to je ina choroba a nevieme sa toho zbavit uz skoro 2 tyzdne 😞
Vysyp na končatinách môže trvať až tri týždne. Obe moje deti mali minulý rok v lete piatu chorobu a vysypanî boli dva a pol týždňa.
Čo sa týka tých zvyšných príznakov ako chytené dutiny a sople, to bude najskôr iná choroba. Pri piatej chorobe býva u detí len ľahká viróza alebo vôbec nič a predchádza to sčervenaniu líc.
@uhnakova to je strasne dlho, dakujem
@blumie vcera sme boli vonku, tak sa to asi zhorsilo :(
@uhnakova ano vraj ina choroba, ale uz dlho :(
A robila doktorka vytery? Keď to trvá dlho, treba zistiť pôvodcu a pripadne nasadiť liećbu.
Kľudne može s piatou chorobou po vonku, už nie je infekčný. Fľaky môžu reagovať na slnko, ale na koniec aj tak zmiznú.
@uhnakova vytery nie, ani pediatricka ani orl doktor, nosnu mandlu ma ok, akurat sliznica, tak nasonex. Dnes mu dam dlhe tricko nech ho tam nedrazdi slnko, v takom pocasi sa neda nevyjst von z domu, sme len na dvore
5 choroba je štandardne vždy vysyp červený na lícach, a hrudníku predlaktí dlaniach toto mi tak nevyzerá
@ema0000000 lica sa mu vysypali na konci marca, potom postupne hrudnik, chrbat, ramena, trochu nohy, dnes zrazu pozeram a na rukach toto
Ano,prave to ma dcérka 🙆
Teraz to mali deti, jedno malo cervene lica 3 dni a telo vyhadzane cca 4 dni. Druhe dieta lica cervene cez tyzden, par dni po vysype na licach sa pridal vysyp na rukach (na tele ich malo) a tie ruky pretrvavaju uz 3. tyzden, na slnku sa to zhorsi/viac objavi. Ten kasel bude uz opat ina choroba. Lebo piata choroba "konci" vysypom - to uz infekcne ale dieta nie je. Skore uzdravenie
To fakt tak dlho trva?pred2 tyzdnami mal syn cervenu tvar, vcera zadok, dnes predlaktia a kolena. Dokedyyy to bude? Inak nic, 5x rano zakasle a to je vsetko. Dokonca som dnes myslela, ze to je alergia z futbaloveho travnika, no jedna matka spomenula 5.chorobu tak hladam a zistujem, ze to asi stale je to
@blumie čítam práve,že ste mali 5.chorobu. prosím,ten vysyp boli iba červené fliacky?či to malo aj hranolčeky?ako keď je alergia kontaktna,či nejaká ina
@terezka1947 velke cervene mapy, ktore sa presuvali po tele.
@blumie čiže to boli len fľaky?nie akoby podkožné vyrážky?
@terezka1947 nie, u nas to vyrazky neboli, bud to boli take ruzove bodky alebo sa to zlievalo do obrovskych flakov a map. Nemala to ziadnu strukturu na povrchu. A tie flaky boli take teple az horuce na dotyk.
@blumie no u nás neviem,čo to je..
.ešte aj lekárka to uzavrela,že iba asi 5chorobs.
Ale on má podkožné vyrážky,akoby vysyp alergický.
@terezka1947 ja som davala fenistil kvapky (na odporucenie lekarky) a natrela som sem tam aj tie flaky fenistil kremom aj ked pise sa vsade, ze netreba a zmiznu same.
Ak to u vas je alergia, tak fenistil kvapky by tiez mohli pomoct. Dr nic neporadila?
Môžem sa spýtať, čo to bolo? Zmizlo to už? U nás je to podobné už 3 týždeň.
@blumie
@jamidea toto je piata, u nas vyse 14 dni, lez to zliezlo
Ano. Kludne aj 2-3tyzdne. A prave slnko resp teplo a tepla voda tak to vysrupi este viac.
@777januska777 bola to 5ta choroba. Ano zmizlo. Ale druhy vysyp trval az tyzden.
Dievčatá moja dcérka 2 roky to chytila od staršieho syna výsyp ma uz týždeň mozem snou ist uz von myslim s kocikom nie do kolektívu ? Nemá žiadne ine problémy len výsyp. Ďakujem
Ano, mala by byt. Mojej sa takto vyhadzali vcera ruky a dr. Povedala, ze to je vysyp pri piatej chorobe. Moja ale nemala ziadne priznaky ani teploty a ani sopel. Prilozim foto ruk mojej dcery.