Intolerancia na laktózu u dvojročného syna

zitus3112
3. máj 2018

Ahojte maminky.Maly bude mať čochvíľa 2rociky a zistili mu intoleranciu na laktózu a bielkovinu kravského mlieka.Cize nemôže ani bezlaktozove výrobky.Viem že alpro má celkom fajn výber.Poznate ešte nejaké značky.Pripadne maminky prosím o nejaké recepty a nápady čo variť krpcovi.Je to veľký jedák ale vyberavy 😊.Ďakujem za každú radu či napad

bibistec
3. máj 2018

Iba toto ma? Potom.ste uplne v pohode. Vo freshi maju ich znacky rastlinnych mliek a dm ma tiez velky vyber. V podstate tam kde ide kravske v recepte das rastlinne. Ale je ako voda cize menej mlieka dat napr puding ak varite tak menej mlieka a viac prasku. Casom do toho pridete

1306monika
3. máj 2018

Ahoj moji chalani majú presne to isté čo tvoj drobec. Pri dlhodobej diéte ale poctivej sa im zlepšila alergia na bielkoviny kravského mlieka.
Sú rôzne značky aj obchodné reťazce vyrábajú pod svojou značkou mlieka cenovo dostupnejšie ale menej kvalitné ...máme to otestované za 4 roky.
Konzultovala som to s veganmi a odporúčajú Alpro.
Dávaj pozor na sóju tá vyjde najlacnejšie ale pri chalanoch opatrne snou má vplyv na hladinu hormónov v štítnej žľazy čo som nevedela ale jeden magister má poučil a zároveň odbúrava vápnik s tela . Ak tak v malom množstve a pozor aj na špenát. Viborny zdroj vápnika je mak mandle.
Smotana sójová v jedle je chuťovo ako kravska - ryzovu zistiť chuťovo nám nechutí ale ak máš rada kokos tak tá sa dá- keď iná voľba mení.
Môžeš nahradiť mlieko kozím ale bielkovina podobná ako kravska a ovčie sa tiež da ale musia k tomu laktazan. Keď papa jugurt syr tvaroh tam je bielkovina kravska štiepenia už len laktazan aby aj ten strávil.
Ale na začiatok výsad vsetko čo nemôže vcetne čokolád keksov zmrzliny...

sasunka
3. máj 2018

Ahoj, my sme od 14 mesiacov dostavali na predpis mlieko Neocate - je to zdroj vsetkeho, co inak papat nemoze. Mate na to narok do 3 rokov. Dcera
a uz dovrsila 3 tak narok nema. Je to hrozne drahe bez poistovne. Da sa s tym aj varit. Inak ked budete prisne dodrziavat dietu, malo by to vymiznut, resp. dost sa zmiernit.
Jeme cela rodina bez smotany a mlieka, do polievky kde ma ist smotana, davam ghi maslo a je to vyborne, ziadne nahrady nie su potrebne. Jogurty tiez Alpro kokosove a ryzove - za mna to nema ziadnu vyzivnu hodnotu, ale ked maju v skolke jogurty, tak dcera ma tieto. Da za na to vsetko vpohode zvyknut. Drzim palce.

zitus3112
autor
3. máj 2018

Ďakujem......ste mi moc moc pomohli a verím že nám to prejde....ešte je maličký a veľká šanca že vyzdravie....pekný večer babule😃

osky
3. máj 2018

pridaj sa do skupinky vegan alebo aj raw-tam najdes par receptov pre motivaciu..
alpro pre mna je najhorsia-aj ked asi najdostupnejsia znacka.osobne by som siahla radsej po bio vyrobkoch z dm-ky.alebo inych,neviem co mame na sk take dostupne..treba citat zlozenie lebo v kupenych rastlinnych miekach a nahradach mas vselico co tam byt nema a pre take male dieta by som to teda ozaj neriskla...
sojove vyrobky nie,ale mozes ryzovu alebo ovsennu smotanu,kokosovu odporucam len na sladke veci.raz som skusila hribovicu s kokosovou smotanou a bolo to...no komicke.ako osladena polievka...

ale Vela veci mozes spravit aj s pravym kokosovym mliekom-v plechovke.
a smotanu lahko nahradis zmixnutym cicerom-dostat zu hotovy v dozach.
tie ryzove a pod.spominane jogurt su vzivne.nie ako mlieko,maju ine benefity .
treba pozerat viac veganske veci.dnes zu zozenies aj ryzovu cokoladu a pod.treba pobehat a postudovat co ponukaju obchody.

bibistec
4. máj 2018

Aj ja doplnim soju ano pozor na to okrem uz spomenuteho vela aleegikov ma alergiu aj na soju a ghee by som nedavala tam ta bielkovina predsalen je malokto to stravi a kozie ani ovcie tiez nie je vhodne. A hlavne ak este len zacinate s dietou tak velmi opatrne. Vraj niektore deti z tej aleegie vyrastu no ja som takeho este nevidela skor sa to prejavi inde. Drzim palce

zitus3112
autor
5. máj 2018

Ďakujem babule....ja som pozitívna v tomto

jankazsa
5. máj 2018

@zitus3112 ahoj, prosím ťa, aké prejavy mal tvoj drobec? My momentálne ešte len zisťujeme, či naše bobo má alebo nema intoleranciu.

zitus3112
autor
6. máj 2018

@jankazsa ahoj.Strasne bolesti bruška až kŕče a veľmi nafúknuté bruško.Ktovie odkedy to má lebo ako som postupne prestávala kojit tak to bolo vždy častejšie.A párkrát sa to prejavilo aj na pokožke.A bol stále nervózny nepokojný a v noci sa budil.Z krvi vám to zistí aj pediatricka.Ak máš podozrenie radšej choď nech sa netrapi drobec.Ja som mohla tiež skôr.Parkrat som to spomenula dr a nič až potom keď dva dni mal bolesti až kričal tak urobila testy.Je povinná ich urobiť ak ovtk poziadas.

jankazsa
6. máj 2018

@zitus3112 ďakujem za odpoveď. Čakáme ešte len na odber krvi, no zatiaľ máme držať bezlaktozovu dietu. Neviem, či si to namyslam, no zdá sa mi, že má mala menzie bruško a vacsiu ch ut do jedla. Uvidíme, ze co ukáže krv. Držím palce, aby ste sa s bezmliecnou diétou ľahko zzili a aby drobec z toho vyrástol 🙂

zitus3112
autor
7. máj 2018

@jankazsa ďakujem.Aj vy sa držte a verím že nebude chorucka